Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Κινηματογραφική διάρρηξη αλά "Συμμορία των 11" στην Εθνική Πινακοθήκη. Κοσμοπολίτης ο (πολιτικός) εγκέφαλος με θέα από τη σουίτα του "Χίλτον";

http://olympia.gr/2012/01/09/%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8/



Στο μάτι διαρρηκτών μπήκε η Εθνική Πινακοθήκη που βρίσκεται στη Βασ. Κωνσταντίνου 50, απέναντι από το ξενοδοχείο Χίλτον.

Ξάφρισαν δύο μεγάλους πίνακες-ο ένας ήταν Πικάσο- και πολλούς μικρότερους!

Γύρευε ποιος κοσμοπολίτης μερακλής (πολιτικός) εγκέφαλος (;) είχε σχεδιάσει τη ληστεία από τη σουίτα του στο "Χίλτον" και τώρα ρευστοποιεί τα έργα τέχνης στο διεθνές παρακύκλωμα του συγκεκριμένου εμπορίου.

Όπως έγινε γνωστό, στις 4.52 κτύπησε ο συναγερμός της Εθνικής Πινακοθήκης και ο φύλακας, που δεν είχε αντιληφθεί τίποτα μέχρι εκείνη τη στιγμή, είδε ένα άτομο να απομακρύνεται τρέχοντας από το κτίριο.

Αμέσως ερεύνησε τους χώρους και διαπίστωσε ότι λείπουν δύο πίνακες ζωγραφικής, γι' αυτό ειδοποίησε την Αστυνομία και τους υπευθύνους.

Από την ώρα εκείνη βρίσκονται στο κτίριο αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, που ερευνούν το χώρο για να διαπιστώσουν πως ακριβώς έγινε η κλοπή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιοί πίνακες έχουν κλαπεί και αν πρόκειται για έργα μεγάλης αξίας.

Αυτές τις μέρες πάντως γίνεται έκθεση έργων μεγάλων ζωγράφων στον ειδικό χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου