Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Spiegel: "Ο αδύναμος Ελληνικός Στρατός δεν μπορεί να κάνει Κίνημα - Τον αποκεφάλισαν"!




"Αδύναμος" δείχνει ο Ελληνικός Στρατός κατά το Spiegel. Όχι για να αντιμετωπίσει τις εξωτερικές απειλές, αλλά για να κάνει ... στρατιωτικό κίνημα! Και ειδικά τώρα που ο ... σοσιαλιστής (sic) υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης άλλαξε αιφνιδιαστικά την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επειδή είχαν εκφράσει την δυσφορία τους για τις ριζικές περικοπές στις αμυντικές δαπάνες!
Ποιος τα λέει όλα αυτά; "Ο Χέριμπερτ Ντίτερ, ερευνητής του Ιδρύματος Οικονομίας και Πολιτικής"! Ο οποίος λέει ότι"Εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, μπορούν όλα να προκύψουν, μέχρι και στρατιωτική δικτατορία"! Αλλά σημειώνει ότι "Ο Ελληνικός Στρατός, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την δικτατορία του 1967, δείχνει αυτή τη στιγμή αδύναμος".
Γιατί; "Μόλις στις αρχές του 2011 (τέλη του 2011 για την ακρίβεια τηςν αποφράδα ημέρα της 1ης Νοεμβρίου 2011 ήταν) ο σοσιαλιστής υπουργός 'Αμυνας άλλαξε αιφνιδιαστικά το σύνολο της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων".
Οι λόγοι; "Η ηγεσία είχε τότε εκφράσει δυσφορία για τις ριζικές περικοπές στις αμυντικές δαπάνες". Όχι ότι έστησε ψεύτικο πραξικόπημα μαζί με τον Γ.Παπανδρέου. Απλά δεν ήθελαν οι στρατιωτικοί να μειώσει τις αμυντικές δαπάνες, γι'αυτό αποκεφάλισε α λα Στάλιν 18 ανώτατους αξιωματικούς και των τριών Κλάδων.
Αλλά η "απειλή" του Στρατού δεν παύει να υπάρχει κατά τον Χ.Ντίτερ: "Θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί πάντως τον Στρατό να παρεμβαίνει σε σοβαρότερες ταραχές. Και τότε, θα γινόταν πάλι παράγοντας εξουσίας».
Με αυτές τις αναλύσεις πορεύονται οι Γερμανοί στα θέματα της Ελλάδας; Νομίζουν ότι θα γίνουν ταραχές και θα επέμβει ο ... Στρατός; Κάηκαν!
Ας δοκιμάσουν να δώσουν διαταγές οι πολιτικοί στον Στρατό να επέμβει σε καταστολή ταραχών, να δούμε αν εκτός από το νυν Α/ΓΕΕΘΑ θα τους υπακούσει κανένας άλλος και βέβαια τον Α/ΓΕΕΘΑ δεν πρόκειται να τον υπακούσει ούτε ... ο σκύλος του. Ξέρουμε πολύ καλά τι λέμε.
Αν έχουν καμία αμφιβολία ας ρωτήσουν και την Ντόρα Μπακογιάννη που έχει ιδία πείρα από το κατά πόσον υπάκουσε ο Στρατός στην εντολή να ετοιμάσει μονάδες για εσωτερική καταστολή τον Δεκέμβριο του 2008...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου