Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνικό ποδόσφαιρο υπεράνω νόμων – Οι πρόσφατες αποφάσεις των ποδοσφαιρικών αρχών για τρεις ομάδες με ένοχο παρελθόν το μαρτυρούν!!


http://olympia.gr/2012/09/16/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CE%B9/

Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με σοβαρά επιχειρήματα η απόφαση της Φούτμπολ Λιγκ για ένταξη των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής (αυτός που συγχωνεύθηκε με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης) στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Το καλοκαίρι του 2011 η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) και η ΕΠΟ αποφάσισαν να βάλουν τάξη στα κακώς κείμενα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Με γνώμονα την κάθαρση στον χώρο του λαοφιλούς αθλήματος προχώρησαν σε ριζοσπαστικές κινήσεις ώστε οι νόμοι και οι κανονισμοί που υπάρχουν να τηρούνται από όλους. Το καλοκαίρι που πέρασε η επίσημη πολιτεία, προκειμένου να βοηθήσει κάποιες ΠΑΕ, άλλαξε τους νόμους που αφορούν την αδειοδότησή τους από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και φτάσαμε στο εξοργιστικό: το κράτος να υπόσχεται χρήματα μέσω του ΟΠΑΠ, προκειμένου οι υπόλοιπες ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας αλλά και της Φούτμπολ Λιγκ να αποδεχθούν την ένταξη των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας και Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας. Μάλιστα, η αύξηση στη χορηγία του ΟΠΑΠ προς τη Φούτμπολ Λιγκ (οι ομάδες της οποίας από 18 θα αυξηθούν σε 21 για να χωρέσουν οι 3 ) λέγεται ότι θα φτάσει το 30%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 1,5 έως 2 εκατ. ευρώ ετησίως. Όταν λοιπόν όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που ο κόσμος στενάζει λόγω ανεργίας και οικονομικής εξαθλίωσης, είναι φυσικό κι επόμενο να προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Η ΔΙΑΚΟΠΗ
Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια (αλήθεια, σε ποια συρτάρια έχει ξεχαστεί αυτή η υπόθεση; ) δεν ήταν λίγοι εκείνοι που κατέθεσαν την άποψη να διακοπεί κάθε δραστηριότητα στον χώρο του ποδοσφαίρου προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η άποψη εκείνη επανέρχεται σήμερα στο προσκήνιο, με δεδομένες τις κινήσεις των ανθρώπων του ποδοσφαίρου που γίνονται στο παρασκήνιο. Στην όλη υπόθεση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η πολιτική παρέμβαση, κάτι που αποκαλύπτεται και από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Καβάλα δια του προέδρου της μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης για ένταξη της ομάδας στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ:…
«Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι την ειλικρινή ανάγκη να ευχαριστήσω για τη βοήθειά τους τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Πιλάβιο, τον υφυπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον βουλευτή Καβάλας και πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών και Αθλητικών υποθέσεων της Βουλής, κ. Γιώργο Καλαντζή»επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τσοκτουρίδης.
Τι άραγε επεδίωκαν οι κυβερνητικοί παράγοντες μέσα από την ενεργό ανάμειξή τους στη συγκεκριμένη υπόθεση; Την αποκατάσταση μιας αδικίας -την οποία η ΕΠΟ «χρέωσε» στην προηγούμενη αθλητική ηγεσία- ή μήπως την ικανοποίηση της εκλογικής τους πελατείας;  Η απόφαση για ένταξη των τριών ΠΑΕ στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Πλέον, ο κάθε πικραμένος (αν κουβαλά στην πλάτη του μια κάποια ιστορία και εκπροσωπεί μια πόλη με ικανό πληθυσμό) θα μπορεί να ερμηνεύει τον νόμο σύμφωνα με τα συμφέροντά του και να απαιτεί από την (εκάστοτε) πολιτεία αλλά και από τις ποδοσφαιρικές αρχές να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις του. Συγχρόνως, η επόμενη σκέψη -προκαλεί πραγματικά ανατριχίλα- είναι ότι από τη στιγμή που αυτά συμβαίνουν σε επίπεδο Β’ Εθνικής και με πρωταγωνιστές τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα και τον Ηρακλή, ποιος δεν μπορεί να φανταστεί τι συμβαίνει στη μεγάλη κατηγορία…
ΠΙΕΣΕΙΣ
Πρόκληση αποτελεί επίσης το γεγονός ότι όλη αυτή η υπόθεση βρίθει πιέσεων με αποδέκτη τον υφυπουργό Γ. Ιωαννίδη. Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι η διοίκηση της Σούπερ Λίγκας ζητά να πάρει 4 εκατ. ευρώ παραπάνω από τον ΟΠΑΠ, προκειμένου να προχωρήσει από την επόμενη περίοδο στην αύξηση σε 18 των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας;
Η Φούτμπολ Λιγκ από την πλευρά της θέλει κι αυτή περισσότερα χρήματα από τον ΟΠΑΠ (τα οποία έχει εγγυηθεί ο Γ. Ιωαννίδης) και συγχρόνως ζητά από την ΕΠΟ να προχωρήσει σε μείωση των κάθε είδους παραβόλων που κατατίθενται στην Ομοσπονδία. Όλα αυτά δείχνουν ένα νοσηρό περιβάλλον, μέσα στο οποίο ζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μπορεί όλη η κοινωνία να στενάζει, κάποιοι όμως από τον συγκεκριμένο χώρο φαίνεται πως εξακολουθούν να πορεύονται σαν να μην τους αγγίζει τίποτα. Σαν να βρίσκονται υπεράνω νόμων./// (Του Δημήτρη Δοντά – OMAΔΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου