Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Άξιζε τη νίκη ο Παναιτωλικός, 1-1 με τον Παναθηναϊκό, που ισοφάρισε στο 94'. Πολύ καλό ματς στο Αγρίνιο, μπροστά σε 6.500 χιλιάδες φιλάθλους, που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα...

http://www.gazzetta.gr/super-league/article/item/254765-protupo-kai-o-alugistos-vid

Το πρότυπο και ο αλύγιστος! (vid)


Δημοπρασίες από 1€
ricardo.gr
Βρες στο ricardo.gr Μεταχειρισμένα & Καινούρια Προϊόντα από Μόλις 1€!
Ομάδα πρότυπο ο Παναιτωλικός, αλλά και αλύγιστος ο Παναθηναϊκός! Όπως στο Περιστέρι, αν και με 10 παίκτες, έσωσε την παρτίδα στην εκπνοή (1-1) με τον Τοτσέ!
Ο ΚΟΡΙΟΣ Τον άφησαν στη μοίρα του οι δοικούντες τον ΠΑΟ κι αυτός βγαίνει παλικάρι. Πόσο θα αντέξει χωρίς βοήθεια;
Χωρίς Λέτο, Κουίνσι, Ρούντολφ και με δέκα παίκτες για είκοσι λεπτά εξαιτίας τραυματισμού του Μπουμσόνγκ, ο Παναθηναϊκός είδε κατάματα το φάσμα της ήττας αλλά η φανέλα, η ευφυία του Κλέιτον και το ιδανικό τελείωμα του Τοτσέ κράτησαν όρθιους τους πράσινους. Σε μια καυτή έδρα και σε μια κακή μέρα, το αποτέλεσμα δεν ήταν το τέλειο αλλά... υποφερτό για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Παναιτωλικός απέδειξε και πάλι, βουλώνοντας τα στόματα των ηλιθίων που έβλεπαν φαντάσματα, ότι είναι μια ομάδα πρότυπο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με ποδοσφαιρικές αρχές, με... ανυπακοή στο σύστημα, με φοβερούς μαχητές, πρόεδρο που πληρώνει και κόσμο που σπρώχνει προς την νίκη χωρίς ακρότητες!


Χωρίς τα μεγάλα «όπλα»
Η απουσία του Γιώργου Θεοδωρίδη και ο τραυματισμός του Άγγελου Χαριστέα που έμεινε τελικά στον πάγκο ήταν τα μεγάλα προβλήματα για τον Μπάμπη Τεννέ που δεν είχε στην διάθεση του, τους δύο πιο ποιοτικούς του ποδοσφαιριστές.
Ο Μπλάζιτς υπερασπίστηκε την «κυανοκίτρινη» εστία, έχοντας κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Εντζεγκουέλε και Ντολεζάι, αριστερά τον Άντι και δεξιά τον Σιόντη. Μητρόπουλος και Μουμίν τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Ρότσα σε ρόλο επιτελικού. Δεξί «φτερό» ο Καμαρά, αριστερό ο Μπουμάλ και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Καραμαλίκης.
Με «τυπάρα» και Κλέιτον φορ!
Το 2012 μπήκε με το... αριστερό για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τα πλάνα ενδεκάδας που έκανε ενόψει Αγρίνιου. Εκτός από τον Σεμπάστιαν Λέτο που είχε δηλωθεί για να εκτίσει την τιμωρία μίας αγωνιστικής, ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τους Κουίνσι και Ρούντολφ να μένουν εκτός λόγω τραυματισμού και να του «δένουν» τα χέρια για το μεσοεπιθετικό κομμάτι.
Έτσι, λοιπόν, ο 65χρονος προπονητής ανακάτεψε την τράπουλα, προτιμώντας τελικά τον Κλέιτον για την κορυφή της επίθεσης αντί είτε του Τοτσέ είτε του Πετρόπουλου και τον Καραγκούνη για να «γεμίσει» το κέντρο.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καπίνος, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Μπουμσόνγκ με τον Καντέ στο κέντρο της άμυνας. Σιμάο και Κατσουράνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερό χαφ ο Ζέκα, δεξί ο Μαυρίας και ο «Κάρα» σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κλέιτον στο 4-1-1-1.
Όλα εκτός από γκολ!
Με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει πιο δυνατά και να ψάχνει ένα γρήγορο γκολ ξεκίνησε η αναμέτρηση στο Αγρίνιο. Οι «πράσινοι» ήταν πιο δραστήριοι μέχρι το 15' χάρη στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και έφτασαν κοντά στο γκολ αλλά ο Κλέιτον(9' και 12') και τις δύο φορές δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.
Από κει και έπειτα οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και πήραν την κατοχή της μπάλας, εξαιτίας της πολύ καλής λειτουργίας στον άξονα την ώρα που οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν βρουν διαδρόμους προς την εστία του Μπλάζιτς και έκαναν εύκολα το λάθος στην μεσαία γραμμή. Μάλιστα, οι «κυανοκίτρινοι» παραβίασαν την εστία του Καπίνου με την κεφαλιά του Εντζεγκουέλε αλλά σωστά ο επόπτης ακύρωσε το γκολ.
Ο Παναθηναϊκός τα περίμενε όλα από τον Μαυρία που δημιουργικά πάλευε μόνος του, καθώς Καραγκούνης και Κατσουράνης ήταν εκτός κλίματος και η περιοχή... άδεια λόγω Κλέιτον, αλλά σε μία από τις ελάχιστες σωστές αντεπιθέσεις οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ αν ο Βοσκάκης έδινε το πέναλτι στην ανατροπή του Βύντρα από τον Εντζεγκουέλε στο 40'!
Σε γενικές γραμμές, το πρώτο μέρος είχε καλό ρυθμό, σε ένα παιχνίδι μοιρασμένο για τις δύο ομάδες που είχε τα πάντα εκτός από γκολ.
Τον... έσωσε ο Τοτσέ!
Ο Παναθηναϊκός με την έναρξη της επανάληψης πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς, όμως να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Ο Φερέιρα έριξε νωρίς στην μάχη τον Πετρόπουλο αντί του Καραγκούνη αλλά ο άριστα διαβασμένος Παναιτωλικός έκλεινε τους χώρους και χτύπησε σαν... κόμπρα στο 64'! Ο Ρότσα έκοψε στη μέση την άμυνα των «πρασίνων», έβγαλε μόνο του τον Καμαρά απέναντι στον Καπίνο και ο Σενεγαλέζος δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανοίξει το σκορ!
Ο Φερέιρα τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο του Τοτσέ αντί του Μαυρία, με σκοπό να πιέσει η ομάδα του αλλά στο 78' οι ατυχίες που κάνουν πάρτι στον Παναθηναϊκό το 2012 συνεχίστηκαν. Ο Μπουμσόνγκ υπέστη κάταγμα, αποχώρησε από το ματς την ώρα που ο Πορτογάλος τεχνικός είχε κάνει και τις τρεις αλλαγές(Μαρίνος αντί Ζέκα)!
Παρά το ότι έπαιζε με δέκα παίκτες, το «τριφύλλι» άγγιξε την ισοφάριση στο 88' αλλά ο Μπλάζιτς έκανε την απόκρουση της αναμέτρησης στο τετ-α-τετ με τον Τοτσέ! Ο Ισπανός, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 94' έπειτα από μαγική ενέργεια του Κλέιτον, σημάδεψε σωστά και έσωσε τον Παναθηναϊκό από την ήττα!
MAN OF THE MATCH: Έτσι, όπως, πήγε το παιχνίδι ο Τοτσέ είναι ο άνθρωπος που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ισπανός στα είκοσι λεπτά που αγωνίστηκε βρέθηκε δύο φορές σε θέση για γκολ. Την πρώτη ο Μπλάζιτς έκανε μαγική απόκρουση, αλλά στην δεύτερη βρήκε δίχτυα και γλίτωσε τον Παναθηναϊκό από τα χειρότερα.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ρότσα. Ο μέσος του Παναιτωλικού ήταν πραγματικά εξαιρετικός. Ξέχωρα από την γενικότερη παρουσία του, βγάζει την... πάρε-βάλε πάσα στον Καμαρά, δείχνοντας την ποιότητα του.
Για τον Παναθηναϊκό, στο ύψος του στάθηκε ο Κλέιτον, ο οποίος ήταν μέσα στις καλές φάσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο φινάλε κάνει... δώρο το γκολ στον Τοτσέ με υπέροχη ντρίπλα και ασίστ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού που... κόστισε το γκολ του Καμαρά. Στην φάση του «κυανοκίτρινου» τέρματος ο Ρότσα έχει ξεχαστεί από τα αμυντικά χαφ του Παναθηναϊκού ενώ στην κάθετη πάσα που βγάζει, Καντέ και Μπουμσόνγκ... κουτουλάνε μεταξύ τους, αντί ένας να πάει στην μπάλα και ο άλλος στον Σενεγαλέζο που βγήκε μόνος του.
Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει ολοκληρωτικά στην άμυνα του Παναιτωλικού. Τα έκανε όλα σωστά επί 94' και στην τελευταία φάση του παιχνιδιού ξέχασε τον Τοτσέ εκεί όπου απαγορεύεται! Ολομόναχο στο ύψος της μικρής περιοχής! Ο Ισπανός... τιμώρησε και οι γηπεδούχοι έχασαν μέσα από τα χέρια τους μία πολύ μεγάλη νίκη!
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σωστά ο πρώτος επόπτης ακυρώνει το γκολ του Εντζεγκουέλε στο 20', μια και ο Αφρικανός στόπερ ήταν σε αντικανονική θέση. Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για πέναλτι πάνω στον Βύντρα σε ανατροπή από τον Εντζεγκουέλε στο 40'.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναιτωλικός κρατούσε στα χέρια του μια μεγάλη νίκη που θα ερχόταν χάρη στην εξαιρετική του αμυντική λειτουργία και το... μπαμ του Καμαρά αλλά ο Παναθηναϊκός έβγαλε ψυχή και καρδιά και παρά το γεγονός πως έπαιζε με δέκα παίκτες στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφερε να φύγει με τον υπερπολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου