Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο "άμισθος" σύμβουλος του σύγχρονου Νέρωνα

http://exofitsio.blogspot.com/2012/01/blog-post_4406.html

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου
Οι υποψίες σχεδόν όλων των Ελλήνων, έγιναν, χθες, εισαγγελική παραγγελία. Διότι σε όποιον κι αν μιλούσες στο δρόμο, στην αγορά, στο καφενείο, τα τελευταία δυο χρόνια θα σου έλεγε το ίδιο πράγμα. «Ο Γιωργάκης είναι βαλτός από τους Αμερικάνους». Εγώ απλώς να ευχηθώ, όσοι προσωποποιούν τον θεσμό της δικαιοσύνης, να έχουν τα «άντερα» να οδηγήσουν, έναν που έκανε απύθμενο κακό στη χώρα, εκεί που πρέπει.


Δεν έχει σημασία που «ο ταξιδιώτης της Κόστα – Ρίκα» φέρει βαρύ επώνυμο. Κατέστρεψε την Ελλάδα κι αν αποδειχθεί πως ήξερε τι έκανε – διότι «παίζει» και το αντίθετο- πρέπει να έχει την τύχη κάθε επίδοξου «σύγχρονου Νέρωνα».
Διατυπώνω, όμως, μια απορία: Ο Παπαδήμος, αυτός ο υπάλληλος της σύγχρονης Βέρμαχτ, ο μόνιμος «άνθρωπος – σκιά» πίσω από κάθε πρόσφατη εκδορά στο κορμί της πατρίδας μας, αυτός που – κατά πως φαίνεται – έβαλε την χώρα μας, στην υπό διάλυση σήμερα Ευρωζώνη με πλαστά – όπως λένε αυτοί που ξέρουν – δεν εμπλέκεται στην ιστορία της ΕΛΣΤΑΤ; Ήταν «άμισθος» σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού που τώρα οι εισαγγελείς καλούν να διερευνηθούν οι ποινικές του ευθύνες...

Δεν πρέπει να τα «μαζεύει» σιγά – σιγά και να μας αδειάζει τη γωνιά, αφήνοντας τον... μανδύα του σωτήρα στο κεφαλόσκαλο; Με βάση τη λογική θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αν η διαπλοκή δεν κουκουλώσει την υπόθεση, που κάποιοι λένε πως προσεγγίζει τα όρια της Εθνικής προδοσίας.

Επιπλοκές είναι πιθανόν να δημιουργηθούν τόσο στην κυβέρνηση, σε μια κρίσιμη καμπή τόσο για την ίδια όσο και για την χώρα, όσο και σε εσωτερικό επίπεδο στο ΠΑΣΟΚ, με τις διαδικασίες να είναι πολυ πιθανόν να πάρουν νέα τροπή, καθώς θα δημιουργήσουν και πάλι νέα δεδομένα στο εσωτερικό μέτωπο του κόμματος. Σε αυτό συεντελούν και οι δηλώσεις Σημίτη- Προβόπουλου που ουσιαστικά αδείαζουν τον Γιώργο και τους χειρισμούς του και δικαιώνουν όσους είχαν μιλήσει για αποτυχημένη επιλογή του Μνημονίου...
newstrap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου