Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ας σταματήσει το παραμύθι με το ειδικό μισθολόγιο των «ενστόλων» που παπαγαλίζουν τα ΜΜΕ


http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7581.html

 Όταν ακούει κανείς ειδικό μισθολόγιο έχει την αίσθηση ή του δημιουργείται η αίσθηση ότι είναι κάτι το ευνοϊκότερο, ευμενέστερο, των δημοσίων υπαλλήλων. Το ειδικό μισθολόγιο των «ενστόλων» έγιναν μόνο και μόνο για να υπάρχουν χαμηλότερες αμοιβές στους ένστολους λόγω του χρόνου εργασίας, του είδους εργασίας γιατί εάν αμείβονταν με τους όρους των δημόσιων υπαλλήλων θα ήταν διπλάσιες και τριπλάσιες. Θα έπρεπε κάποιος από την Ηγεσία να βγει και να εξηγήσει τι είναι αυτές οι μισθολογικές προαγωγές και γιατί υπάρχει αυτό το άθλιο σύστημα. Αλλά ποιος να βγει; Έχει να κάνει καθαρά με την στασιμότητα των πραγματικών μισθολογικών αυξήσεων στους μεσαίους βαθμούς αλλά και με την βοήθεια στους χαμηλόβαθμους. Ο Αλχίας της ΣΜΥ ή ο ΕΜΘ Επχίας ή ακόμα και ο Λγός της Ευελπίδων εάν δεν είχε αυτές τις προαγωγές, τότε θα ήταν μισθολογικά στάσιμος χειρότερα από έναν ΔΥ της ΥΕ εποχής προ μνημονίου. Ακόμα και σήμερα, το καινούργιο Ενιαίο των ΔΥ δίνει παροχές περισσότερες από το υποτίθεται δικό μας «ειδικό μισθολόγιο». Ακόμα και οι συνάδελφοι αστυνομικοί πληρώνονται τις υπερωρίες και τα νυκτερινά τους. ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ.
Σε ότι αφορά το παραμύθι της 25ετίας και των 40άρηδων συνταξιούχων, δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που επικρατούσε σε όλο το Δημόσιο, με την μόνη διαφορά είναι ότι εμείς μπαίναμε με εξετάσειςστο Δημόσιο από τα 18 μας ενώ οι υπόλοιποι μετά τα 25 και τα 30 τους. ...
Οι «ένστολοι» έβγαιναν πρόωρα στην συνταξιοδότηση στα 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, όπως έβγαιναν και οι λοιποί εργαζόμενοι. Και έβγαιναν διότι δεν άντεχαν άλλο τις μεταθέσεις ανά την Ελλάδα, τα απλήρωτα ωράρια και τον εξευτελισμό. Στα 10 χρόνια που έμεναν για την πλήρη συνταξιοδότησή μας θυσιάζαν και μισθούς και εφάπαξ. Όμως, ήδη και αυτό κόπηκε με την αύξηση των ορίων ηλικίας στο ασφαλιστικό Λοβέρδου αλλά και όσοι βγήκανε πριν από την κρίση, το πληρώνουν με τα ηλικιακά όρια στα πλαφόν στις συντάξεις. Ακόμα και στο εξωτερικό, οι στρατιωτικοί βγαίνουν στην σύνταξη στα 40 τους όταν έχουν τουλάχιστον 20 χρόνια υπηρεσίας(π.χ. ΗΠΑ και ΗΒ). Εκεί τους σέβονται και δεν τους φτύνουν όπως πάνε να κάνουν με τα νέα μέτρα του δήθεν 5%.
Τα καινούργια μέτρα έχουν ως στόχο την κοινωνική εξόντωση των «ενστόλων», ειδικά των μεσαίων και χαμηλών βαθμών, είτε είναι εν ενεργεία είτε είναι απόστρατοι. Κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε εργαζόμενοι της Ολυμπιακής ή συνταξιούχοι τύπου άγαμων θυγατέρων ή Στρατηγοί. Στα 700 εκ είναι τα μέτρα για τους 80.000 απόστρατους των ΕΔ και ΣΑ και 640 εκ είναι τα μέτρα για την περικοπή των συντάξεων άνω των 1000. Από αυτά τα ποσά, μπορεί ο καθένας να καταλάβει τι θα γίνει με τους εν ενεργεία και με το συνεχόμενο παραμύθι του δήθεν 6% ή 12%.
Αυτό που όμως εμφαίνεται τόσο κρυστάλλινα, είναι το κοινωνικό μίσος-κοινωνικός χυδαίος αυτοματισμός- που έχει το οικονομικό επιτελείο αλλά και το Εργασίας αλλά και σε όσους από αυτούς που εγκρίνουν τέτοια μέτρα εις βάρος της κοινωνικής ομάδας των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Μιας ομάδας που όταν αφορά τα οικονομικά είμαστε ΔΥ και «ευγενείς» συνταξιούχοι και σε όλα τα άλλα «Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας».
‘Ενας «’Ενστολος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου