Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Κράτος: “Με δική τους ευθύνη οι φίλαθλοι στα ντέρμπι” !!!


http://www.antinews.gr/2012/03/30/153939/

Κάποιος μπορεί να πει ότι απηχεί στην πραγματικότητα. Σημασία όμως έχει ποιος το λέει και πότε το λέει. Έτσι, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Π. Μπιτσαξής δεν μπορεί να βγαίνει δημοσίως, στη Βουλή και να δηλώνει ότι «στα ντέρμπι οι φίλαθλοι, θα πηγαίνουν με δική τους ευθύνη» και «οποιαδήποτε άλλη δήλωση θα είναι παραπλανητική». Όταν πριν από λίγες ημέρες «κάηκε» το Ολυμπιακό στάδιο;
Χθες στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων που είχε σαν αντικείμενο συζήτησης τη βία σε αθλητικούς χώρους και αθλητικές διοργανώσεις, παρατηρήθηκε το εξής οξύμωρο.
Ο «πολιτικός» Υφυπουργός Γ. Νικητιάδης ισχυρίστηκε ότι «ο νόμος από μόνος του δεν μπορεί δεν μπορεί να εξαλείψει τη βία»…! Ή ότι η βία είναι μόνο κοινωνικό φαινόμενο. Δηλαδή, επιμένει πως η βία υπάρχει και δεν αντιμετωπίζεται.
Από την άλλη, ο Γ. Γ. Αθλητισμού επιμένει πως η βία έχει εξαλειφθεί, ότι έχει φθίνουσα τάση και έφερε ως παράδειγμα ότι δεν είχαμε επεισόδια σε 400 αγώνες αλλά μόνο σε 3 σε όλο το πρωτάθλημα της Α και Β Εθνικής.
Όταν μάλιστα αναφέρθηκε η άρνηση των σωματείων να καθιερώσουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι «υπεύθυνοι» της πολιτείας το απέδωσαν σε «λυσσαλέα αντίδραση των Σωματείων ώστε να μπορούν να φοροδιαφεύγουν»!!!
Αναφέρθηκαν και στα πρόσφατα επεισόδια στο ΟΑΚΑ. Ποιοι φταίνε; Η Πολιτεία (!!!) και οι υπηρεσίες του Σταδίου!.
Βέβαια, ο κ. Μπιτσαξής δήλωσε «mea culpa » για το αν θα έπρεπε να γίνει το παιχνίδι, – μετά τις πληροφορίες περί επεισοδίων που υπήρχαν – αλλά επέρριψε ευθύνες στον Παναθηναϊκό ο οποίος, όπως είπε, δυναμίτισε το κλίμα με δηλώσεις για το παιχνίδι κυπέλλου αναβολής μεταξύ Ολυμπιακού και ΟΦΗ.
Για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ: «Χάθηκε η μάχη από αυτούς που μπήκαν στα επίσημα. Πιστεύω ότι ο αγώνας στο ΟΑΚΑ έπρεπε να διακοπεί στο ημίχρονο. Ασκήθηκε κριτική γιατί δεν το ανέβαλλα. Μea culpa. Το ντέρμπι το χαρακτήρισα ήττα έννομης τάξης. Αν αναβαλλόταν θα είχαμε παρέμβαση πολιτείας στην εξέλιξη πρωταθλήματος άρα οι λόγοι αναβολής θα έπρεπε να είναι πολύ σοβαροί. Να το αναβάλλουμε για να γίνει πότε; Δεν ελέγχτηκαν οι φίλαθλοι που εισέρχονταν στο γήπεδο, ήταν όλα σε καθεστώς ασυνεννοησίας απαράδεκτης κατά την άποψή μου. Την ευθύνη ελέγχου θα έπρεπε να έχει η αστυνομία. Αν είχε αναβληθεί το παιχνίδι, εκτιμώ ότι το κλίμα από πλευράς έντασης θα ήταν πολύ χειρότερο. Αν είχε αναβληθεί το παιχνίδι θα έβγαιναν κάποιοι να το υποστηρίξουν;
Και κατέληξε λέγοντας: «Πρέπει να προστατέψουμε τον Έλληνα φίλαθλο από τα φαινόμενα αυτά , πρέπει όμως να του λέμε ότι σε «κρίσιμα ντέρμπι πηγαίνει ιδία ευθύνη» και «κάθε δήλωσή μας ότι μπορούμε απολύτως να τον προστατέψουμε θα ήταν παραπλανητική».
Αντικοινοβουλευτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου