Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

«Φέρε τα λεφτά ως την Παρασκευή, γιατί θα σε γ…»! Απίστευτες λεπτομέρειες από τη δράση των μαφιών της Θεσσαλονίκης...

http://www.antinews.gr/2012/01/22/144028/

Σε τίποτα δεν είχαν να ζηλέψουν τις σιτσιλιάνικες μαφίες τα μέλη των τεσσάρων ελληνικών εγκληματικών οργανώσεων που είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους στη Βόρεια Ελλάδα και είχαν πνίξει ασφυκτικά εκατοντάδες επιχειρηματίες. Πάνω από 2.000 ήταν τα θύματά τους, όπως εκτιμά η Αστυνομία, αν και μόλις λίγες δεκάδες ήταν αυτά που βρήκαν το θάρρος -έχοντας φτάσει στο «αμήν»- να καταγγείλουν επώνυμα τους εκβιαστές τους, που με το πιστόλι στο κρόταφο τους ζητούσαν τους τόκους για τα χρήματα που είχαν βρεθεί στην ανάγκη να δανειστούν και έφταναν και μέχρι 80% το μήνα.
Στο σημερινό φύλλο του, ο «Τύπος της Κυριακής» αποκαλύπτει όλες τις πτυχές της δράσης των τοκογλυφικών οργανώσεων και τις μεθόδους βίας και απειλών που χρησιμοποιούσαν. Μάλιστα σε μία περίπτωση έφτασαν στο σημείο να απαγάγουν το θύμα-οφειλέτη τους μέσα από νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν προκειμένου να το εκβιάσουν να πληρώσει τους τόκους. Τα χρήματα που αποκόμισαν από τη δεκαετή δράση τους ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, πολλά από τα οποία είναι κατατεθειμένα σε τράπεζες της Ελβετίας.
Τα κυκλώματα αυτά φέρονται να βρίσκονται ως αυτουργοί πίσω από αυτοχειρίες ή απόπειρες αυτοκτονιών επιχειρηματιών, ενώ από τα αστυνομικά αρχεία ανασύρονται «περίεργοι» θάνατοι που… ξεσκονίζονται από την αρχή υπό το πρίσμα των αποκαλύψεων.
Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι μεταξύ των μελών που κατέγραψε ο «μεγάλος αδελφός» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και που παρουσιάζει ο «ΤτΚ». Ανατριχιάζει κανείς από την ανελέητη σκληρότητα στις κουβέντες τους: «Μέχρι την Παρασκευή φέρε τα λεφτά, πάρ’ τα από τον παππού σου, τη γιαγιά σου, κάνε μνημόσυνα, κάνε ό,τι νομίζεις, γιατί θα σε γ…», φέρεται να λέει στις καταγεγραμμένες συνομιλίες ένας από τους αρχηγούς σ’ ένα από τα θύματά του.
Διαβάστε στη συνέχεια μερικά από τα συγκλονιστικά περιστατικά που αποκαλύπτει ο “ΤτΚ”
Τον πήραν σηκωτό από το νοσοκομείο  για να πληρώσει…

Το κύκλωμα των τοκογλύφων δεν δίστασε να απαγάγει στην ουσία μέσα από νοσοκομείο ένα από τα θύματά τους προκειμένου να το υποχρεώσουν να τους πληρώσει τους τόκους. Η περίπτωση όπως αποκαλύπτει ο «ΤτΚ» αφορά τον Ι.Δ., 38 χρόνων, τον οποίο τα οικονομικά αδιέξοδά του τον είχαν οδηγήσει στις δύο από τις τέσσερις συμμορίες που εξάρθρωσε η Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης. Ο 38χρονος επαγγελματίας είχε «δούναι-λαβείν», σύμφωνα με τη δικογραφία της Αστυνομίας, με τις εγκληματικές οργανώσεις που είχαν συστήσει ο Γιώργος Πολυμέρης και ο Κωνσταντίνος Μελέτης.
Από τη συμμορία του Πολυμέρη ο Ι.Δ. είχε δανειστεί 57.000 ευρώ τα οποία είχε ξεχρεώσει, καταβάλλοντας συνολικά με τους τόκους 65.000 ευρώ. Ωστόσο το κύκλωμα μέσω τηλεφωνικών απειλών εναντίον της ζωής του τον εκβίαζε ότι όφειλε επιπλέον 30.000 ευρώ. Στην περίοδο του «διακανονισμού», τον Μάρτιο του 2011, το θύμα ξυλοκοπείται άγρια από αγνώστους (στη δικογραφία φωτογραφίζεται ένας Ρώσος «φουσκωτός» με το όνομα Ρομέο) και μεταφέρεται για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».
Η περιπέτειά του όμως συνεχίζεται και μέσα στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει δράση ένας γιατρός του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος, ο οποίος είναι από τα βασικότατα μέλη της συμμορίας. Ο συγκεκριμένος ορθοπαιδικός εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του υπέγραψε σαν συγγενής πρώτου βαθμού προκειμένου ο Ι.Δ. να λάβει εξιτήριο παρόλο που έχρηζε περαιτέρω νοσηκλείας.
Αμέσως μετά, μαζί με τον αρχηγό της οργάνωσης και δύο ακόμη άτομα, εξαπατώντας τον με το πρόσχημα ότι θα τον μεταφέρουν στο σπίτι του, τον επιβίβασαν σε τζιπ μάρκας BMW-X5 (οδηγούσε ο ίδιος ο γιατρός) και τον κατακρατούσαν με σκοπό να τον εξαναγκάσουν να τους καταβάλει τις καθυστερούμενες τοκογλυφικές οφειλές του.
Ωστόσο, συνέβη και το εξής απρόοπτο. Ενώ το πολυτελές μαύρο τζιπ κατευθυνόταν σε άγνωστο προορισμό για το θύμα, στο Νομό Σερρών ακινητοποιήθηκε για τυχαίο έλεγχο από αστυνομικούς και ο Ι.Δ. συνελήφθη και προσήχθη καθώς διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις για οφειλές, χωρίς να καταγγείλει στους αστυνομικούς ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης κράτησης και ότι τον είχαν πάρει… σηκωτό από το νοσοκομείο.
Την ώρα της σύλληψής του ο Ι.Δ., όπως κατέθεσε αστυνομικός, ήταν εμφανώς χτυπημένος και τρομοκρατημένος και αφού οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Σερρών μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο της πόλης για παροχή ιατρικής περίθαλψης. Σε ερώτηση δε των αστυνομικών σχετικά με τον τραυματισμό του ανέφερε ότι ξυλοκοπήθηκε από μπράβους λόγω οικονομικών διαφορών.
«Άρπαζαν»  εν μια νυκτί ολόκληρες περιουσίες 

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της εμπόρου Κ.Λ. η οποία σύμφωνα με την Αστυνομία είχε πέσει θύμα της εγκληματικής οργάνωσης του Δημήτρη Λαμπάκη. Οπως κατέθεσε και η ίδια η έμπορος από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2008 είχε δανειστεί τμηματικά από τον αρχηγό της οργάνωσης 200.000 ευρώ με τόκο 10% μηνιαίως. Για το ποσό αυτό επέστρεψε 50.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα συνολικής αξίας 500.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να αποπληρώσει τους τόκους και το κεφάλαιο.
Αποτέλεσμα ήταν στις αρχές του 2009 το εργοστάσιο σφολιατοειδών προϊόντων ιδιοκτησίας της ίδιας και του συζύγου της να περιέλθει στην κατοχή του Λαμπάκη, αναγκάζοντάς τους να υπογράψουν συμβόλαιο που φαινόταν ότι η εταιρία τους νοικιάζει το εργοστάσιο για δώδεκα έτη με μηνιαίο μίσθωμα 1.000 ευρώ στην εταιρία «ΛΑΜΠΑΚΗΣ Κ΄ΣΙΑ Ο.Ε.». Ακόμη λόγω των χρεών που υπήρχαν στο εργοστάσιο και προκειμένου να μην κατασχεθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός της επιχείρησης, ο Λαμπάκης σύμφωνα με τη δικογραφία εξανάγκασε τον σύζυγο της εμπόρου Κ.Λ. να του μεταβιβάσει όλο τον μηχανολογικό εξοπλισμό αξίας 500.000 ευρώ χωρίς αντίτιμο.
Μια άλλη περίπτωση αρπαγής οικοπέδου από οφειλέτη είναι του 46χρονου Π.Ν. ο οποίος κατέθεσε ότι τον Μάιο του 2011 εξαιτίας προβλήματος ρευστότητας που αντιμετώπιζε η επιχείρησή του και προκειμένου να μη σφραγιστούν επιταγές του, αναγκάστηκε να απευθυνθεί μέσω κοινού γνωστού στον Δημήτρη Λαμπάκη.
Ο τελευταίος, κατόπιν συμφωνίας, του έδωσε δύο επιταγές ύψους 10.000 ευρώ η κάθε μία, τις οποίες τοποθέτησε στο πλαφόν του στην τράπεζα, και ως αντάλλαγμα ο Π.Ν. του έδωσε δύο επιταγές με εκδότη τη σύζυγό του, ποσού 13.200 και 12.740 ευρώ αντίστοιχα, ενώ ως ενέχυρο (κατόπιν απαίτησης του Λαμπάκη) προσημείωσε οικόπεδο στη περιοχή των Λαγυνών Θεσσαλονίκης εμπορικής αξίας 180.000 ευρώ για υποτιθέμενη χρηματική οφειλή 50.000 ευρώ ώστε να δικαιολογείται η προσημείωση.
Η πρώτη επιταγή που του έδωσε έληγε τον Ιούνιο του 2011 και ο Π.Ν. την πλήρωσε μετρητοίς στον Λαμπάκη, ενώ για τη δεύτερη επιταγή που έληγε δύο μήνες αργότερα (Αύγουστο) του έδινε τμηματικά ποσά μέχρι τα 13.000 ευρώ και η εξόφληση έγινε στο τέλος Σεπτέμβρη, χωρίς όμως να αρθεί ποτέ η προσημείωση του οικοπέδου.
Τιμή προστασίας 1.000 ευρώ τον μήνα για κατάστημα στο οποίο είχε πάψει να είναι ιδιοκτήτης (!)
Ο Ι.Δ. που διατηρεί καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από το 2005 έως τα μέσα του 2010 είχε δανειστεί τμηματικά το ποσό των 90.000 ευρώ. Για το ποσό των 80.000 ευρώ που είχε δανειστεί το πρώτο χρονικό διάστημα ο Κωνσταντίνος Μελέτης τού είχε επιβάλει τόκο 5% μηνιαίως και παράλληλα τον υποχρέωνε να υπογράφει ως εγγύηση συναλλαγματικές και επιταγές. Κάθε χρόνο πλήρωνε μόνο για τόκους 60.000 ευρώ ενώ συνολικά όλο αυτό το διάστημα των πέντε περίπου χρόνων για το ποσό των 80.000 ευρώ είχε επιστρέψει πάνω από 300.000 και όφειλε ακόμη 37.000. Η οικονομική σχέση των «δύο πλευρών» οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και η μόνη «λύση» του Ι.Δ. ήταν να ξαναδανειστεί από το κύκλωμα για να αρχίσει να τους πληρώνει χρωστούμενα! Ομως αυτή τη φορά ο τόκος ήταν 10% εβδομαδιαίως και όταν αδυνατούσε να τον πληρώσει πήγαινε 20% (!!!). Ακόμη του είχαν επιβάλει τιμή προστασίας 1.000 ευρώ τον μήνα για κατάστημα στο οποίο είχε πάψει να είναι ιδιοκτήτης.
Τον Απρίλιο του 2011 ο Ι.Δ., έχοντας φτάσει στο… αμήν, υποχρεώθηκε να καταφύγει στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και να καταγγείλει τα συμβάντα. Προηγουμένως, από τον αδελφό του αρχηγού της συμμορίας είχε απειληθεί με κυνηγετικό μαχαίρι για να καταβάλει τους τόκους. Η κατάθεσή του στην Ασφάλεια άνοιξε το δρόμο για να εξαρθρωθούν και οι τέσσερις συμμορίες των εκβιαστών και των τοκογλύφων που είχαν απλώσει τα πλοκάμια τους σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα την τελευταία δεκαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου