Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Νίκη Ολάντ δείχνουν τα πρώτα exit polls


http://www.antinews.gr/2012/05/06/159824/

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα πρώτα δεδομένα των γαλλικών exit polls, που δημοσίευσε η βελγική Le Soir, ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ επιβεβαιώνει τα προγνωστικά που τον θέλουν να αντικαθιστά τον απερχόμενο κεντροδεξιό Νικολά Σαρκοζί στα Ηλύσια Πεδία και μάλιστα με «καθαρή» νίκη, με ποσοστά που προσεγγίζουν το 53%.
Συγκεκριμένα, τα exit poll των BVA, Ipsos και Opinion Way αναμένεται να δώσουν, στις 8 ώρα Γαλλίας (9 ώρα Ελλάδος) νίκη του Ολάντ με ποσοστό κοντά στο 52,5% έναντι 47,5% του Σαρκοζί, ενώ εκείνα των CSA, Ifop και Harris φαίνεται πως υπολογίζουν τη διαφορά στις 6 μονάδες (Ολάντ 53%-Σαρκοζί 47%).
Αν και τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αποφεύγουν κάθε ανοιχτή εκτίμηση που θα μπορούσε να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, ήδη η ροή πληροφοριών επιβεβαιώνει ότι το επιτελείο Σαρκοζί έχει αποδεχθεί την ήττα του απερχόμενου Γάλλου προέδρου.
Το κεντροδεξιό UMP ακυρώνει, όπως φαίνεται, την συγκέντρωσή του στην Place de la Concorde, ενώ στο στρατόπεδο των σοσιαλιστών του Ολάντ ετοιμάζονται ήδη φιέστες για τα επινίκεια.
Η τελική συμμετοχή στο β’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών αναμένεται να φτάσει το 80%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου