Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Αυτό που προτείνει ο Τσίπρας και τον κατηγορούν για «αναρχοκομμουνιστή» το κάνει η Ισπανία ..μετά τον Ομπάμα!


http://olympia.gr/2012/05/09/%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1/

Σήμερα η Ισπανία ανακοινώσει την κρατικοποίηση της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας, Bankia, στο πλαίσιο διάσωσης του τραπεζικού συστήματος.

Ο «επικίνδυνος» πρωθυπουργός της Ισπανίας προκαλεί την Ευρώπη κρατικοποιώντας μια τράπεζα της χώρας, ενώ ήδη ο εκτελεστικός πρόεδρος της τράπεζας και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, Rodrigo Rato, ανακοίνωσε την παραίτησή του!

Είναι αυτό που πρότεινε ο “αρχικομμουνιστής” Τσίπρας χθες και τον έφερε στα ίσια του ο Σαμαράς, υπενθυμίζοντάς του ότι αυτά δεν γίνονται ούτε στην Κίνα! (Η είδηση εδώ)

Η Bankia δημιουργήθηκε από την συγχώνευση επτά αποταμιευτικών ισπανικών τραπεζών, γνωστών και ως cajas.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το τίμημα, ωστόσο εκτιμάται ότι θα είναι μεταξύ 7-10 δις. Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει μετά το κλείσιμο των αγορών.

1 σχόλιο:

  1. Συναρπαστικο , μα επιτελους αυτο περιμεναν ολοι οι banksters ... επιτελους πληρωσε ο Ισπανικος λαος τα σπασμενα των τραπεζιτων .... λογικη τσυριζα δηλαδη χα, χα, χα .... και τους διεσωσε χα, χα, χα ..... μονο που σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγονται από την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, Τμήμα Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών, οι βρετανικές τράπεζες κάθονται σε 74 δισεκατομμύρια ευρω της αξία του ισπανικου κυρίαρχου χρέους ( με το καρφι να μπαινει στον πισινο τους ολο και βαθυτερα ) ενώ οι γαλλικές τράπεζες κάθονται επανω σε δυναμιτη του ισπανικου κυρίαρχου χρέους αξιας 112 δισεκατομμύριψν ευρω και και οι γερμανικές τράπεζες σε χημικα οπλα αξιας 131 δισ. αντίστοιχα του ισπανικου κυρίαρχου χρέους.


    Έτσι, λοιπον ενα ποσον , περίπου 317 δισεκατομμύρια ευρω αξίας του ισπανικού δημόσιου χρέους γραφεται στους ισολογισμούς των τραπεζών σε αυτές τις τρεις χώρες.

    Αυτό το χρέος, στη συνέχεια, καταγράφεται ως περιουσιακα στοιχεία, απο τα οποία οι τράπεζες αυτές δικαιολογουν τα χρήματα για να δανεισουν προς διαφορες εταιρείες, εργολάβους, κτλ. σε ποσοστό άνω του 10 προς 1. ( η λεγομενη μοχλευση .... αλλα δυστυχως ενα κατατοπιστικο αρθρο με μαθηματα σε ολα τα επιπεδα μοχλευσης ... ακομη και την καλη μοχλευση ... γιατι υπαρχει και αυτη .... δεν εχω χρονο ... γιατι σε 5 ημερες αναχωρω απο την ελλαδα ... ψαξε λοιπον στο διαδικτυο για την λεξη αυτη )
    ....

    Αυτό που προσπαθώ να σου πω φιλε μου εδώ είναι ότι το σύνολο του τραπεζικού συστήματος της ΕΕ βασίζεται στις απαιτήσεις του κεφαλαίου που είναι "ένα απόλυτο αστείο".

    Οι τράπεζες,και οι ρυθμιστικές αρχές δεν καθορίζουν πόσο επικίνδυνη είναι η μόχλευση στα περιουσιακά τους στοιχεία με αποτελεσμα και οι μόχλευσεις των ισολογισμών τους να θετουν ως βαση τα ανώτατα δυνατα όρια , με βάση τις εσωτερικές τους εκτιμήσεις. .... ( και μετα βρισκονται τα τσυπρακια που ξεχρεωνουν την τραπεζα εθνικοποιωντας την .....
    (καλα τι ζωα και αυτα .... εννοω οι οπαδοι και οχι ο θαυμαστης μιας χελωνας που την ελεγαν αντρεα αρχηγος τους .... που απο σημερα .... εγινε ο νεος κωλοτουμπας ... οπως δηλαδη διαβασα και γραφουν τα blog ).

    "ενω το σωστο ειναι οι ζημιες να χρεωνονται στους μετοχους των τραπεζων .... οπως και τα κερδη τους δηλαδη .... και να τις ξεχρεωνουν δια της εκποιησεως της προσωπικης των περιουσιας HEIL GAP "
    ....
    Έτσι, όταν η Ισπανία ... προεπιλεγει (και θα) είναι πολύ πιθανό να δειτε κατάρρευση ολόκληρου του ισπανικόυ του τραπεζικου συστήματος.

    Αυτό με τη σειρά του θα επιφέρει καταρευση του σύνολο του τραπεζικού συστήματος της ΕΕ συμφωνα με τα ανωτερω ποσα των 317 δισεκατομμύριων ευρω που σου ανεφερα !


    From HEIL GAP ( or mind the GAP )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου