Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

“Ακριβώς όπως στον Τιτανικό” (φωτορεπορτάζ από το ναυάγιο στην Ιταλία)

http://www.antinews.gr/2012/01/15/143134/

Τρείς νεκροί, 70 τραυματίες και μεγάλος αριθμός αγνοουμένων (17 – 34) είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της προσάραξης του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia μετά την πρόσκρουσή του σε βράχο προχθές το βράδυ ανοιχτά της δυτικής Ιταλίας.
«Ο κυβερνήτης του πλοίου προσέγγισε με πολύ αδέξιο τρόπο το νησί Τζίλιο, προσέκρουσε σε βράχο, ο οποίος σφηνώθηκε στην αριστερή πλευρά του πλοίου δημιουργώντας μεγάλο ρήγμα με αποτέλεσμα να εισχωρήσει μεγάλη ποσότητα νερού μέσα σε δύο με τρία λεπτά και το πλοίο να πάρει κλίση», δήλωσε αρμόδιος εισαγγελέας.

Η πρόσκρουση προκάλεσε πανικό τον οποίο ενέτεινε η 45λεπτη καθυστέρηση της εντολής για εγκατάλειψη του πλοίου
Επιβάτες και πλήρωμα συνέκριναν τις σκηνές που ακολούθησαν με εκείνες στο “Τιτανικό”. Επιβάτες πηδούσαν στην θάλασσα καθώς οι σωστικές λέμβοι είτε είχαν μπλοκάρει και δεν έπεφταν στην θάλασσα, ή είχαν γεμίσει με άλλους επιβάτες. Ένας τουλάχιστον επιβάτης πέθανε πέφτοντας στην θάλασσα από μεγάλο ύψος.

Ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου, μήκους 290 μέτρων, Φραντσέσκο Σκετίνο έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία. Όπως αναφέρουν, ο Σκετίνο εγκατέλειψε το πλοίο, που μετέφερε συνολικά 4.229 επιβάτες και μέλη πληρώματος, πριν την απομάκρυνση όλων των επιβαινόντων.Μαζί με τον κυβερνήτη του πλοίου, συνελήφθη και ο υποπλοίαρχος Τσίρο Αμπρόσιο με την κατηγορία των πολλαπλών ανθρωποκτονιών και της εγκατάλειψης του πλοίου.
Το Costa Concordia είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Τσιβιταβέκια κοντά στη Ρώμη προκειμένου να πραγματοποιήσει κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με προορισμό τη Μασαλία και ενδιάμεσους σταθμούς τη Σικελία, τη Σαρδηνία και την Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου