Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2012/01/blog-post_6183.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2Fhellas-orthodoxy+%28Hellas-Orthodoxy%29

Καλούμε όλους τους φίλους να διαδώσουν το παρακάτω κείμενο (ιδιαίτερα αν έχουν ιστολόγιο να το αναρτήσουν), για ένα άκρως σοβαρό θέμα στο οποίο ΠΡΕΠΕΙ να δράσει η Εκκλησία:

Σεβασμιώτατοι,

Απευθύνουμε αυτή την έκκληση σ' Εσάς, γνωρίζοντας εκ των προτέρων το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ελλάδα και την ευαισθησία της στον ανθρώπινο πόνο και ανάγκη.

Όπως γνωρίζετε, η χώρα μας αντιμετωπίζει παρατεταμένη κακοκαιρία με κύμα πολικού ψύχους απ' άκρη σ' άκρη, ακόμα και σε νησιωτικές και πεδινές περιοχές.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τους χιλιάδες, πλέον, συνανθρώπους μας που λόγω της οικονομικής ανέχειας κοιμούνται στο δρόμο μες την παγωνιά, χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου σε όλους μας!

Σας καλούμε, λοιπόν, να δείξετε την δέουσα ευαισθησία και να βοηθήσετε αυτούς τους ανθρώπους, προσφέροντάς τους στέγη, έστω προσωρινά!

Θεωρούμε πως μπορούν να αξιοποιηθούν Ιεροί Ναοί ή/και πνευματικά κέντρα, εντός των οποίων μπορούν να φιλοξενηθούν χιλιάδες άτομα, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου το πρόβλημα τίνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις!

Σεβασμιώτατοι,

Είναι γνωστή η προσφορά των Μητροπόλεων με δωρεάν φαγητό, ρουχισμό, ακόμα και οικονομική ενίσχυση στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Όμως, αυτή τη στιγμή δεν φτάνει αυτό! Κυριολεκτικά, πολλοί συμπολίτες μας άστεγοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από το κρύο!

Σας παρακαλούμε, όπως τους προσφέρετε μια ζεστή γωνιά, έτσι ώστε να μπορούν τουλάχιστον να διανυκτερεύουν!

Μην περιμένετε τίποτα από τους πολιτικούς, τα κόμματα, τις διάφορες "φιλανθρωπικές" ΜΚΟ και άλλους αυτοδιαφημιζόμενους ψευτοανθρωπιστές να κάνουν αυτή την αυτονόητη πράξη: Όπως απέδειξε και η πρόσφατη "επίσκεψη" του Πρωθυπουργού Παπαδήμου σε ένα κέντρο αστέγων, εκείνοι ενεργούν μονάχα κινούμενοι από προσωπικό, οικονομικό και πολιτικό συμφέρον!

Με την ευχή να εισακούσετε αυτή την έκκληση και να πράξετε κατ' αναλογία με τον Μέγα Βασίλειο που φιλοξένησε μυριάδες αστέγων στην εποχή του, κλείνουμε αυτό το μικρό κάλεσμα με τα λόγια του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, που μας δείχνουν τον δρόμο της προσφοράς στον συνάνθρωπο:

"...ἐπείνασα γάρ, καὶ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν, ἐδίψησα, καὶ ἐποτίσατέ με, ξένος ἤμην, καὶ συνηγάγετέ με, γυμνός, καὶ περιεβάλετέ με, ἠσθένησα, καὶ ἐπεσκέψασθέ με, ἐν φυλακῇ ἤμην, καὶ ἤλθετε πρός με".
ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: - Άστεγος προσπαθεί να ζεσταθεί στον αεραγωγό σταθμού Μετρό στο κέντρο της Αθήνας.
- Ο Χριστός πολλαπλασιάζει τους πέντε άρτους, χορταίνοντας χιλιάδες.

1 σχόλιο:

  1. http://mypanathinaikos.wordpress.com/2012/01/30/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B5%CE%BD/

    Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΑΠα , ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ , ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ . μέρος πρώτο
    Posted on Ιανουαρίου 30, 2012 by Laplace
    From HEIL GAP (or mind the GAP )

    einai ena arketa megalo koinoniko-oikonomiko keimeno me plirofories poy den exoyn akoystei stin ellada

    ean symfoneite to anevazete
    HEIL GAP (or mind the GAP )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου