Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Citi: Εκτός ευρώ η Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου 2013


http://www.antinews.gr/2012/05/24/162889/

Έξοδο της Ελλάδας την 1η Ιανουαρίου 2013 βλέπει σε νέο της report η Citigroup, την οποία θα ακολουθήσει κατακόρυφη υποτίμηση του νομίσματος, με μια μεγάλη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας το 2013 και μια ήπια ανάπτυξη στη συνέχεια.
Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι το νέο νόμισμα της Ελλάδας θα υποτιμηθεί κατά 60% σε σχέση με το ευρώ και θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο (50%-60%) για τα επόμενα πέντε χρόνια.
«Θεωρούμε ότι θα είναι αναπόφευκτες τεράστιες επιπτώσεις στις άλλες χώρες της ευρωζώνης, και ήδη λαμβάνουν χώρα σε κάποια βαθμό», επισημαίνει η Citigroup.
Τονίζει δε ότι μετά από την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, η ΕΚΤ θα μειώσει τα επιτόκια στο 0,5%, θα βάλει σε εφαρμογή νέο πρόγραμμα φθηνού δανεισμού (LTRO), θα δοθεί δεύτερο πακέτο στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, καθώς και στήριξη στις αγορές ομολόγων της Ιταλίας και της Ισπανίας.
«Δεν περιμένουμε κάποια άμεση κίνηση σε ό,τι αφορά στα ευρωομόλογα ή στο καταμερισμό του χρέους. Αλλά εάν η φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες της περιφέρειας κλιμακωθεί, τότε οι αρχές της ΕΕ ίσως συμφωνήσουν σε έναν από κοινού μηχανισμό εγγύησης τον καταθέσεων, που σκοπό θα έχει να προστατεύει τις καταθέσεις απέναντι σε ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, καθώς και σε ένα σχήμα χρηματοδότησης της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».
Θεωρεί δε ότι με αυτά τα μέτρα, η έξοδος της Ελλάδας μπορεί να συγκρατηθεί με την έννοια ότι καμία άλλη χώρα δεν θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα συνεχίσει να λειτουργεί.
Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου