Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Στον Πειραιά αποφάσισε να ανακοινώσει την νέα πολιτική κίνηση ο Μίκης Θεοδωράκης: ΕΛΛΑΔΑ το όνομα

http://olympia.gr/2012/01/09/%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b1%ce%b9%ce%ac-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%ac%cf%83%ce%b9%cf%83%ce%b5-%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%8e%cf%83%ce%b5/

Στον Πειραιά επέλεξε να ανακοινώσει την δημιουργία πατριωτικής – πολιτικής κίνησης ο Μίκης Θεοδωράκης, γεγονός που δεν είναι τυχαίο αφού η κίνηση αυτή επωάζεται εδώ και μήνες.
Η κίνηση ήταν εξόχως συμβολική αφού έγινε παρουσία του Βασίλη Μιχαλολιάκου, του ανθρώπου που έχει ενσαρκώσει την εφαρμοσμένη πολιτική ανεξαρτησίας και δημιουργίας εκτός μνημονίου, με απόλυτη επιτυχία.
Βεβαίως ο Μίκης Θεοδωράκης γνώριζε ότι ο δήμαρχος Πειραιά έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή, στο πρόσωπο του όμως ενσαρκώνει την διακομματική συμμαχία που κερδίζει καθημερινά πολιτικές μάχες. Ίσως αυτός να ήταν ο παραλληλισμός που ήθελε να θέσει ο Μίκης: πολίτες από όλους του χώρους της εθνικής μας ζωής με αξία και ήθος»
Αναλυτικά:
Τη δημιουργία ενός νέου πατριωτικού πολιτικού μετώπου με την ονομασία “Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση” που θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε στη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.
«Αυτή η νέα πολιτική ηγεσία θα πρέπει να αποτελείται από πολίτες από όλους του χώρους της εθνικής μας ζωής με αξία και ήθος» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η δύναμη του λαού είναι η ενότητά του γύρω από ένα κοινό λάβαρο που γράφει «Ελευθερία και ανεξαρτησία και μια πολιτική ηγεσία με δύο συνθήματα ”αλληλεγγύη και αντίσταση”.

Οι μέρες και οι ώρες είναι κρίσιμες και οφείλουμε να λέμε την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι”, δήλωσε ο Μίκης Θεοδωράκης και έκανε λόγο για κάποιες δυνάμεις που όπως είπε εξετάζουν “μεθοδικά την καταστροφή της πατρίδας και τη μετατροπή του λαού σε λαό ραγιάδων.

Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις αυτές έχουν καταφέρει να ελέγχουν το σύστημα εξουσίας της χώρας και είπε ότι με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις πέτυχαν να αποκλείσουν κάθε σχέση τη χώρας μας με άλλες χώρες.
«Οι δανειστές μας» τόνισε, «Το πολύ σε πέντε χρόνια θα έχουν καταφέρει να έχουν δικά τους τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις μεγάλες οδικές αρτηρίες, την ηλιακή ενέργεια, το νερό, τα δημόσια ακίνητα και τα ιστορικά μας μνημεία».
Νωρίτερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ζησιμάτος ευχαρίστησε τον Μίκη Θεοδωράκη για την παρουσία του στην εκδήλωση και τον χαρακτήρισε μεγάλο πρεσβευτή του πολιτισμού και του ελληνισμού.
Ανέφερε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης φωτίζει και θα φωτίζει στα πέρατα του κόσμου αυτό που οι άλλοι θέλουν να μειώσουν το απέραντο ελληνικό φώς που έδινε και δίνει ο πολιτισμός μας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τον Β. Μιχαλολιάκο, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, βουλευτές όλων των κομμάτων και ο πρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Με πληροφορίες από το “Βήμα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου