Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Hollandreou ή Louis de Funès;


http://www.kourdistoportocali.com/articles/11538.htm

Από τον Βασίλη Μπόνιο



Κάποιοι έσπευσαν να σχολιάσουν ειρωνικά τον χαρακτηρισμό"Ολαντρέου" (από το Παπανδρέου), του Αλέξη Τσίπρα για τον Φρανσουά Ολαντ. Η δική μας εκτίμηση είναι πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ επιεικής με τον διαγραφόμενο κωλοτούμπα νέο Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Όπως όλα δείχνουν ο Ολαντ είναι μια ανίσχυρη προσωπικότητα που μόνο ως κωμική φιγούρα μπορεί να αντιμετωπισθεί. Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" (έχουμε στο ενεργητικό μας το "Αντώνης Κομανέτσης"), δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Φρανσουά Ολαντ, "Λουι Ντε Φινές"-ένας χαρακτηρισμός που αδικεί τον σπουδαίο Γάλλο κωμικό. Ο ανεκδιήγητος Ολαντ από τη πρώτη μέρα στα Ηλύσια Πεδία "φωτογράφισε" τον ρόλο που διατηρεί για τον εαυτό του. Αυτόν του πεκινουά της Μέρκελ. 

Ιδού τι είχαμε γράψει σχετικά. Δείτε και το χαρακτηριστικό video.> 


Δεν είχαν πέρασει ούτε 2 ώρες από τη στιγμή που ο Φρανσουά Ολαντ μετά από μια πανηγυρική τελετή στα Ηλύσια Πεδία διαδεχόταν τον Νικολά Σαρκοζί στη προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.  Ο τελευταίος αφού πήρε από το χεράκι τη Κάρλα αποχαιρέτησε το προεδρικό μέγαρο για να εμφανισθεί λίγη ώρα αργότερα να κάνει τζόκινγκ σε κάποιο παρισινό πάρκο. Για τον Ολαντ μόλις ξεκινούσε ένα ταπεινωτικό πολιτικό θρίλερ. Πριν καν συμπληρώσει ώρες στο νέο του αξίωμα θα επιχειρούσε, σαν υπάκουο στρατιωτάκι, να συναντήσει τη Μέρκελ. Μια πράξη στα όρια της προσβολής του γαλλικού λαού, ειδικότερα μετά την εξέλιξη που ακολούθησε. Ο Ολάντ επιβιβάστηκε στο προεδρικό αεροσκάφος με προορισμό το Βερολίνο. Καθώς βρισκόταν στον αέρα ένας κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος και το ανάγκασε να επιστρέψει στο Παρίσι.  Ο Ολαντ που στη διάρκεια της τελετής των Ηλυσίων είχε φάει μπόλικη βροχή και όπως όλα έδειχναν δεν ήταν η μέρα του, δεν το έβαλε κάτω. Θα ξαναπετούσε την ίδια μέρα για το Βερολίνο, όπως και έγινε.
Εδώ θα συνεχίζονταν το σερί της κακοτυχίας του η μάλλον της αμηχανίας του. Καθώς βάδιζαν με την Μέρκελ στο κόκκινο χαλί και επιθεωρώντας το τιμητικό άγημα, βρέθηκε στη λάθος θέση, στραβοπάτησε (video) και χρειάσθηκε να τον επαναφέρει στον «σωστό» δρόμο η Γερμανίδα καγκελάριος. Η εικόνα ενός δύστυχου, αμήχανου και δίχως αυυτοπεποίθηση Γάλλου ηγέτη διαπερνούσε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Ενός ταπεινωμένου ηγέτη που έσπευδε, ωσαν πεκινουά, στο Βερολίνο πριν καν προλάβει να απολαύσει με την σύζυγό του ένα ποτήρι παγωμένης γαλλικής σαμπάνιας στο μέγαρο των Ηλυσίων. Πολύ φοβάμαι πως στο πρόσωπο του Ολάντ η Μέρκελ βρήκε μια ακόμη χάντρα στο κομπολόι της. Οι ελπίδες μας τώρα είναι ακουμπισμένες στον ίδιο τον γερμανικό λαό που όπως όλα δείχνουν το 2013 θα την στείλει σπίτι της. Η δουλικότητα του Ολάντ σόκαρε την Ευρώπη. Η πρώτη του μέρα στα Ηλύσια Πεδία θα μπορούσε να είναι βγαλμένη από κωμωδία με τον Λουί Ντε Φινές η ψυχογράφημα με την διεισδυτική ματιά του Γούντι Άλλεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου