Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΙΝΚΑ – ΔΤ 345 30.03.12: ΑΜΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ-ΤΡΑΙΝΟΥ. Το Τραμ-Τραίνο, τα Μνημόνια ΚΑΙ ΤΑ 259.000.000 ΕΥΡΩ «μαζί τα φάγαμε;»


ΑΜΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜ-ΤΡΑΙΝΟΥ
Το Τραμ-Τραίνο, τα Μνημόνια
ΚΑΙ ΤΑ 259.000.000 ΕΥΡΩ
«μαζί τα φάγαμε;»
(Το 2009 είχαν χαθεί από το αρχικό κεφάλαιο της Τραμ ΑΕ  259.122.025,01 ΕΥΡΩ - βλ. ΦΕΚ 6107/25-6-2010,τεύχος ΑΕ και ΕΠΕ)

Την στιγμή που κόβονται μισθοί και συντάξεις, που κουρεύονται τα αποθεματικά των ταμείων, που η ανεργία καλπάζει, που ο λαός ωθείται στα συσσίτια ή ακόμα και στους κάδους σκουπιδιών για να τραφεί, πρέπει νααπαντήσουμε που πήγαν τα 259.000.000 ευρώ.
Αυτά τα χρήματα προέρχονται είτε  από «επιδοτήσεις» συνεπώςαυξάνουν το «χρέος» χάρη του οποίου παίρνονται τα μέτρα σε βάρος του λαού, είτε από την τσέπη του φορολογούμενου-φτωχευμένου λαού, είτε και από τα δύο. Δεν εννοούμε  λογιστική ατασθαλία αλλά: 

Ρωτάμε: δεν μπορούσαν στη διαδρομή του τραμ να βάλουν ένα φτηνό τρόλεϊ(έχει και αυτό την περιβόητη «σταθερή  τροχιά»), έστω ένα φτηνότερο-ελαφρύτερο τύπο τραμ ή ακόμα καλύτερα μια λεωφορειολωρίδα με μηδενικό κόστος;
Ρωτάμε: με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν οι «εργολάβοι δημοσίων έργων»για  να σπάσουν τα πεζοδρόμια και να κόψουν τα δέντρα;
Ρωτάμε: με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν οι μισθοί των στελεχών της Τραμ ΑΕ και σε τι ύψος ανέρχονται; πόσα χρήματα δόθηκαν σε αποζημιώσεις από τα ατυχήματα που προκάλεσε το τραμ;
Ρωτάμε: τι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε με αυτά τα χρήματα στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Κοινωνική Πρόνοια;

Απαιτούμε: ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ για να μάθουν οι πενόμενοι πολίτες που πήγαν τα 259.000.000 ευρώ του δεντροκτόνου τραμ.  

Τέλος ως πολιτικά άτομα και Πειραιώτες  αισθανόμαστε βαθιά θλίψη για όσους δημοτικούς συμβούλους  ψήφισαν το τελευταίο Μνημόνιο επέκτασης του τραμ στο Πειραιά.

Το τελευταίο μνημόνιο επέκτασης του τραμ στον Πειραιά θα έχει την τύχη των μνημονίων του… Φασούλα και της Τρόικας
Το τραμ τραίνο δεν θα μπει στον Πειραιά
Το τραμ-τραίνο θα αποξηλωθεί από την Αττική
«PSI-Κούρεμα» τώρα στο τραμ-τραίνο.

1 σχόλιο:

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου