Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας (καλά, πιστεύουν σοβαρά εκεί στη Συγγρού ότι θα κατέλθουν στις εκλογές ως νόμιμος πολιτικός φορέας αν συνυπογράψουν με ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ τη δανειακή σύμβαση; Ε,ρε κονσερβοκούτι που έχει να πέσει...)

http://www.antinews.gr/2012/01/07/141892/

Η ιδέα του “ψηφοδελτίου Επικρατείας”  ανήκει στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που ήθελε να έχει στα ψηφοδέλτια του  «εξέχοντες επιστήμονες, καταξιωμένες προσωπικότητες Ελλήνων που διέπρεπαν στο εξωτερικό, αλλά και προσωπικότητες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν θα ήσαν διατεθειμένες να κατέβουν στο στίβο της πολιτικής.»   Έτσι, στον εκλογικό νόμο του 1974 και αργότερα με το Σύνταγμα του 1975, καθιερώθηκε ο θεσμός των βουλευτών Επικρατείας, οι οποίοι εκλέγονται, ως γνωστόν, χωρίς σταυρό ενιαίως σε όλη την επικράτεια.
Στις εκλογές του 1974 προσωπικότητες όπως ο Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο Μιχάλης Στασινόπουλος, η Ελένη Βλάχου, οι καθηγητές Δημήτριος Ευρυγένης  Διονύσης Ζακυθηνός  και  Κων. Τρυπάνης, ο αναπληρωτής γ.γ. του ΟΗΕ Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος ήταν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενώ  ο Ευάγγελος Παπανούτσος  ηγείτο του ψηφοδελτίου της  Ενωσης Κέντρου – Νέες Δυνάμεις.
Άλλες εποχές, άλλα μεγέθη!
 Στη συνέχεια, όμως, οι πολιτικοί αρχηγοί  ακολουθούσαν την πεπατημένη. Έτσι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τοποθετούνται παλαίμαχοι πολιτικοί, φίλοι και στενοί συνεργάτες του Προέδρου, κάποιος επαγγελματίας νεολαίος, υποχρεωτικά κάποια γυναίκα κλπ. Πάρτε για παράδειγμα το τελευταίο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ.  Σκέτη θλίψη!
Ο Αντώνης Σαμαράς τα γνωρίζει αυτά. Και είναι αποφασισμένος το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές να συμβολίζει την ανανέωση της ΝΔ, τη νέα αντίληψη που φέρνει στην πολιτική και το όραμα για το 2021.Να δώσει το στίγμα του με λίγα λόγια.
Μην δίνετε λοιπόν σημασία στα διάφορα που διαβάζετε. Στην πραγματικότητα μαθαίνουμε ότι  ο πρόεδρος της ΝΔ εξετάζει  πρόσωπα με τα  χαρακτηριστικά που είχε θέσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δηλαδή «εξέχοντες επιστήμονες, καταξιωμένες προσωπικότητες Ελλήνων που διέπρεψαν στο εξωτερικό..”. Εξετάζει επίσης  και προσωπικότητες που  δεν θα ήταν χρήσιμες μόνο ως σύμβολα, αλλά θα ήταν και διατεθειμένες να βάλουν πλάτη και να βοηθήσουν στο έργο της αναγέννησης της πατρίδας.
Θα συνεκτιμηθεί  ένα ακόμα κρίσιμο στοιχείο: Αναζητούνται άνθρωποι  του μόχθου και της εργασίας. Που ξέρουν την κοινωνία και την αγορά. Που δεν είναι κλεισμένοι σε κανένα «κουκούλι».  Δεν έχει σημασία αν είναι γνωστοί. Αρκετά με τους ….επώνυμους!
Θα αναφέρουμε μερικά ενδεικτικά ονόματα:
- Ο  Καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος,
- Η  δασκάλα Χαρά Νικοπούλου,
- Η Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αμερικής Νίνα Γκατζούλη,
- Ο Στρατηγός Γράψας,
- Ο Βασίλης Μαρκεζίνης
- Ένας νέος και άνεργος επιστήμονας,
- Ένας συνταξιούχος,
- Μια πολύτεκνη μάννα,
- Ένας νέος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας,
- Ένας εκπρόσωπος από την άγονη γραμμή του Αιγαίου!
- Αναζητείται, επίσης, ένα πρόσωπο με μεγάλο συμβολισμό που θα σηματοδοτεί ένα άνοιγμα προς άλλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.
Φυσικά μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα έχει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης
Κώστας Ροδινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου