Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Σύντομα αρχηγός της ΝΔ η Μπακογιάννη;


http://hassapis-peter.blogspot.com/2012/05/blog-post_8704.html

Μετά την καθίζηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, όλοι ήταν βέβαιοι ότι η αναμφισβήτητη διάδοχος του κ. Καραμανλή στην ηγεσία του κόμματος ήταν η κ. Μπακογιάννη. Εξάλλου τα δύο κύρια ρεύματα μέσα στην ΝΔ ήταν ο Καραμανλισμός και ο Μητσοτακισμός. Τότε και κάτω από την πίεση του όλου κλίματος στη βάση της ΝΔ για εκλογή του αρχηγού από τα μέλη, στα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ (πάντα η ΝΔ αντέγραφε το ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν πρωτοπόρησε η ίδια), αλλά και της επιμονής κυρίως του....
κ. Αβραμόπουλου, η κ. Μπακογιάννη έκανε το ιστορικό γι’ αυτήν λάθος, να δεχτεί εκλογή από την βάση και όχι από το Συνέδριο του κόμματος, στο οποίο ήδη διέθετε άνετη πλειοψηφία. Το τι επακολούθησε είναι γνωστό. Από το πουθενά αναρριχήθηκε στην ηγεσία ο κ. Σαμαράς, με την βοήθεια μιας μικρής ομάδας της παλιάς  ΠΟΛΑΝ και την σιωπηρή στήριξη του Καραμανλικού στρατοπέδου..

Σήμερα, προ του ορατού κινδύνου πλήρους διάλυσης της ΝΔ (ακολουθώντας πάντα κατά πόδας το ΠΑΣΟΚ), ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έδιωξε την άκρως Νεοφιλελεύθερη κ. Μπακογιάννη από το κόμμα ως μνημονιακή, την εκλιπαρεί να γυρίσει πίσω στο μεταμελημένο μνημονιακό κόμμα και προφανώς αυτή τη στιγμή γίνεται η διαπραγμάτευση των όρων που θέτει η κ. Μπακογιάννη για την επιστροφή της. Εννοείται, κατά την άποψή μας, ότι η κ. Μπακογιάννη θα επιδιώξει, μέσα από αυτή τη διαπραγμάτευση, να ανακτήσει το χαμένο εσωκομματικό έδαφος. Το ποιους πολιτικούς φίλους του θα θυσιάσει εσωκομματικά ο κ. Σαμαράς προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της κ. Μπακογιάννη, θα το δούμε πολύ σύντομα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ και αυτό θα είναι κάτι που θα προκαλέσει νέους κραδασμούς στο κόμμα της ΝΔ.

Η άνοδος στην ηγεσία της κ. Μπακογιάννη, μετά την προδιαγεγραμμένη πτώση του κ. Σαμαρά (είτε έρθει πρώτο είτε δεύτερο κόμμα η ΝΔ), θα είναι βέβαιη μόνο στην περίπτωση που έχει τη στήριξη ή την ανοχή του Καραμανλισμού μέσα στη ΝΔ, δεδομένου ότι η ομάδα της ΠΟΛΑΝ είναι ουσιαστικά άνευ σημασίας. Με δεδομένο όμως ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις από την πλευρά του κ. Καραμανλή για επιστροφή του ίδιου στην ηγεσία της ΝΔ, μάλλον θα υπάρξει ανοχή από την πλευρά του Καραμανλικού στρατοπέδου.

Εφόσον λοιπόν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Σαμαρά – Μπακογιάννη, ίσως πολύ σύντομα η μεταμελημένη ΝΔ αποκτήσει την αρχηγό που απέρριψε στις 29-11-2009.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου