Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Προκαταρκτική εξέταση για την ΑΤΕbank διέταξε ο Γρ. Πεπόνης, κι ένα σχόλιο φωτιά!

http://attikanea.blogspot.gr/2012/09/bank.html




Προκαταρκτική εξέταση για τη θέση στην οποία είχε περιέλθει η Αγροτική Τράπεζα τα τελευταία χρόνια διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης με αφορμή στοιχεία που παρουσίασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το αδιέξοδο στο οποίο είχε φτάσει η Αγροτική Τράπεζα δεν οφειλόταν μόνο στο PSI, αλλά και σε ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα την κατάταξή της το 2011 στην τελευταία θέση μεταξύ 91 ευρωπαϊκών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA).

Μεταξύ αυτών των ενεργειών αυτών ήταν και...

οι μαζικές τοποθετήσεις σε παράγωγα και τοξικά προϊόντα την περίοδο 2009-2011 με αποτέλεσμα να υποστεί ζημία 285 εκατ. ευρώ καθώς και η διαγραφή χρεών ύψους 2,5 δισ. ευρώ την τελευταία δεκαετία.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, η Αγροτική ενίσχυσε θυγατρικές της με 1,2 δισ. ευρώ, επένδυση της οποίας η αξία έχει υποχωρήσει λόγω απομειώσεων στα 156 εκατ. ευρώ.

«Ακόμη και αν αγνοήσουμε τη χρήση του 2011, που εκτάκτως επιβαρύνθηκε λόγω PSI, τα σωρευτικά κέρδη της ΑΤΕ στην περίοδο 1997-2010, μόλις φθάνουν τα 190 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σε ολόκληρη τη “χρυσή περίοδο”, η τράπεζα, παρά τις ισχυρές κεφαλαιακές ενέσεις των 4 δισ. ευρώ, είχε οριακά θετικό αποτέλεσμα, ουσιαστικά μηδενικό», δήλωσε ο κ. Προβόπουλος.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπ. Μουζακίτης ο οποίος ανέλαβε να πραγματοποιήσει προκαταρκτική εξέταση και για τις εκκρεμείς οφειλές των τραπεζών ύψους 530 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».


Πηγή


....και το σχόλιο-φωτιά στο ίδιο μπλογκ:
http://attikanea.blogspot.gr/2012/09/blog-post_3044.html

Αληθεύει ότι υπάρχει ΕΜΠΛΟΚΗ κοντινού προσώπου της οικογένειας...
Θ. Πανταλάκη (με αρχικό επιθέτου από "Π"), το οποίο "μετατέθη" ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ επί ΝΔ από την χρηματιστηριακή εταιρεία του ομίλου στο dealing room της τράπεζας με ενασχόληση στα ομόλογα, έτσι ώστε να ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να υπογράψει τουλάχιστον δυο από τις «περίεργες» συναλλαγές των δομημένων ομολόγων της;

[Γ.Δ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου