Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ (blog anergoidimosiografoi) - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2012/01/blog-post_9091.html

-ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ; -ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ;
- ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΠΥΝ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΛΕΙΣΙΜΟ" ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ;
- ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ;

Διαβάσαμε στο blog του εκπροσώπου των δημοσιογράφων της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ οτι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διάλογο με την Μάνια Τεγοπούλου ενόψει της συζήτησης της αίτησης της Χ. Κ. Τεγόπουλος για την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 99. Μετά από την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης ζητούν “την καταβολή τουλάχιστον ενός μισθού άμεσα”, αλλά και ‘”γραπτή συμφωνία ότι η καταβολή της μισθοδοσίας θα γίνεται κανονικά και στις προβλεπόμενες ημερομηνίες”. Καλούν τη διοίκηση εντός του τελευταίου δεκαημέρου του Ιανουαρίου τη διοίκηση να γνωστοποιήσει το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των δεδουλευμένων και το σχέδιο αναδιοργάνωσης της εταιρείας. Στο σχέδιο αυτό απαιτούν “να υπάρχει ρητή αναφορά - δέσμευση της διοίκησης ότι τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στο ακέραιο ανεξαρτήτως της υπαγωγής στο άρθρο 99.”

Η αλήθεια όμως είναι λίγο διαφορετική... και εξηγούμαστε... Η Μάνια Τεγοπούλου και αύριο το πρωί να κλείσει την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ θα βάλει στην τσέπη γύρω στα 80 εκατομμύρια ευρώ απο τα περιουσιακά στοιχεία της Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε και αφού προηγουμένως έχουν πληρωθεί δάνεια και άλλες υποχρεώσεις. Οπότε είναι ηλίου φαεινότερον οτι με επιχειρηματικά κριτήρια η Μάνια δεν έχει να χάσει τίποτα. Εκείνοι που θα χάσουν σε αυτή την περίπτωση είναι οι 700+ εργαζόμενοι της επιχείρησης που θα βρεθούν στο δρόμο και σε μια περίοδο που είναι μάλλον απίθανο να ξαναβρουν δουλειά. Παρόλα αυτά η Μάνια δέχθηκε να "κάνει το χατήρι" της Κύρας Αδάμ και να προσπαθήσει μέσω του άρθου 99 να εξυγειάνει την επιχείρηση συνεχίζοντας την έκδοση μιας ιστορικής ελεύθερης εφημερίδας. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν πρότεινε η ίδια στους εκπροσώπους των εργαζομένων να τους καταβάλλει το συντομότερο δυνατό ένα μισθό υπό το μοναδικό όρο να συνεχιστεί η κυκλοφορία της εφημερίδας ώστε να μπορέσει να υπαχθεί στο άρθρο 99. Παραλλήλως δεσμεύτηκε να ενημερώσει τους εργαζόμενους για το ακριβές πλάνο αποπληρωμής των οφειλόμενων εντός του 2012. Δηλαδή αυτά που ο κ. Σώκος με τις ευλογίες του κ Τρίμη εμφανίζουν σαν αποτέλεσμα δικών τους διεκδικήσεων είναι όσα πρότεινε απο μόνη της η Μάνια!!!

Την ίδια ώρα, όπως μόνο εμείς αναφέραμε απο την πρώτη στιγμή, η πρόταση Δελλατόλα δεν απασχόλησε τη Μάνια ούτε πέντε λεπτά καθώς ήταν ξεκάθαρο οτι συγκεκριμένοι κύκλοι σκόπευαν να βολιδοσκοπήσουν κλίμα εμφανίζοντας το λαγό (Δελλατόλα) απο το καπέλο του μάγου (Βαρδινογιάννη) σαν υποψήφιο Σωτήρα της εφημερίδας χωρίς όμως καμία απολύτως συγκεκριμένη οικονομική πρόταση. Έτσι η Μάνια δεν ασχολήθηκε καν με τα πυροτεχνήματα που εκτόξευσαν γνωστα λαμόγια εκβιαστές του διαδικτύου που δρουν υπο τον μανδύα του δημοσιογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου