Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Kαταδικασμένη η Ελλάδα και μετά το κούρεμα εκτιμά o oίκος Fitch

http://exofitsio.blogspot.com/2012/01/k-o-o-fitch.html

Η Ελλάδα μπορεί ακόμη να βυθίσει την Ευρώπη σε χειρότερη κρίση, προειδοποίησε την Τρίτη ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου Fitch και επικεφαλής του ομίλου για τις αξιολογήσεις κρατών, Ντέιβιντ Ράιλι.


Όπως είπε ο κ. Ράιλι, ακόμα και ένα «κούρεμα» 60% στα ελληνικά ομόλογα, δεν θα οδηγήσει σε μεγάλη μείωση του χρέους, ενώ εκτίμησε ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ είναι μία «πιθανή επιλογή».

Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα είναι μέλος της Ευρωζώνης σε έναν χρόνο από σήμερα.

Ο κ. Ράιλι επισήμανε ότι αν και η Ελλάδα μπορεί να βυθίσει την Ευρωζώνη σε μεγαλύτερη κρίση, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η Ιταλία.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης είχε πει ότι το «κούρεμα» του χρέους κατά 50% είναι χρεοκοπία.

Εφόσον γίνει αποδεκτή «η ονομαστική μείωση κατά 50% στην προτεινόμενη ανταλλαγή ομολόγων θα θεωρηθεί από τον οίκο ως γεγονός χρεοκοπίας (default event)», σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει.

Σημειώνεται ότι αυτό δεν θα πρέπει να συγχέεται με το «πιστωτικό γεγονός» και την ενεργοποίηση των CDS.

Η απόφαση της ISDA για το αν θα συνιστά πιστωτικό γεγονός η ανταλλαγή ομολόγων δεν συνδέεται με τις αξιολογήσεις των οίκων.

Η Fitch είπε ότι η συμφωνία θα οδηγήσει σε μία προσωρινή χρεοκοπία, όπως άλλωστε αναμένεται, ενώ και μετά την ανταλλαγή των ομολόγων, η πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, είτε στην κλίμακα «Β», είτε χαμηλότερα, αναλόγως της συμμετοχής των ιδιωτών κατόχων ομολόγων.

Τώρα, η Fitch βαθμολογεί την Ελλάδα με «CCC».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου