Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Οι Lloyd's φοβούνται κατάρρευση ευρώ και το ξεπουλάνε - Επίθεση του Σίτι στη Μέρκελ...


http://hassapis-peter.blogspot.com/2012/05/lloyds.html

Αγγλικές τράπεζες άρχισαν να ξεφορτώνονται μακροχρόνια ευρώ, φοβούμενες ότι το νόμισμα θα καταρρεύσει. Πρόκειται για ευθεία βολή του χρηματοοικονομικού κέντρου του Λονδίνου και της Ευρώπης, στη Γερμανία. Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος Lloyd's μειώνει "όσο το δυνατόν περισσότερο" την έκθεσή της στην ευρωζώνη, προετοιμαζόμενη για ενδεχόμενη κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της....
ασφαλιστικής εταιρείας, Ρίτσαρντ Γουόρντ.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Τelegraph, ο κ. Γουόρντ δήλωσε ότι η Lloyds έχει έτοιμο σχέδιο μετατροπής ασφαλιστικών συμβολαίων από ευρώ σε άλλα νομίσματα εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ και ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιφέρει απομειώσεις στην έκθεση των 58,9 δισ. στερλίνων (92,1 δισ. δολάρια) που έχει η εταιρεία σε ευρώ.


"Εξαιτίας της ρευστότητας που υπάρχει σήμερα στη ζώνη του ευρώ, θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες στην Ευρώπη και υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με μελλοντικές μας δραστηριότητες σε ευρώ", δήλωσε ο κ. Γουόρντ και πρόσθεσε: "Δε νομίζω ότι εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, αυτό θα οδηγήσει σε κατάρρευση της ζώνης του ευρώ. Αλλά χρειάζεται να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο".


Από:  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου