Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Οι αγορές – καρχαρίες ξεκίνησαν το επικίνδυνο παιχνίδι τους! Σήμερα το βράδυ ανακοινώνεται η υποβάθμιση της Γαλλίας;

http://olympia.gr/2012/01/13/%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA/
 
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή της Γαλλίας, την οποία και επικαλούνται πολλά μέσα της χώρας, ανέφερε ότι η γαλλική κυβέρνηση ενημερώθηκε από την S&P, όπως συνηθίζεται άλλωστε, ότι στο τέλος της ημέρας θα ανακοινωθεί η υποβάθμιση της Γαλλίας.
Αυτό σημαίνει ότι από Δευτέρα οι ευρωπαίοι ηγέτες θα “τρέχουν και δεν θα φτάνουν”, ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε συναντήσεις και τηλεφωνικές επαφές μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Οι οίκοι αξιολόγησης ξέρουν πάρα πολύ καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι, αφού αυτή η υποβάθμιση έρχεται στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, την ώρα που “σκάει” το πάγωμα των συνομιλιών για το PSI, η φημολογία βγαίνει λίγο πριν το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών και με το άνοιγμα της Wall Street.
Έτσι, αυτό που καταφέρνουν είναι να δημιουργήσουν ένα πρώτο κλίμα πανικού στις ευρωπαϊκές αγορές μιας και είναι Παρασκευή και τα υπόλοιπα την Δευτέρα.
Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το κλείσιμο της Wall Street στις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια γαλλική πηγή, η S&P θα διατηρήσει αμετάβλητη την αξιολόγηση της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και το Λουξεμβούργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου