Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η ψήφος των Ελλήνων έβαλε φωτιά στην ΕΕ.


http://hassapis-peter.blogspot.com/2012/05/blog-post_530.html

Με απίστευτη γενναιότητα οι Έλληνες προσήλθαν στις κάλπες στις 6 Μάιου και κλείνοντας τα αυτιά τους στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που εξαπέλυσαν εναντίον τους, το εγχώριο δουλοπρεπές πολιτικοοικονομικό σύστημα και οι ξένοι προστάτες του, ψήφισαν κατά των κομμάτων του μνημονίου. Η ψήφος αυτή δεν συγκλόνισε μόνο το σάπιο και διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα, σπρώχνοντάς  το στα....
πρόθυρα της κατάρρευσης, αλλά ακόμα περισσότερο συγκλόνισε την ΕΕ και κυρίως την Γερμανία. Ξεσήκωσε (και μετά τις επόμενες εκλογές θα φανεί περισσότερο) τους λαούς του νότου και έκανε τη Γερμανία να αισθάνεται την ευρωπαϊκή της κυριαρχία να χάνεται κάτω από τα πόδια της.

Ένα από τα αποτελέσματα της ελληνικής ψήφου είναι το ότι οδήγησε το νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, να δηλώσει στην εφημερίδα Liberation ότι θα θέσει θέμα στο άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, για άμεσο δανεισμό της Ελλάδας από την ΕΚΤ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γ. Βάιντμαν, ο οποίος σε δήλωσή του προς την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, ζητά άμεση επανασυνεννόηση μεταξύ ΕΕ και Ελλάδας,  καθόσον, όπως υποστηρίζει «οι παρούσες αβεβαιότητες...μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλό κίνδυνο τόσο την ΕΚΤ, όσο και τις άλλες κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη, που συνθέτουν το ευρωσύστημα».

Βλέπουμε λοιπόν πως η ψήφος των Ελλήνων συντάραξε τα κορυφαία κλιμάκια της ΕΕ. Όμως αυτή η ψήφος δεν πρέπει να θεωρηθεί ως μια στιγμιαία έκφραση θυμού που καταλάγιασε. Θα πρέπει να επαναληφθεί στις 17 Ιουνίου,  ακόμα σκληρότερη προς τα κόμματα του μνημονίου, για να ξεσηκώσει αυτή τη φορά και τους λαούς της Νότιας Ευρώπης.

Ας γίνουμε οι πρωτοπόροι μιας νέας πορείας της Ευρώπης των λαών, της δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης και όχι της Ευρώπης των τραπεζών.
Εξάλλου δεν μας μένει και τίποτε άλλο πλέον.  
Αυτή θα είναι η νέα προσφορά μας στον Δυτικό πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου