Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τούρκοι παλαίμαχοι αξιωματικοί αποκαλύπτουν τις θηριωδίες της εισβολής στην Κύπρο> -Έτσι εκτελέσαμε μια οικογένεια 13 Ελληνοκυπρίων!


http://www.kourdistoportocali.com/articles/11648.htm

Τις συνταρακτικές μαρτυρίες – ομολογίες παλαίμαχων Τούρκων αξιωματικών για τα όσα είδαν την περίοδο της εισβολής σχετικά με εκτελέσεις και αιχμαλωτίσεις Ε/Κ παραπέμπει στο Συμβούλιο της Ευρώπης η Κυπριακή Δημοκρατία, αξιώνοντας από την Επιτροπή Υπουργών να ανοιχθούν επιτέλους τα αρχεία του τουρκικού στρατού αλλά και να κληθούν να μιλήσουν Τούρκοι αυτόπτες μάρτυρες.

Μεταξύ αυτών των μαρτυριών και η ομολογία απόστρατου συνταγματάρχη του τουρκικού πεζικού, ο οποίος περιγράφει τη σκηνή εκτέλεσης που συνάντησε σε σπίτι στον Σύσκληπο. Σύμφωνα με τον ίδιο, αξιωματικός του πυροβολικού, δυο καταδρομείς και ένας Τουρκοκύπριος  γάζωσαν 13 Ελληνοκυπρίους που ήταν καθισμένοι στο σαλόνι, ενώ αποκεφάλισαν ακόμα έναν κοντά στην πόρτα.

Τουρκία και Κύπρος απέστειλαν υπομνήματα στο Στρασβούργο για τη μάχη που θα δοθεί γύρω από το θέμα των αγνοουμένων τον Ιούνιο. Η Δημοκρατία αναφέρεται σε «άδειασμα» μαζικών ταφών από το στρατό αλλά και σε παρεμπόδιση εκταφών σε στρατόπεδα. Από την πλευρά της η Τουρκία υποστηρίζει ότι έβαλε την «αστυνομία» να κάνει έρευνες, να πραγματοποιήσει εκταφές, να πάρει 130 καταθέσεις, ενώ διαψεύδει και τον ηθοποιό Ατίλα Ολγκάτς και την ομολογία του περί εκτέλεσης 10 Ε/Κ.
 

Άλλες μαρτυρίες:

Δυο Ελληνοκύπριοι ρίχθηκαν ζωντανοί στις 20 Ιουλίου σε πηγάδι και τους άφησαν να ξεψυχήσουν.

Αιχμαλωτίστηκαν στις 15 Αυγούστου 17 Ελληνοκύπριοι στον Γερόλακκο και ουδέποτε απελευθερώθηκαν.

Δόθηκε διαταγή σε Τούρκο αξιωματικό και 10 στρατιώτες να θάψουν πτώματα Ελληνοκυπρίων σε πεδίο μάχης.
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=219175&-V=articles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου