Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: «Ανεπαρκής και επικίνδυνη η οικονομική πολιτική τους και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα»

Οι αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις που αντηλλάγησαν από τις Διοικήσεις των Τραπεζών ALPHA BANK, EUROBANK και οι «αναβολές» στο χρονοδιάγραμμα της συγχώνευσής τους, καθώς επίσης η παρέμβαση-απάντηση του Υπουργού Οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλου, αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι:
Η δοτή Κυβέρνηση Παπαδήμου και η εγχώρια «τρόϊκα ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ», δημιουργούν τεράστια σύγχυση ακόμα και σε κατά εξοχήν θέματα που οι ίδιοι υποτίθεται ότι ελέγχουν προκειμένου όπως υποστηρίζουν να λειτουργήσει καλύτερα το Τραπεζικό σύστημα, χαιρετίζοντας συγχωνεύσεις, εξαγορές κ.α..
Οι συνεχείς αστοχίες και αβεβαιότητες στην άσκηση της πολιτικής τους, που δυσχεραίνουν την Οικονομία της Χώρας, είναι η ίδια που διαλύει οτιδήποτε δείχνει ότι μπορεί να κινήσει τη δυναμικότητα του Ιδιωτικού τομέα.
Η κυβέρνηση μέσα από τις παλινωδίες του haircut, επιτοκίου, Αγγλικό δίκαιο και PSI (..),  προσπαθεί να παρέμβει διαλύοντας επιπροσθέτως την Οικονομία της ώρας και κατά προέκταση τον Κοινωνικό Ιστό της Χώρας.
Η επανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, οι αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου με τους νέους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας που θα προσδιοριστούν τους επόμενους μήνες,  οι προνομιούχες ή μη κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου, δυσχεραίνουν περαιτέρω το  χρηματοπιστωτικό  σύστημα της Χώρας.
Αν σε όλα αυτά  προσθέσουμε και τα όσα βιώνει ο επιχειρηματικός κόσμος, το εμπόριο, οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, που ασφυκτιούν από τη δυσμενή φορολογία που τους επιβάλλεται και από την έλλειψη ρευστότητας λόγω άρνησης των Τραπεζών να τους ενισχύσουν,  τότε, το συμπέρασμα είναι ότι επαυξάνεται ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και η αγορά οδεύει σε πρόσθετα λουκέτα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Η Κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη, υπηρετεί παντελώς άγνωστες πολιτικές και το μόνο που μπορεί να διασώσει την Οικονομία της Χώρας είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Γιάννης Βαθειάς – Για τον Τομέα Οικονομίας &  Ανάπτυξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου