Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Η ελίτ που στηρίζει τον Παπαδήμο θέλει να εξοντώσει την κοινωνία

http://www.antinews.gr/2012/01/23/144075/
Γράφουμε κι αλλού για το παραμύθι ότι η Τρόϊκα εκβιάζει με τα μέτρα. Και ότι όπως αποκαλύπτεται στην πραγματικότητα τα μεγαλοσυμφέροντα της ελίτ στην οποία ανήκει ο κ. Παπαδήμος και τον στηρίζει κρύβονται πίσω από την εκστρατεία για την μείωση των μισθών και συντάξεων.
Διαβάστε τώρα τα νέα μέτρα που ζητούνται ως το 2014 και αγγίζουν τα 20 δισ. ευρώ. Πρόκειται στην κυριολεξία για μέτρα εξόντωσης της κοινωνίας
1) Περικοπή των επιδομάτων εορτών και θερινής αδείας που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Για συνολικές μηνιαίες αποδοχές μέχρι ένα όριο, τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας θα καταβάλλονται περιορισμένα σε ένα συνολικό ποσό που δεν θα είναι μεγαλύτερο των 1.500 ευρώ. Για τους εργαζομένους οι οποίοι λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές πάνω από το όριο που θα καθοριστεί, ο 13ος και ο 14ος μισθός θα καταργηθούν πλήρως!
2) «Πάγωμα» των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2015, με κατάργηση της ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που προβλέπει για φέτος αυξήσεις μισθών!
3) Απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων ώστε ο αριθμός των εργαζομένων στις υπηρεσίες, στους φορείς και τους οργανισμούς του κράτους να μειωθεί φέτος κατά 50.000-100.000 άτομα και σωρευτικά μέχρι το τέλος του 2015 τουλάχιστον κατά 200.000-300.000 άτομα!
4) Νέες μειώσεις μισθών στο στενό δημόσιο τομέα. Στους στρατιωτικούς, στους αστυνομικούς, στους λιμενικούς, στους πυροσβέστες, στους δικαστικούς, στους ιατρούς του ΕΣΥ, στους πανεπιστημιακούς καθηγητές, στους καθηγητές ΤΕΙ, στους ερευνητές, στους διπλωματικούς υπαλλήλους και τους λοιπούς λειτουργούς του Δημοσίου, οι οποίοι εξαιρέθηκαν από το επαχθές μισθολόγιο των πολιτικών υπαλλήλων, θα επιβληθούν εντός του 2012 περικοπές αποδοχών που θα ανέρχονται σε 20% σε μέσα επίπεδα, αλλά θα κυμαίνονται από 10% έως και 50%.
5) Κλείσιμο χιλιάδων υπηρεσιών, φορέων και οργανισμών του Δημοσίου. Εντός της διετίας 2012-2013 η Τρόικα και ο κ. Βενιζέλος έχουν ήδη συμφωνήσει να καταργηθούν πάνω από 180 εφορίες και πάνω από 50 τελωνεία. Ανάλογες «αναδιαρθρώσεις» θα γίνουν και σε … «περιφερειακές υπηρεσίες» άλλων υπουργείων, όπως σε σχολεία, πανεπιστήμια, ΤΕΙ, κέντρα υγείας, νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα κ.λπ. Επιπλέον, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για καταργήσεις και συγχωνεύσεις εκατοντάδων οργανισμών και φορέων του Δημοσίου.
6) Νέες σημαντικές μειώσεις αποδοχών για τους εργαζομένους σε επιχειρήσεις και τράπεζες ελεγχόμενες άμεσα ή έμμεσα από το Δημόσιο ή τα ΝΠΔΔ, που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο. Στο στόχαστρο Τρόικας και νεοφιλελεύθερου ΠΑΣΟΚ έχουν μπει οι αποδοχές των υπαλλήλων σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΠΑΠ, ΕΛΠΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ATEbank, οι οποίες θεωρούνται υψηλές, κυρίως λόγω των επιδομάτων που προβλέπονται.
7) Νέες περικοπές-σοκ σε όλες τις συντάξεις και τις εφάπαξ παροχές. Το ανώτατο όριο στο ύψος των συντάξεων θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο και θα υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο των 2.000 ευρώ, ενώ παράλληλα θα επιβληθούν μειώσεις-μαμούθ έως και 50% σε κύριες συντάξεις! Σημαντικές θα είναι επίσης οι μειώσεις που θα επιβληθούν εκ νέου στις επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και των ασφαλισμένων σε ταμεία του ιδιωτικού τομέα. Οι νέες αυτές περικοπές θα αιτιολογηθούν και ως αναγκαίες «για να μην καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις απώλειες που θα υποστούν λόγω του “κουρέματος” των ομολόγων που έχουν στα επενδυτικά χαρτοφυλάκιά τους»!
8) Περικοπές και καταργήσεις κοινωνικών επιδομάτων και παροχών για ανέργους, τριτέκνους, πολυτέκνους και αναπήρους. Οι περικοπές θα επιβληθούν με την καθιέρωση πολύ χαμηλών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Τα επιδόματα που καταβάλλονται σε ανέργους, αναπήρους, τριτέκνους και πολυτέκνους, καθώς και για ισόβιες πολυτεκνικές συντάξεις, θα περιοριστούν σημαντικά, καθώς η καταβολή των συγκεκριμένων επιδομάτων θα συνδεθεί άμεσα με κριτήρια που θα αφορούν στο ύψος του ετήσιου δηλωθέντος ή τεκμαρτού εισοδήματος και στα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν οι σημερινοί δικαιούχοι των επιδομάτων!
9) Μειώσεις στα ποσά των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης που θα μπορούν να καλύψουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Antinews με πληροφορίες από “Ελεύθερο Τύπο”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου