Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΣΚΑΣΕ ΠΑΛΙ ΜΥΤΗ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ Ο ΠΑΡΑΛΗΣ ΚΡΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑ ΓΙΑ "ΔΟΥΛΕΙΕΣ". ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΘΑ ΑΓΟΡAZE ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟΝ ALPHA


http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4472:------------qq------aze-----alpha&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2kris-anastasiou2

(Οι φωτογραφίες είναι από την "συνάντηση" που κάναμε μαζί του στο Κολωνάκι κι έχασε το χρώμα του όταν τον ρωτήσαμε εαν εξαγόραζε τον Alpha)
Τον είδαμε πάλι στο προσφιλές του μέρος. Το Κολωνάκι. Εκεί που παίρνουν σειρά μυαλοπώληδες, εξωφυλλαρούχες και αρπακτικά. Να συζητά για δουλειές. Τώρα τι δουλειές μπορεί να κάνει στην Ελλάδα ένας ασυνήθιστος τύπος σαν τον Κρίς Αναστασίου που έλεγε κάποια φεγγάρια ότι θα αγοράσει τον ΑΛΦΑ από τον Κοντομηνά και τους Γερμανούς δεν ξέρουμε.
Μάλιστα κάποιο φεγγάρι έκανε παρέα με τον απατεωνάκο μάγο Γιούρι Κέλερ. Αυτόν που λύγιζε τα κουτάλια στην τηλεόραση.
Ποιος είναι ο Αναστασίου; Διαβάστε το ρεπορταζ που είχαμε γράψει για του λόγου του πριν από δύο χρόνια και θα καταλάβετε.
"Στην Κύπρο τον φωνάζουν Χρήστο. Στις «μεγάλες δουλειές» παρουσιάζεται ως Κρίς Σταύρος Αναστασίου. Το ίδιο γράφει και η κάρτα του. Μόνον που σε κάποιο σημείο της διακρίνεται ακόμα η σχέση του με πρόσωπα της Αρχιεπισκοπής της Μεγαλονήσου αφού φέρεται να έχει διατελέσει σύμβουλος του Μακαριωτάτου Χρυσοστόμου. Οι μπίγκ μπίζνες όμως δεν είναι εκκλησία. Και αυτό ο 50χρονος Χρήστος Αναστασίου το ξέρει καλά. Τον τελευταίο καιρό διαδίδεται η «πληροφορία» ότι ο μυστακοφόρος «Θείος από το Σικάγο» με εκατομμύρια στο παντελόνι του, εκπροσωπεί ένα ισχυρό funds επιχειρηματιών που θέλουν να «ντιλάρουν» συμφωνία με την τωρινή ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Κάποιοι το προχωρούν ακόμα περισσότερο. Να αγοράσουν τον Alpha και να κάνουν κουμάντο! Ενημερωμένη μερίδα όμως ανθρώπων της τηλεοπτικής αγοράς θεωρούν την συγκεκριμένη προοπτική, ευφάνταστο σενάριο. Που πιθανώς θα έχει την ίδια τύχη με την «φούσκα» της εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΑΕΚ η οποία σκάζοντας έκανε πολύ θόρυβο στα αυτιά των αγριεμένων φιλάθλων της Original τον περασμένο Αύγουστο. Άλλωστε το κανάλι της Κάντζας, δεν πωλείται(απ' όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα). Έτσι διαβεβαιώνουν δημόσια οι Γερμανοί του RTL και ο Κριστόφ Μάινους. Για μια εισηγμένη εταιρεία στο ελληνικό χρηματιστήριο. Πάντως την προηγούμενη Δευτέρα το βράδυ, ο μυστηριώδης επενδυτής κύριος Κρίς Αναστασίου, έκανε μια ακόμα δημόσια εμφάνιση που διόγκωσε την ήδη θεριεμένη ψιθυρολογία γύρω από το όνομά του και τα πλάνα του. Έτρωγε πάλι με φίλους, στο Tops στο Κολωνάκι. Στην παρέα του διακρίναμε(αφού και ακούγαμε και βλέπαμε)τον δημοσιογράφο Χάρη Μπότσαρη, τον πρώην διευθυντή ειδήσεων του Alpha Βασίλη Θωμόπουλο, τον γιο του Κρις Αναστασίου αλλά και τον... μάγο Γιούρι Κέλερ με την σύζυγό του που μοίραζε χαμογελαστός αυτόγραφα. Τα κανάλια όμως δεν είναι...κουτάλια και για να τα «λυγίσεις» απαιτούνται οπωσδήποτε μεγάλες βάσεις αλήθειας για να επιβεβαιωθούν όλα όσα έχουμε ακούσει τις τελευταίες εβδομάδες για τον μυστακοφόρο μελαχρινό Κύπριο, με το κασκέτο, τα κουβανέζικα πούρα και τα ακριβά γούστα που ασχολείται με το real estate στις πέντε ηπείρους.
Από την «φούσκα» της ΑΕΚ στα σενάρια της Κάντζας
Ο Αναστασίου δεν είναι οπωσδήποτε ένα τυχαίο πρόσωπο. Το όνομά του έγινε ευρύτατα γνωστό τον προηγούμενο Αύγουστο όταν προβλήθηκε από τις αθλητικές εφημερίδες ως ο μεσσίας εν τω μέσω της νυκτός. Κυρίως στις λαϊκές μάζες των απογοητευμένων οπαδών της κιτρινόμαυρης ΑΕΚ, η οποία κατατρύχεται από χρόνια διοικητικά και αγωνιστικά προβλήματα και αυτές τις ώρες αντιμετωπίζει ακόμα και τον μπαμπούλα του υποβιβασμού. Το super deal αποδείχτηκε «πατάτα». Γράφτηκε τότε(χωρίς να διαψευστεί) ότι ο Αναστασίου επεδίωκε σε συνεργασία με τον Νάσο Θανόπουλο(managing director της Morgan Stanley)και τον Νίκο Θανόπουλο, πρόεδρο της ΑΕΚ, λήψη δανείου από την ομώνυμη τράπεζα, ύψους 40 εκ. ευρώ. Ο Κύπριος θα έδινε μετρητά 5 εκ. και άλλα 4 εκ. ευρώ δανεισμό, με εγγύηση μετοχές της εταιρείας. Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, προτάθηκε στον Αναστασίου ακόμα και η επιλογή να κάνει ουσιαστικά κουμάντο στην ομάδα( χωρίς όμως να φαίνεται ο ίδιος)αλλά το περιώνυμο funds. Μια «ομάδα επενδυτών» που πιθανολογικά θα προσδιορίζονταν από τον ίδιο μέσω εκπροσώπου του. Τότε γράφτηκε ότι ο Κύπριος κτηματομεσίτης, τρόμαξε από τον «τρύπα» των χρεών της ΑΕΚ και το έβαλε στα πόδια. Η δήλωση Θανόπουλου όμως «δεν θέλω να βάλω την ΑΕΚ σε περιπέτειες, αυτό το θέμα με ταλαιπώρησε πολύ» δημιούργησε άλλους συνειρμούς: Για μπαρμπάδες από το Σικάγο που αποδείχτηκαν ψιλικατζήδες. Είναι όμως ο Αναστασίου ψιλικατζής; Ή μήπως απλώς δεν πιάνεται εύκολα κορόιδο;
kris-anastasiou1
Ο φίλος του Χριστόφια και του Αρχιεπισκόπου
Όσοι ισχυρίζονται ότι είναι ομοτράπεζοι του, διηγούνται διαφορετικά σενάρια. Ότι η συμφωνία με τους Γερμανούς του Alpha, έχει οριστικοποιηθεί και ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, θα «έχει κλείσει η δουλειά και θα έχουν πέσει οι υπογραφές». Στήριγμά του ο Κρις Αναστασίου, κατά τα ίδια σενάρια, έχει τον γιο του Ανδρέα. Φίλος του που φέρεται να του παρέχει νομικές συμβουλές είναι το πρώην μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κύπρου και μέλος της Επιτροπής Βενετίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Φρίξος Νικολαίδης. «Για να αποφεύγει τις τριβές και τα μπλεξίματα με την δικαιοσύνη», σχολιάζουν οι πιο υποψιασμένοι. Οι ίδιοι άνθρωποι λένε ότι ο κτηματομεσίτης μιλάει τακτικά και με απόλυτο σεβασμό με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Όπως και με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Επαφή που θέλουν να συνδυάζεται με φιλόδοξα όνειρα για επένδυση περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας της Κύπρου στην Ελλάδα και σε group μέσων μαζικής ενημέρωσης. Εκτός από τον Alpha(διατείνονται οι ίδιοι κύκλοι)ο επόμενος στόχος θα είναι η εξαγορά ιστορικής εφημερίδας που γνωρίζει σοβαρή οικονομική κρίση. Ο Κρίς Αναστασίου μένει(όπως διαρρέεται) στον 11ο όροφο σουίτας 300 τετραγωνικών αθηναϊκού ξενοδοχείου, όταν έρχεται στην πρωτεύουσα, ενώ στον 7ο όροφο διαμένει ο καλός του φίλος Γιούρι Κέλερ με την σύζυγό του. Το δωμάτιο του(κατά τις ίδιες πηγές)το πληρώνει ο επιχειρηματίας ως δώρο για τα επόμενα τηλεοπτικά σχέδια του γρήγορου ταχυδακτυλουργού. Από τις ίδιες πηγές πληροφορηθήκαμε και άλλες...λεπτομέρειες που έχουν σχέση με το πρόγραμμα του σταθμού και την...αναδιάρθρωσή του. Δεν του αρέσει(λένε) η υπάρχουσα δομή και παρουσίαση του κεντρικού δελτίο του σταθμού που θα...αγοράσει, θέλει να παραμείνει στο κανάλι η Κατερίνα Καραβάτου, έχει... σκέψεις για την Ελένη Μενεγάκη και πρόσφατα ενδιαφέρθηκε γιατί η καλοπληρωμένη παρουσιάστρια τσακώθηκε με τον σκηνοθέτη Μεγακλή Βιντιάδη. Πρόσωπα που κυκλοφορούν ως συνεργάτες του στην Κύπρο τονίζουν ότι ήδη έχει κλειστεί και η μετεγγραφή βόμβα για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου. Παρουσιαστής πρώτης γραμμής που τώρα δεν είναι άνεργος. Στην ίδια λογική, επιχειρήθηκε και κρούση στον Γιώργο Αυτιά του Alter. Από περιέργεια προσπαθήσαμε να μάθουμε εάν ισχύει κάτι τέτοιο. Από το περιβάλλον του παρουσιαστή διέρρευσε ότι «πράγματι τρίτα πρόσωπα που μιλούσαν για λογαριασμό Κυπρίων επενδυτών, βολιδοσκόπησαν ποιο είναι το ποσό της ρήτρας στο συμβόλαιό του. Ο Γιώργος όμως δεν το σκέφτεται καν γιατί το Alter είναι το σπίτι του».
Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν για να μάθουμε εάν η «φούσκα» της ΑΕΚ, γίνει και «φούσκα» του Alpha για τον ταλαντούχο κύριο Κρις Αναστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου