Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Σόιμπλε> Η επόμενη κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Τσίπρας> Έλα στην Ελλάδα να ψηφίσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ


http://www.kourdistoportocali.com/articles/11219.htm 


Η επόμενη κυβέρνηση στην Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της που προβλέπονται από τη δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ και της Ε.Ε. διαφορετικά θα υποστεί τις συνέπειες δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Schaeuble, μιλώντας σε συνέδριο του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, τόνισε πως εάν οι Έλληνες ψηφοφόροι αναδείξουν μία πλειοψηφία που δεν θα τηρήσει τη συμφωνία τότε η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες.

«Η συμμετοχή στην Ε.Ε. είναι εθελοντική,» πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Στη συνέχεια ο Schaeuble σημείωσε πως δεν πιστεύει πως τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία θα επηρεάσουν ουσιαστικά τις οικονομικές πολιτικές της Γερμανίας.

«Θα συνεργαστούμε στενά με τη Γαλλία ότι και αν γίνει στις εκλογές,» ανέφερε ο Schaeuble σημειώνοντας ωστόσο πως η Γερμανία έχει ξεκαθαρίσει στο σοσιαλιστή διεκδικητή της γαλλικής προεδρίας Francois Hollande πως δεν μπορεί να γίνει επαναδιαπραγμάτευση για το νέο δημοσιονομικό σύμφωνο της Ε.Ε.

Τέλος, ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε την άποψή του πως η ισπανική κυβέρνηση βρίσκεται στο σωστό δρόμο όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τη Θεσσαλονίκη. Για ακόμα μία φορά κάλεσε τον ελληνικό λαό με την ψήφο του να ανοίξουν δρόμο για νέο αριστερό συνασπισμό εξουσίας.
Όταν αναφέρθηκε στον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, ανέβασε τους τόνους, λέγοντας στον κόσμο πως «σας βλέπει, όλη η Ελλάδα. Και σας ακούει όλη η Ευρώπη. Και η φωνή της αξιοπρέπειας και την ανατροπής, που σήμερα υψώνετε, ανησυχεί τους δανειστές. Τρέμει την ετυμηγορία σας και ο κ. Σόιμπλε. Γνωρίζουμε ότι εύχεται και εργάζεται για να νικήσουν από κοινού Σαμαράς και Βενιζέλος. Αν το θέλει τόσο πολύ, του λέω το εξής:
Έλα να τους ψηφίσεις. Αλλά να ξέρεις ότι ο καιρός που απέναντί σου στη διαπραγμάτευση ήταν αυτοί που βρίσκονται και στις λίστες της Siemens πέρασε. Απέναντί τους έχεις πλέον τον ελληνικό λαό. Αυτός έχει το λόγο τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου