Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Οι μεταμορφώσεις του πράσινου θηρίου


Διαφωνώ κάθετα με τις απόψεις που εκφράζονται στο άρθρο για τα κόμματα της Αριστεράς, το θεωρώ όμως κατά τα άλλα πολύ ενδιαφέρον, γι αυτό και το αναδημοσιεύω.

sociologyalert

http://www.antinews.gr/2012/05/03/159271/

Το ΠΑΣΟΚ, το πάλαι ποτέ επαναστατικό κίνημα της Αλλαγής προβάλλεται από τα συνεργαζόμενα media σαν ένα ευρωπαϊκό εκσυγχρονιστικό κόμμα που εγγυάται την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την ΕΕ. Ο κύριος Βενιζέλος προσπαθεί μάλιστα να μας πείσει ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι η ήρεμη δύναμη που συνθέτει και υλοποιεί με σταθερότητα, σύνεση και όραμα. Κάτι σαν την διαφήμιση της Εθνικής Τράπεζας για τα στεγαστικά. Εκείνη με το γέρο δικηγόρο που έχει κάνει συμβόλαια αγοράς σπιτιού σε όλη την οικογένεια Δαμίγου με στεγαστικό από την Εθνική. Μόνο που αυτά γίνονταν πριν το 2008 και την κρίση των subprime δανείων στην Αμερική. Βέβαια ο κύριος Βενιζέλος είναι και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τη δουλειά του κάνει ο χριστιανός. Οι άλλοι όμως; Δημοσιογράφοι και αναλυτές που οφείλουν να είναι αντικειμενικοί; Πως τα μετράτε έτσι ρε παιδιά και βγάζετε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ένα και το αυτό;
Σε τι μοιάζουν; Μόνο στην παροχολογία και το βόλεμα των δικών μας παιδιών. Στο θέμα αυτό όμως μέχρι και το ΚΚΕ το ίδιο κάνει όπου μπορεί. Άντε εσύ να απολύσεις συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, τον ανένταχτο θα απολύσεις. Και το ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο κάνει. Άντε εσύ να βάλεις πρεζάκια του ΣΥΡΙΖΑ στη φυλακή, τον έρμο τον ανένταχτο αναρχικό θα βάλεις. Δυστυχώς έτσι δουλεύει το σύστημα, βοηθά τους μέσα και τσακίζει τους απέξω. Πέραν του νεποτισμού λοιπόν, που δυστυχώς είναι χαρακτηριστικό της Ελλάδας ολόκληρης, τι άλλη ομοιότητα βλέπετε μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων;
Έχει η ΝΔ κάστρα όπως η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ του ΠΑΣΟΚ; Η ΝΔ έπεσε το 1981 εξαιτίας των απίστευτων απεργιών που οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ σε τράπεζες και σχολεία. Ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ ήταν από τότε πανίσχυρος. Είχε ποτέ η ΝΔ media δικά της; Ακόμη και οι παραδοσιακές οικογένειες που ήλεγχαν κάποτε τον Τύπο, Βλάχου, Αθανασιάδης, Κύρος κλπ ήταν πάντα απολύτως αυτόνομοι. Αντίθετα η θέληση του Σοσιαλιστικού Κινήματος να ελέγξει τα media φάνηκε ευθύς εξαρχής. Για την ιστορία ο Γιώργος Κοσκωτάς αγόρασε την Γραμμή ΑΕ το 1982. Και από τότε η διαπλοκή με τους μηντιάρχες είναι συνώνυμο του ΠΑΣΟΚ.
Μήπως  τα δύο κόμματα είναι ίδια ; Εφαρμόζουν μήπως την ίδια οικονομική πολιτική; Η ΝΔ έφερε τους Κινέζους και ο Παπανδρέου λύσσαξε να τους διώξει. Η ΝΔ ιδιωτικοποίησε την Ολυμπιακή και ο Παπανδρέου υποσχόταν ότι θα την κρατικοποιήσει πάλι. Ακόμη και τώρα το ΠΑΣΟΚ μόνο στα λόγια υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις. Δυόμιση χρόνια υπό την πίεση της τρόικας και δεν έκαναν ούτε μισή αποκρατικοποίηση. Δεν έκλεισαν καμιά από τις εταιρείες του δημοσίου που ο ίδιος ο Πάγκαλος χαρακτήρισε άχρηστες. Για να διατηρήσουν την κομματική τους πελατεία στο δημόσιο φόρτωσαν τον λαό φόρους.Εφαρμόζουν μήπως τα δύο κόμματα την ίδια εξωτερική πολιτική; Ο Καραμανλής προσέγγισε με αποφασιστικότητα τους Ρώσους, ο Παπανδρέου τους έκλεισε την πόρτα στα μούτρα. Που είναι η ομοιότητα;
Η ισοπεδωτική εξομοίωση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι λοιπόν άδικη και ανιστόρητη. Η ΝΔ είναι ένα τυπικό λαϊκό ευρωπαϊκό κόμμα. Δεν είναι καλύτερη ούτε χειρότερη από τα αντίστοιχα κόμματα της κεντρικής Ευρώπης. Το ΠΑΣΟΚ αντίθετα είναι φαινόμενο μοναδικό. Από το 1981 τότε που κατέλαβε -με ειρηνικά πάντα μέσα- την εξουσία και μέχρι σήμερα, έχει διαποτίσει με την θολή αριστερίστικη κουλτούρα του κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ δεν ευθύνεται για την κατάντια της Ελλάδας. Το ΠΑΣΟΚ είναι η κατάντια της Ελλάδας.
Ότι κι αν κάνει ο πρακτικός και τετραπέρατος κύριος Βενιζέλος δεν είναι δυνατόν ούτε να μεταλλάξει ούτε καν να ελέγξει το θηρίο του οποίου υποτίθεται πως έχει την ηγεσία. Άλλωστε πριν τον κύριο Βενιζέλο πέρασε από αυτή τη θέση ο πολύ πιο μεθοδικός και ψύχραιμος Κώστας Σημίτης -ένας αληθινός Γερμανός, όχι ένας κατ’ ανάγκην Γερμανός σαν τον Βαγγέλη- και δεν κατάφερε απολύτως τίποτε. Μήνες μετά την αποπομπή του Σημίτη το θεριό είχε ανακτήσει και πάλι την αποκρουστική τριτοκοσμική όψη της πρώτης οκταετίας Παπανδρέου. Πέρασε και δεν άγγιξε που λέμε.
Θα προσπαθήσω να σκαλίσω λίγο τη μνήμη σας για να ξαναβρείτε την επαφή με όλα όσα ξέρατε αλλά έχετε ίσως πια ξεχάσει. Ο Ανδρέας ήταν ο άνθρωπος που νίκησε την «επάρατη» δεξιά και την έκλεισε στο «χρονοντούλαπο της ιστορίας». Πράγματι έτσι έκανε. Εδώ και τριάντα ένα χρόνια, ακόμη και στις σύντομες περιόδους που η ΝΔ είχε τυπικά την κυβέρνηση, την αληθινή εξουσία την ασκούσε το ΠΑΣΟΚ από το παρασκήνιο. Κυριολεκτικά ο Ανδρέας έκλεισε την δεξιά στο ντουλάπι και πήρε μαζί του το κλειδί. Μαζί όμως με αυτήν έκλεισε εκεί και όλες τις Παλιές Αξίες: την αξιοκρατία, την εντιμότητα, το σεβασμό, ακόμη και την οικογένεια, την μετριοπάθεια και την αληθινή μόρφωση.
Το μεγάλο κακό έγινε στην πρώτη οκταετία της «αλλαγής». Όταν ο πολύς Ανδρέας Παπανδρέου μοίραζε στους νέους την Πράσινη Βίβλο του δικτάτορα Καντάφι, εκθείαζε τους σαντινίστας της Νικαράγουα και έκανε εξωτερική πολιτική με τη χούντα του Γιαρουζέλσκι. Οι οπαδοί του έγραφαν ακόμα στους τοίχους «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» και «Έξω οι βάσεις του θανάτου», συνθήματα με τα οποία είχαν κερδίσει τις εκλογές του 81. Ο αντιαμερικανισμός εθεωρείτο περίπου πατριωτική υποχρέωση καθενός και τα δίκαια των δοκιμαζόμενων Παλαιστινίων μας απασχολούσαν περισσότερο από την τραγωδία των αδελφών μας Κυπρίων.
Η απίστευτη ανθεκτικότητα του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ φάνηκε το 1989 τότε που ο «εκφραστής των πόθων και των ελπίδων του λαού μας» βρέθηκε κατηγορούμενος για τη ροζ βίλα των 600 τμ και την υπόθεση Κοσκωτά που συγκαλύφθηκε χάρη στον Κουτσονόμο, τον νόμο 1806 του 1988, που έδωσε την ευκαιρία στον Κοσκωτά να διαφύγει στην Αμερική και να μην αποκαλύψει όλα όσα ήξερε. Το «βρώμικο 89» αποτελείωσε όσες από τις Παλιές Αξίες είχαν επιβιώσει από την πρώτη οκταετία του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά η βλακώδης αντίδραση των πρασινοφρουρών, δηλαδή των χιλιάδων ηλίθιων που χωρίς να έχουν κοινή τσέπη με τους κλέφτες ταύτιζαν τους εαυτούς τους με κείνους, καθαγίασε τη μίζα και τη ρεμούλα και άνοιξε διάπλατα το δρόμο για το χάλι που αποκαλύπτεται σήμερα.
Το 93 ο Ανδρέας αφού πρώτα ξεμπέρδεψε από τις δίκες -με ψήφους 7 υπέρ έναντι 6 κατά-, νίκησε στις εκλογές τον παλιό του εχθρό Μητσοτάκη με 46,88% έναντι 39,30% και ξαναπήρε το τιμόνι με 170 έδρες στη βουλή. Λεπτομέρεια:  οι έδρες μοιράστηκαν με τον εκλογικό νόμο 1907 του 1990 που ψήφισε ο Μητσοτάκης για να μπορούν να κάνουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις τα δύο μεγάλα κόμματα. Τρία χρόνια νωρίτερα η ΝΔ του Μητσοτάκη έχοντας πάρει το ίδιο ποσοστό -για την ακρίβεια ένα τικ πάνω, 46,89%- έβγαλε μόνο 150 βουλευτές και χρειάστηκε την ψήφο του Κατσίκη της ΔΗΑΝΑ για να κάνει κυβέρνηση. Αυτό διότι οι εκλογές του 90 διεξήχθησαν με μια παραλλαγή της απλής αναλογικής (εκλογικός νόμος 1847/1989) που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου λίγο πριν καταρρεύσει, ακριβώς για να εμποδίσει πιθανή αυτοδυναμία της ΝΔ.
Σήμερα, η δεξιά εξακολουθεί να πελαγοδρομεί. Με ανύπαρκτο ηθικό, διασπασμένοι και πικραμένοι, μοιραίοι, λαός και ηγεσία αδιαφορούν για τον κοινό εχθρό, υποτιμούν τον κίνδυνο, λες και ζουν ακόμη στην προ 1981 εποχή. Μόνο που σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα λάθη. Το ΠΑΣΟΚ όσο δυνατό είναι στη διαχείριση της εικόνας, τόσο ανίκανο είναι στη διαχείριση της χώρας! Άλλωστε έχει παραχωρήσει πλέον τα ηνία στους ξένους. Η Ελλάδα στροβιλίζεται χτυπημένη όχι μόνο από το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο αλλά και από την διχόνοια, τον ρεβανσισμό και το μίσος που έσπειραν ο κύριος Παπανδρέου και η παρέα του. Ο Βενιζέλος δεν ευθύνεται άμεσα για την τακτική του προκατόχου του αλλά δυστυχώς αντί να την αποκηρύξει -εξηγώντας που ακριβώς διαφοροποιείται- αρκέστηκε σε ένα ουδέτερο συγνώμη. Στο μεταξύ η οικονομία καταρρέει. Αν δεν εφαρμοστεί άμεσα η πολιτική Σαμαρά γιαστήριξη της μεσαίας τάξης και μόνοιασμα της ελληνικής κοινωνίας ώστε να πετύχουμε την επανεκκίνηση, η χώρα θα πέσει οριστικά και αμετάκλητα σε βιοτικό επίπεδο Βουλγαρίας. Χωρίς δυνατότητα μεταβολής, αφού στην Ομοσπονδιακή Ευρώπη που πάει να δημιουργηθεί, η χάραξη αυτόνομης οικονομικής πολιτικής θα είναι απολύτως αδύνατη. Ακόμη κι αν ο Αλέξης -ε ναι, φυσικά τον Τσίπρα εννοώ- βγει πρωθυπουργός με 50% δεν θα μπορέσει να αλλάξει τίποτα. Μα ας συνεχίσουμε την ιστορία μας.
Η περίοδος Σημίτη απέδειξε ότι το θηρίο δεν αλλάζει ούτε περπατησιά ούτε συνήθειες. Η Ελλάδα θα γλυτώσει από δαύτο μόνο αν το σκοτώσει. Τώρα είναι η ώρα. Αν ο Βενιζέλος έρθει πρώτος θα εφαρμόσει κατά γράμμα το πρόγραμμα των Γερμανών στους ατίθασους ιθαγενείς που κατοικούν νοτίως της Βουλγαρίας (κάπως έτσι μας βλέπουν ο Σόϊμπλε και η παρέα του). Με την αστική τάξη φευγάτη (σιγά μην κάτσουν εδώ να σαπίσουν μαζί μας, κι εγώ αν μπορούσα έξω θα πήγαινα) και με την μεσαία τάξη καθισμένη στο σκαμνί επειδή δεν καταβάλει τους φόρους της (να εξηγούμαστε: επειδή δεν έχει, όχι επειδή δεν θέλει να πληρώσει) η ελληνική εργατιά θα δοθεί κυριολεκτικά βορά στους ξένους καπιταλιστές που θα έρθουν να καταλάβουν τη χώρα. Η Αλέκα (ε ναι ρε παιδιά την Παπαρήγα εννοώ) και ο Αλέξης  είναι πολύ λίγοι για να αντιμετωπίσουν αυτό τον εχθρό. Ο άνεργος και χρεωμένος έλληνας εργάτης θα υποκύπτει σταθερά στον εκβιασμό των αλλοδαπών εργοδοτών που θα μετράνε την αποδοτικότητα των κεφαλαίων τους σε σχέση με την αντίστοιχη απόδοση που έχουν στις άλλες Βαλκανικές χώρες. Η αξιοπρέπεια της εργασίας θα χαθεί για πάντα.
Εκτός εάν…
Ποτέ δεν είναι αργά για να κάνει κάποιος το σωστό! Η σωτηρία της Ελλάδας εξαρτάται από την επιβίωση της ελληνικής μεσαίας τάξης.
Νίκος από Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου