Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις



Κορυφώνεται το στημένο θρίλερ.Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ φυσιολογική.Σύμφωνα με σχέδιο που καταρτίστηκε σε κέντρα του εξωτερικού, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ..το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα αλλάζει άρδην με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφ όσον μετεκλογικά συνεχίζουν να λειτουργούν στο εσωτερικό του καθαροί πολιτικοί κανόνες..
Κορυφώνεται το στημένο θρίλερ.Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση και φυσιολογική σύμφωνα με τις προεκλογικές του διακυρήξεις.Προεκλογικά είχε διαρρεύσει ότι σύμφωνα με σχέδιο που καταρτίστηκε σε κέντρα αποφάσεων του εξωτερικού, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα συνεργαστούν.Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα αλλάζει άρδην  με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφ όσον μετεκλογικά συνεχίζουν να λειτουργούν στο εσωτερικό του καθαροί πολιτικοί κανόνες,να ενδυναμώνει συνεχώς τα ποσοστά του...


Κορυφώνεται το στημένο θρίλερ για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα, με την κίνηση Παπούλια να συναντήσει τους προέδρους των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την συμμετοχή.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μπορεί να μετεξελιχθούν σε ιστορικές. Ήδη συμπληρώθηκε  μια εβδομάδα πυρετωδών μεν, χωρίς αποτέλεσμα δε, διαβουλεύσεων από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μάη και τα παπαγαλάκια του συστήματος διακυρήσουν ότι ο  κίνδυνος επίσημης και άτακτης χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου από το ευρώ παραμένει υπαρκτός.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να αποφευχθεί η προσφυγή σε νέες εκλογές και μετά τα αδιέξοδα της Κυριακής με τις συναντήσεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας, ζήτησε νέα συνάντηση σήμερα το απόγευμα και ώρα 19:30 με τους κ. κ. Αντ. Σαμαρά, Αλ. Τσίπρα, Ευ. Βενιζέλο, Φ. Κουβέλη.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση και φυσιολογική σύμφωνα με τις προεκλογικές του διακυρήξεις για τις οποίες ψηφίστηκε απο τους πολίτες, καθώς δηλώνοντας πως δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, ανακοίνωσε την άρνηση του Αλ. Τσίπρα να συμμετάσχει στη νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η λύση που προκρίνεται απο τη διεθνή και ντόπια εξουσιαστική οικονομική ελίτ είναι η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ενδεχόμενα με πρωθυπουργό τον.. Αβραμόπουλο ή άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής.Η προσπάθεια να δώσει ο Αλ. Τσίπρας ψήφο ανοχής σε αυτή την κυβέρνηση πέφτει στο κενό, μετά την άρνησή του να προσέλθει στην νέα συνάντηση υπό τον Παπούλια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μια κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ,ενω με τη βοήθεια του καλπονοθευτικού συστήματος θα διέθετε πλειοψηφία εδρών στη Βουλή, θα ήταν μια κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού αθροιστικά τα ποσοστά των τριών κομμάτων σε ψήφους δεν φτάνουν το 40%.

Στη λύση αυτή του καθεστώτος που θα συνεχίσει την εξόντωση του λαού υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του μνημονίου,υπάρχουν πολιτικά ζητήματα που θα πλήξουν ακόμα πιό πολύ την όποια αξιοπιστία έχει απομείνει για τα κόμματα της διαπλοκής όπως:

Ο Α. Σαμαράς της ΝΔ  είχε δηλώσει προεκλογικά ότι δεν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και συνεργάζεται.. 

Ο Ε. Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ έχει να διαχειριστεί ένα κόμμα σε πλήρη αποσύνθεση..

Η ΔΗΜΑΡ και ο Φ Κουβέλης υποστήριζαν ότι χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχουν σε κυβέρνηση ΝΔ με ΠΑΣΟΚ..

Προεκλογικά είχε διαρρεύσει ότι σύμφωνα με σχέδιο που καταρτίστηκε σε κέντρα αποφάσεων του εξωτερικού,αυτά τα 3 κόμματα θα συνεργαστούν. Αν επιβεβαιωθεί αυτό στην πράξη,θα πρόκειται για κρυφή αντζέντα που δεν παρουσιάστηκε στο εκλογικό σώμα.θα πρόκειται για πολιτική απάτη πρώτου μεγέθους που θα επιχειρηθεί να νομιμοποιηθεί επικοινωνιακά με την τεχνητή δραματοποίηση της δυσμενής κατάστασης της οικονομίας.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι μια ακόμη σημαντική εβδομάδα για το ντόπιο πολιτικό σκηνικό καθώς το οριστικό ναυάγιο για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας των δοσιλόγικων κομμάτων της διαπλοκής θα αυξήσει την πιθανότητα νέων εκλογών, πιθανότατα στις 17 Ιουνίου ενώ το καθεστώς μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ θα επιχειρήσει να δραματοποιήσει την πιθανότητα κατάρρευσης της οικονομίας ή ακόμη και εξόδου από το ευρώ προκειμένου να τρομοκρατήσει το λαό και να πλήξει την ανοδική τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο,κύκλοι προσκείμενοι στούς μεγαλοτραπεζίτες και τους συνοδοιπόρους τους παίζουν τα τελευταία εκβιαστικά επικοινωνιακά τους ρέστα στη φάση αυτή, διαδίδοντας ότι δεν αποκλείεται, την ερχόμενη Πέμπτη που ανοίγει εκ νέου η Βουλή, να επιχειρήσουν κόμματα και βουλευτές να δώσουν λύση στο πολιτικό τους αδιέξοδο.Ένα τέτοιο ενδεχόμενο βέβαια θα συνιστά συνταγματικό πραξικόπημα καθώς δεν μπορεί να εμφανιστεί στη βουλή κυβέρνηση για ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαθέτει απο πρίν τη δεδηλωμένη..

Αν το ναυάγιο του καθεστώτος οριστικοποιηθεί, ιστορικές είναι οι αλλαγές που θα συμβούν και στο πολιτικό πεδίο. Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα αλλάζει άρδην.Με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφ όσον μετεκλογικά συνεχίζουν να λειτουργούν στο εσωτερικό του καθαροί πολιτικοί κανόνες,να ενδυναμώνει συνεχώς τα ποσοστά του, ενώ αντίθετα τα κόμματα που-φανερά ή μη-υποστηρίζουν το Μνημόνιο, να δέχονται πρωτοφανή πλήγματα.

stopcartel Newsdesk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου