Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ "ΦΤΩΧΩΝ" ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ



http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4369:2012-09-04-15-42-12&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2forofygades


ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ...ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2011 ΤΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΑ.
Ρεπορτάζ: Νίκος Φλαούνας
Επιλογή για διενέργεια οριστικού φορολογικού ελέγχου σε 1750 Φυσικά Πρόσωπα, είχε διατάξει στις 14 Απριλίου του 2011, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Η επιλογή των 1750 ...ατόμων είχε γίνει από ειδική ομάδα εφοριακών, στο πλαίσιο του "προγράμματος υλοποίησης σχεδίου κατά της φοροδιαφυγής για τα έτη 2010-2011″.
Το πρόγραμμα αυτό έγινε με χρήση της εφαρμογής στόχευσης του συστήματος Elenxis. Τα άτομα που επιλέχθηκαν ΔΕΝ δήλωσαν ως όφειλαν, εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις (Δ´ πηγή), απο πώληση ακινήτων με αγορά ή ανέγερση.
Δηλαδή η ειδική επιτροπή διαπίστωσε μέσω του συστήματος Elenxis ότι διάφορα Φυσικά Πρόσωπα είχαν ...τεράστια ακίνητη περιουσία, ενώ δεν είχαν δηλώσει ποτέ εισοδήματα που να δικαιολογούν την απόκτηση αυτής!
Η εντολή του υπουργού , σύμφωνα με την σχετική απόφαση, ήταν να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος ως το τέλος του 2011...!
Για το λόγο αυτό, συγκροτήθηκαν 32 συνεργεία Ελέγχου, από τρεις (3) εφοριακούς το καθένα. Οι εφοριακοί αυτοί ( τα ονόματα τους αναφέρονται στην απόφαση του υπουργού, καθώς και το που υπηρετούν) είναι απ´ όλη την Ελλάδα και ο έλεγχος που θα πραγματοποιούσαν θα ήταν σε άτομα άλλων περιοχών και ενοριών.
ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ...ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Έχουν περάσει εννιά (9) μήνες, απο την ...λήξη των ελέγχων και ουδείς γνωρίζει ποιοί από τους 1750 έχουν...επανελεγχθεί.
Επίσης είναι...περίεργο, πως ενώ διαρρέουν ένα σωρό ...λίστες, με φοροφυγάδες και Φοροκλέφτες, η συγκεκριμένη λίστα, κρατείται ...μυστική.
Όλοι θυμούνται τον...χαμό που έγινε με την λίστα που είχε αναφέρει ο τότε υφυπουργός Δ. Κουσελάς. Η λίστα όμως αυτή κρατήθηκε μυστική ακόμη και από τον υφυπουργό. Μετά άλλαξε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Αλλά ακόμη και επι...Β. Βενιζέλου, δεν ακούστηκε τίποτα.
Φυσικά ούτε επι Κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου, έγινε η παραμικρή αναφορά.
Να δούμε τώρα αν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Υπουργός Γιάννης Στουρνάρας με τον υφυπουργό κ. Μαυραγάνη, ενδιαφερθούν για τα δις Ευρώ που "επενδύθηκαν" σε προσωπικές περιουσίες, ενώ η Εφορία δεν γνώριζε, ούτε τις δραστηριότητες ούτε τις...πλουτοπαραγωγικές πηγές των ...πλουσίων, αυτών Ελλήνων!
ΟΙ ...ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ...ΛΙΣΤΩΝ !
Αξίζει να σημειωθεί, πως όταν τον Απρίλη του 2011, δόθηκε η εντολή του υπουργού και υπεγράφη η σχετική απόφαση, της συγκρότησης των Ειδικών Συνεργείων Ελέγχου, πολλοί ...φοροτεχνικοί, από αυτούς που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, έστελναν επιστολές σε όσους ήταν στη συγκεκριμένη λίστα, τους ενημέρωναν ότι θα τους γίνει έλεγχος από κλιμάκια εφοριακών και μάλιστα ανέφεραν τους εφοριακούς και τον αριθμό του...κλιμακίου!
Ζητούσαν οι φοροτεχνικοί να τους σώσουν ...με το αζημίωτο.
Φυσικά ήταν η δουλειά τους. Όμως πως γνώριζαν τα ΠΑΝΤΑ, ακόμη και τα ονόματα των ...ελεγκτών.
Τώρα τελευταία και μετά τις αλλαγές που έγιναν, εμφανίστηκαν (όπως πάντα) και κάποιοι που λένε πως μπορούν να ...μεσολαβήσουν σε ελεγκτικές αρχές καθώς και σε συμβούλους υπουργών ή διευθυντές κυβερνητικών στελεχών, τους οποίους γνώρισαν όταν υπηρετούσαν σε εφορίες.....
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ
Σύμφωνα με την λίστα των 1750 ..."φτωχών" με τεράστιες όμως περιουσίες, φιγουράρουν ονόματα ...υπεράνω πάσης υποψίας. Στην κοινωνία εμφανίζονται πλούσιοι, "νοικοκυραίοι" αλλά όμως αυτό που ΔΕΝ γνώριζαν ακόμη και οι φίλοι τους, ήταν πως ΔΕΝ δήλωναν τίποτα η ελάχιστα ως έσοδα στην Εφορία!
Υπάρχουν περιπτώσεις, προσωπικών επιχειρήσεων, που δήλωναν ΖΗΜΙΕΣ εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή τα παιδιά τους και οι ίδιοι αποκτούσαν περιουσία σε ακίνητα , σε κτίρια, σε κτήματα και σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, ...εκατομμυρίων Ευρώ!
Φυσικά "πλήρωναν" φόρο, ότι τους έβγαζε από τεκμήρια ο ...φίλος εφοριακός, χωρίς ωστόσο να προβληματίζεται, πως γίνεται ο "φτωχός" και ζημιογόνος ...πολίτης να έχει τόσο μεγάλη περιουσία !
Η λίστα έχει:
Πολιτικούς
Επιχειρηματίες ημέρας και...νύχτας. ( συγγενείς αυτών)
Δημοσιογράφους
Εφοπλιστές
Καναλάρχες
Εκδότες
Παράγοντες ποδοσφαίρου
Εργολήπτες και κατασκευαστές
Μεγαλοξενοδόχους
Η λίστα αυτή περιλαμβάνει φυσικά και κάποιους που στο μεταξύ πέθαναν, αλλά δεν πήραν ...τίποτα μαζί τους, αλλά και λάθη, όπως κάποιων κατασκευαστών των οποίων τα διαμερίσματα δεν είναι περιουσία, αλλά..."εμπόρευμα".
Υ. Γ Αύριο η συνέχεια με όλα όσα προκύπτουν από την λίστα, συγκεκριμένες περιπτώσεις και ειδικά ...κόλπα!
moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου