Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ "ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ" ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο "ΣΩΤΗΡΑΣ" ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ! ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΙΔΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΓΟΠΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΥΣΙΕΣ!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2012/01/blog-post_11.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2Fhellas-orthodoxy+%28Hellas-Orthodoxy%29
Ούτε δέκα ούτε είκοσι αλλά 90 θέσεις συμβούλων, συνεργατών και μετακλητών υπαλλήλων αποφάσισε να θεσμοθετήσει για το Πολιτικό Γραφείο του ως πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος!

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη πρόκληση που χρεώνεται προσωπικά ο κ. Παπαδήμος μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης-μαμούθ, όταν αποχώρησε ο Γ. Παπανδρέου. Κι αν για τα 50 μέλη του υπουργικού συμβουλίου (την ώρα που στην Ιταλία υπό λιγότερο δυσμενείς συνθήκες ο κ. Μόντι σχημάτισε ένα πολύ πιο ολιγομελές σχήμα) προβλήθηκε η δικαιολογία των «έκτακτων συνθηκών» και των ισορροπιών με τα κόμματα της «συγκυβέρνησης» και πιο συγκεκριμένα με το ΠΑΣΟΚ, για τη νέα αυτή απόφαση δεν υπάρχουν ελαφρυντικά.

Ετσι την ώρα που οι πολίτες στενάζουν καθημερινά όλο και περισσότερο από τα συνεχή οικονομικά μέτρα, την ανεργία και την εξαθλίωση, το κυβερνητικό σύστημα παραμένει πολυπρόσωπο, πολυδάπανο και ως εκ τούτου προκλητικό. Αντί μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου και οι μηχανισμοί εξουσίας να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα της μείωσης των δαπανών και των αιματηρών οικονομιών, πράττουν προκλητικά και ξεδιάντροπα το εντελώς αντίθετο αυξάνοντας την κοινωνική οργή.

Ο κ. Παπαδήμος είναι έκθετος για έναν ακόμη λόγο. Η κυβέρνησή του είναι μεταβατική και, όπως τουλάχιστον συμφωνήθηκε, έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, δοθέντος ότι οι εκλογές προβλέπεται ότι θα γίνουν ως τον Απρίλιο. Επομένως δεν είχε κανέναν ιδιαίτερο λόγο να «φορτώσει» με δεκάδες πρόσωπα και στελέχη τις υπηρεσίες του Μεγάρου Μαξίμου, εξαιρώντας εαυτόν και «ημετέρους» από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Η εξασέλιδη απόφαση-πρόκληση για τις 90 θέσεις φέρει την υπογραφή του ίδιου του κ. Παπαδήμου και το ενδιαφέρον είναι ότι αναρτήθηκε (τυχαία άραγε;) στη Διαύγεια την Κυριακή, που ήταν κατ' ουσίαν (λόγω του τριημέρου των Θεοφανίων) μια «νεκρή» ημέρα. Ο τίτλος της επιγράφεται «αναδιάρθρωση και σύνθεση σε προσωπικό» της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, όπως έχει μετονομαστεί το Πολιτικό Γραφείο που πλαισιώνει τον εκάστοτε πρόεδρο της κυβέρνησης, και έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Οι θέσεις είναι κατά τι λιγότερες από εκείνες που διατηρούσε για το προσωπικό του γραφείο ο προκάτοχος του κ. Παπαδήμου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γ. Παπανδρέου, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία του θέματος, αφού ο σημερινός πρωθυπουργός κρίνεται με πολύ διαφορετικά -λόγω και της συγκυρίας- κριτήρια.

Οι θέσεις αυτές κατανέμονται σε εννέα ειδικά γραφεία, ορισμένα εκ των οποίων μάλιστα είναι απορίας άξιον αν χρειάζονται σε μια προσωρινή κυβέρνηση λίγων μηνών με συγκεκριμένο έργο. Από την απόφαση μάλιστα προκύπτει ότι αναλυτικά η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού θα έχει 9 θέσεις προϊσταμένων, 4 θέσεις ειδικών γραμματέων, 39 θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών και 38 θέσεις μετακλητών υπαλλήλων.

Κατά σειράν το Ιδιαίτερο Γραφείο του κ. Παπαδήμου έχει επτά άτομα εκ των οποίων μάλιστα τέσσερα είναι οι ειδικοί γραμματείς που «αναβαθμίστηκαν» σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς των «ειδικών συμβούλων και συνεργατών», το Οικονομικό Γραφείο του 14 άτομα, το Διπλωματικό Γραφείο επίσης 14 άτομα, το Νομικό Γραφείο επτά άτομα, το Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού 10 άτομα, το Γραφείο Ειδικών Πολιτικών πέντε άτομα, το Γραφείο Τύπου έξι άτομα, το Γραφείο Διεθνούς Επικοινωνίας τρία άτομα και το Γραφείο Διοίκησης και οργάνωσης 24 άτομα.
ΠΗΓΗ.

Να υποθέσουμε πως...καλά κάνει κι αυτός, σύμφωνα με τη "λογική" αποβλακωμένων οπαδών συγκεκριμένων κομμάτων;

Εντάξει μωρέ και τι είναι 90 άτομα; Ούτε καν...100!

Αυτή είναι η περίφημη "νέα διακυβέρνηση υπέρ πατρίδος" που ευαγγελίζονται οι υμνολόγοι της: ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ!

Έτσι εννοούν τις θυσίες: Φτώχεια για τον λαουτζίκο και βόλεμα ημετέρων, που δεν τους...πιάνει ούτε κρίση ούτε τίποτα!

Σκάσε λοιπόν και πλήρωνε κορόιδο, αλλιώς είσαι "ανθέλληνας" που δεν θέλεις "να σωθεί η Ελλάδα"...!

Υ.Γ. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου