Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

To sociologyalert δεν θα έχει αναρτήσεις μέχρι και την επόμενη Παρασκευή, λόγω αναχώρησής μου για το Άγιο Όρος


Αγαπημένοι μου φίλοι και επισκέπτες, το sociologyalert δεν θα έχει αναρτήσεις από απόψε το βράδυ μέχρι την επόμενη Παρασκευή, λόγω επισκέψεώς μου στο Άγιο Όρος.
Θα τα ξαναπούμε σε μια εβδομάδα.
Να είστε όλοι και όλες καλά!

Χρήστος Αλεξόπουλος
Διαχειριστής sociologyalert

Ποιοι είναι ο επιχειρηματίας, ο τραπεζίτης και ο βιομήχανος που αποκαλύπτει ο "Ριζοσπάστης" και έχουν δηλώσει για το έτος 2010 προσωπικό εισόδημα από 1.800 μέχρι 32.000 ευρώ;;

http://topontiki.gr/article/22479
Τη στιγμή που η κυβέρνηση βάζει χέρι ακόμη και στα εισοδήματα των 300 ευρώ τον μήνα, που φορολογεί ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε, που κάνει εκκλήσεις στον πατριωτισμό μας, κάποιοι κάνουν πλάκα. Στο σημερινό φύλλο (22.9.11) του «Ριζοσπάστη» (εδώ το δημοσίευμα) ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος αποκαλύπτει – όπως γράφει – τις φορολογικές δηλώσεις τριών μεγαλοεπιχειρηματιών της χώρας, που έχουν δηλώσει για το έτος 2010 (βλέπε φωτοτυπίες) προσωπικό εισόδημα από 1.800 μέχρι 32.000 ευρώ (!!) πληρώνοντας αστεία ποσά για φόρο εισοδήματος, με τον ένα μάλιστα να του αναλογεί επιστροφή φόρου 250 περίπου ευρώ!!!
Κάποιοι φαίνεται ότι κάνουν πλάκα και στην κυβέρνηση και σε εμάς, αφού, τη στιγμή που γίνεται αυτό, ο λαός, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπιχειρηματίες καλούνται να πληρώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν «για να σωθεί η πατρίδα», όπως λένε κάποιοι μεγαλόστομα. Διότι οι φορολογικές αυτές δηλώσεις φαίνεται πως δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας... που ακολουθούν οι περισσότεροι εφοπλιστές, καναλάρχες, επιχειρηματίες, βιομήχανοι...
Δεν είναι πλάκα λοιπόν... Δυστυχώς αποτελούν τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα οι φορολογικές δηλώσεις των τριών κορυφαίων παραγόντων της οικονομικής ζωής της χώρας, τις οποίες δημοσιεύει (χωρίς τα ονόματά τους, καθώς καραδοκεί η δικαιοσύνη, που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα ακόμη και ενός μεγιστάνα ο οποίος δεν ντρέπεται ούτε φοβάται να δηλώσει εισόδημα 1.800 ευρώ) στον «Ριζοσπάστη» και στη σελίδα «Ημεροδρόμος» ο Νίκος Μπογιόπουλος.

http://www.topontiki.gr/img/uploads/big/131671176565.jpg
Δεν είναι, λοιπόν, μόνο οι εξ Εσπερίας προερχόμενοι τοκιστές - σουλατσαδόροι τοποτηρητές και επόπτες. Μαζί τους κάνουν πάρτι και τα εγχώρια μεγάλα αφεντικά. Πίνουν στην υγειά του κορόιδου, που πληρώνει φόρους, κι αλλους φόρους, ακόμη περισσότερους φόρους. Που δουλεύει ανασφάλιστα και ευέλικτα. Που είναι άνεργος και ως εκ τούτου υποχρεωμένος να δουλέψει ακόμη και τζάμπα. Που μπορεί να βγάζει 300 ευρώ το μήνα αλλά θα πληρώνει στο εξής φόρο...
Για να μπορούν να δηλώνουν εφοπλιστές, καναλάρχες, τραπεζίτες ή προμηθευτές 12 χιλιάρικα ετήσιο προσωπικό εισόδημα.
http://www.topontiki.gr/img/uploads/big/13167117547.jpg
Κι αν αυτοί περνούν καλά και περιμένουν να περάσουν ακόμη πλουσιότερα, το ερώτημα για μας τους υπόλοιπους είναι απλό: Τι κάνουμε; Αλλά και τι κάνει η κυβέρνηση; Μπορεί με αυτές τις προκλητικές αδικίες να ζητάει θυσίες από τους πολίτες;

Έτσι αύξησαν το έλλειμμα οι αλχημιστές της ελληνικής κυβέρνησης σε συνεργασία με τη Eurostat! (Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις της Ζωής Γεωργαντά στο Ράδιο-9)

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=7639
http://www.radio9.gr/News.aspx?a_id=23371


Το Ράδιο 9 φέρνει στο φως σήμερα 2 έγγραφα που καταδεικνύουν με τον πλέον σαφή τρόπο το πως γινόντουσαν οι συνεννοήσεις μεταξύ του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, του Γενικού Διευθυντή Walter Radermacher και φυσικά του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την αλλαγή της μεθόδου υπολογισμού του ελλείμματος και του χρέους της Ελλάδας για το 2009. Να τονίσουμε ότι όταν ρωτήθηκε από τους βουλευτές ο κ. Γεωργίου για το αν συμμετείχε στη διαδικασία και ο κ. Παπακωνσταντίνου, εκείνος δεν απάντησε…. 

Έγγραφο – ντοκουμέντο 1
Πρόκειται για επιστολή του κυρίου Radermacher προς τον Ανδρέα Γεωργίου στις 25 Αυγούστου 2010 (3 μήνες πριν ανακοινωθεί το 15,4 του ελλείμματος για το 2009).
Διαβάστε την πρώτη παράγραφο (κάντε κλικ στα έγγραφα)
-
Μετάφραση:
«Αγαπητέ κύριε Γεωργίου
Σας ευχαριστώ για την προώθηση της επιστολής του Υπουργείου Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας που περιλαμβάνει σχόλια για την απαραίτητη διόρθωση του Ελληνικού κρατικού χρέους λόγω των συμβάσεων ανταλλαγής με την Goldman Sacks από το 2001 και μετά.
Παρατήρησα μια σημαντική καθυστέρηση από την πλευρά των Ελληνικών Αρχών να απαντήσουν στην επιστολή της Eurostat της 11ης Ιουνίου του 2010, και θα περίμενα μια τέτοιου είδους καθυστέρηση να μην συμβεί στο μέλλον».

 
Έγγραφο – ντοκουμέντο 2
Πρόκειται για την επίσημη σύνοψη των όσων συζήτησαν  Radermacher και Γεωργίου σε τηλεφωνική τους συνομιλία το Σεπτέμβριο του 2010.

Συγκεκριμένα, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2010 επικοινωνούν τηλεφωνικά ο κ. Radermacher και ο κ. Γεωργίου. Διαβάζοντας κανείς την επίσημη καταγραφή της Eurostat, καταλαβαίνει ότι… «αντικειμενικός στόχος της ΕΛΣΤΑΤ είναι να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα γρήγορα αναφορικά με την αναταξινόμηση των μεγάλων δημόσιων οργανισμών…».
Τα μέλη του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ ζητούσαν μια μελέτη που να δικαιολογεί την ένταξη των εν λόγω οργανισμών στον υπολογισμό του ελλείμματος αλλά τέτοια μελέτη δεν έγινε ποτέ. Γιατί ο στόχος της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας ήταν να γίνει γρήγορα…
Φυσικά και από αυτό το έγγραφο αποδεικνύεται η ευθεία εμπλοκή του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στη διαδικασία που ακολούθησε για πρώτη φορά η ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να υπολογίσει το έλλειμμα και το χρέος της χώρας. Συγκεκριμένα στη δεύτερη παράγραφο του κειμένου αναφέρεται:

«Η Eurostat έστειλε την τελική της ανάλυση για την επίδραση του swap στα στατιστικά στην Ελλάδα τον Αύγουστο του 2010. Ο κ. Γεωργίου ήταν σε επικοινωνία με την ηγεσία του ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών για να μεταφέρει τις συνεννοήσεις στα θέματα των swaps τα οποία μεταφέρθηκαν από τον κ. Ράντερμάκερ στον κ. Γεωργίου όπως αντικατοπτρίζονταν στην έκθεση της μεταξύ τους συνομιλίας της 13ης Σεπτεμβρίου 2010».

Μία μέρα μετά την κατάθεσή της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η Ζωή Γεωργαντά, μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ φιλοξενήθηκε στο στούντιο του Ράδιο 9 στην «ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ».
Ακούστε τις απίστευτες καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά στο Ράδιο 9 αναφορικά με τη μέθοδο που υιοθέτησαν για πρώτη φορά στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009.
• «Δεν υπάρχει η βούληση ούτε τώρα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια»
• «Επικαλέσθηκαν μόνο ένα κριτήριο από τα πολλά που θα έπρεπε να συντρέχουν ταυτόχρονα προκειμένου να εντάξουν τους Οργανισμούς για πρώτη φορά στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009».
• «Μιλώντας με στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ πιστεύω ότι το έλλειμμα θα μπορούσε να πάει και κάτω από 10 %. Έπρεπε να γίνει ειδική μελέτη για το ποιους οργανισμούς θα έπρεπε να υπολογίσουμε και τέτοια μελέτη δεν έγινε ποτέ».
• «Έβαλαν το ενεργητικό του ΟΣΕ στο ΑΕΠ με βάση τις αξίες της δεκαετίας του 1970 και το παθητικό με τις τρέχουσες αξίες στο έλλειμμα. Άρα ακολούθησαν μια μέθοδο που μείωνε το ΑΕΠ της χώρας και αύξανε το έλλειμμα».

ΤΕΣΤ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ (τα σπάει από ελληνοφρένεια!)

http://olympia.gr/2011/09/23/%CF%84%CE%B5%CF%83%CF%84-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%83-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%83-%CE%B4%CE%B9/

Τι σκαρφίζονται οι μπαγάσηδες...

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=7644

Τα σούργελα κι οι ιπποκόμοι του γΑΠ ήθελαν φωτοτυπικό με 11.000 Ευρώ; Να τους δείξουμε τους υπονόμους να κρυφτούν!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/09/11000.html

Φωτοτυπικό μηχάνημα 11 χιλιάδων για τον κ. Παπανδρέου

Ρεπορτάζ:
Παναγιώτης Σουρέλης
Ένα υπερσύγχρονο φωτοτυπικό μηχάνημα «κοσμεί» το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το μοντέλο DP-C354 της Panasonic, που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα ψηφιακά φωτοαντιγραφικά μηχανήματα. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει τη δυνατότητα να αντιγράψει/τυπώσει μέχρι 26 έγχρωμες ή 35 ασπρόμαυρες σελίδες το λεπτό, διαθέτει αυτόματη επιλογή χρώματος, ενώ έχει τη δυνατότητα ακόμη και να δημιουργήσει βιβλίο 30 σελίδων με την προαιρετική χρήση του αντίστοιχου επεξεργαστή. Ακόμη, διαθέτει αυτόματη επιλογή χαρτιού, κασέτας, ρύθμισης φωτεινότητας, σμίκρυνσης και... μεγέθυνσης, ηλεκτρονική απαλοιφή σκιάς, 1000 κωδικούς τμημάτων, 10 μνήμες συγκεκριμένων εργασιών, αλλά και προσωρινή αποθήκευση ως και 12 φωτοαντιγραφικών εργασιών ενώ το μηχάνημα παράγει αντίγραφα. Αυτές οι λειτουργίες του, όμως, κοστίζουν πολύ ακριβά και συγκεκριμένα 11.316 ευρώ, όσα δηλαδή δόθηκαν για την αγορά του για το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού!
Το newsbomb αποκαλύπτει την απόφαση του γραφείου Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης στις 26/11/2010 με αριθμό πρωτοκόλλου 3711 και την οποία υπογράφει η προϊσταμένη κα Αργυρώ Αλεβιζοπούλου. «Μετά από πρόχειρο διαγωνισμό, κατακυρώνεται, με βάση το από 25/11/2010 πρακτικό της αρμοδίας επιτροπής, η ανάθεση στην εταιρεία “ΚΟΝΤΗΣ Ε.Π.Ε.” - Μάρνη 18 Κ. 104 33 -, της προμήθειας ενός (1) ψηφιακού φωτοαντιγραφικού μηχανήματος, καθώς και μίας (1) βάσης φωτοαντιγραφικού, για τις ανάγκες του Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού. Το ποσό της δαπάνης (11.316,00) ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ, θα βαρύνει την πίστωση του ΚΑΕ 1713 / 23-650 “ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ” του προϋπολογισμού εξόδων οικονομικού έτους 2010. Η πληρωμή θα γίνει με την έκδοση τακτικού χρηματικού εντάλματος πληρωμής στο όνομα του δικαιούχου και μέσω της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.».
Από την έρευνα που κάναμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας με τα προϊόντα, διαπιστώσαμε, ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί – και μάλιστα με μικρή έκπτωση – στο μοντέλο DP-C354 της Panasonic, το πιο ακριβό της κατηγορίας του. Υπήρχαν, όμως και αρκετά φθηνότερα φωτοτυπικά μηχανήματα, εξίσου αποτελεσματικά για να καλύψουν τις ανάγκες όχι απλώς ενός γραφείου, αλλά ολόκληρης επιχείρησης που ασχολείται αποκλειστικά με τις φωτοτυπίες.
Ασφαλώς και ο πρωθυπουργός δεν ασχολείται με θέματα όπως η αγορά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος. Τίθεται, λοιπόν, ζήτημα για τους συνεργάτες του που επέλεξαν τη «rolls royce» των φωτοαντιγραφικών εκθέτοντας με τις ενέργειές τους τον κ. Παπανδρέου. Εξάλλου, το υπερσύγχρονο μηχάνημα των 11.316 ευρώ χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους όσο το δυνατόν πιο εύκολα και γρήγορα. Και ας κοστίζει «χρυσάφι» η κάθε σελίδα που τυπώνουν…
Από newsbomb, μέσω "Το Γρέκι"

Η τροχιά του ELENIN μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2011 - Final Flight

http://www.katohika.gr/2011/09/elenin-22-2011-final-flight.html

Πολλά ακούγονται για το Σαββατοκύριακο 25-26 Νοεμβρίου... Κάποιοι συνδέουν την "εξαφάνιση" του Πρωθυπουργού "μας" και την κίνηση του Ομπάμα να βρίσκεται στις 27 του Σεπτέμβρη, μαζί με πολλούς επιστήμονες της ΝΑΣΑ στη βάση του Denver,  που βρίσκεται κάτω από το περιβόητο αεροδρόμιο... αλλά και την αναχώρηση του Βενιζέλου...... με τον κομήτη ELENIN και σταματούν εκεί...Άλλοι ετοιμάζονται να πάρουν τα βουνά.

Ωστόσο ίσως να χρειάζεται και περισσότερη ψυχραιμία...

Αν ο κομήτης αυτός είναι πράγματι τόσο επικίνδυνος, ή σηματοδοτεί την έναρξη κοσμογονικών γεγονότων που θα συμβάλλουν στην πρόκληση καταστροφών,  τότε υποθέτω πως η 16η-19η Οκτώβρη είναι πιο "κρίσιμη" από το Σαββατοκύριακο ετούτο, εκτός πια κι αν θέλουμε να πάρουμε καθαρό βουνίσιο αέρα ή να προετοιμαστούμε...

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε ολόκληρη την πορεία του ELENIN μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, όπως και τις ευθυγραμμίσεις που θα συμβούν σε ημερομηνίες όπως η 28η Οκτωβρίου, η 11η Νοεμβρίου κτλ. που ήδη συζητιούνται σε διάφορες ομάδες.

Ως προς τον κίνδυνο έντονης σεισμικότητας πολύ πιο σημαντική φαίνεται να είναι η ευθυγράμμιση του Δία με τη Γη στα τέλη του Οκτώβρη παρά ο ELENIN.




όπως και να έχει
ότι κι αν αποφασίσετε για το Σαββατοκύριακο αυτό
σας εύχομαι να είστε καλά
με αφοβία και δύναμη ψυχής

Πώς μεθοδεύουν την χρεοκοπία - αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του antinews

http://www.antinews.gr/2011/09/23/123703/

Tο ψέμα έχει κοντά ποδάρια.  Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει επικίνδυνα και η κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανη τις διεθνείς εξελίξεις, ανήμπορη να αντιδράσει.  Άλλωστε, η λέξη πατριωτισμός ήταν ανέκαθεν απαγορευμένη στο εκσυγχρονιστικό ή το νεοφιλελεύθερο λεξιλόγιο του ΠΑΣΟΚ.
Η επίσημη ελληνική χρεοκοπία αποφασίστηκε εσπευσμένα αμέσως μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, καθώς, αντίθετα με τα προσδοκώμενα, οι αγορές αρνήθηκαν να συμμορφωθούν, οι ιδιώτες φάνηκαν απρόθυμοι να συμπράξουν σε μια αμφιβόλου αποτελέσματος αναδιάρθρωση και οι μικρές χώρες – πιστωτές ανέβηκαν στα κάγκελα απειλώντας θεούς και δαίμονες.  Αντιλαμβανόμενοι οι Γερμανοί, ότι ένας ξαφνικός  θάνατος της ελληνικής οικονομίας θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά τους συμφέροντα, έβγαλαν άρον – άρον από το συρτάρι το περιβόητο plan B.
Πώς θα χρεοκοπήσουμε
Σύμφωνα με φρέσκες πληροφορίες, οι οποίες ώρα με την ώρα επιβεβαιώνονται από πρόσωπα και ΜΜΕ του εξωτερικού, η ελληνική ελεγχόμενη πτώχευση θα είναι σχετικά σύνθετη:
Καταρχήν θα διαγραφεί όλο το χρέος (σε ομόλογα).  Στη συνέχεια ο EFSF θα διαθέσει κεφάλαια ίσα με το 50% των ομολόγων που θα έχουν διαγραφεί.  Τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν, θα είναι εγγυημένα από τις χώρες της Ε.Ε.  Έτσι κάθε κάτοχος ελληνικών ομολόγων, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία κ.α., θα λάβει το 50% της αξίας των ομολόγων που κατέχει, αλλά σε πολύ ισχυρό ‘’χαρτί’’.  Πιθανότατα αυτή η ανταλλαγή θα συνοδευτεί και με επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής, ενώ το επιτόκιο βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση (θα είναι όμως αρκετά χαμηλότερο από το σημερινό).
Μέχρι εδώ ήταν τα καλά νέα.  Τα άσχημα νέα είναι ότι, όπως έχει καταγράψει η ιστορία, έπειτα από χρεοστάσια ακολουθούν με μαθηματική ακρίβεια δύο δυσμενείς καταστάσεις:
1.Το φαινόμενο bank run (δηλαδή η επικείμενη επίσκεψη των καταθετών στα γκισέ των τραπεζών, για τον προφανή λόγο και σε μαζικό επίπεδο)
2. Η συνεπακόλουθη κατάρρευση του εγχώριου τραπεζικού και ασφαλιστικού συστήματος
Αυτές οι δύο δυσάρεστες καταστάσεις, δεν θα ενδιέφεραν καθόλου τους κυνικούς Γερμανούς (“οι Γερμανοί είναι φίλοι μας” ), αν δεν ήταν στην κυριολεξία χεσμένοι,  αναφορικά με την πορεία του κοινού μας νομίσματος.  Έτσι έχουν να λάβουν υπόψη τους δύο δυσμενείς καταστάσεις για τους ίδιους:
1. Τυχόν κατάρρευση μεγάλων ελληνικών τραπεζών, που υποτίθεται ότι ελέγχονται από την ΕΚΤ και λογοδοτούν σε αυτή, θα μπορούσε να επιφέρει ένα πανευρωπαϊκό bank run (και εδώ δε μιλάμε για μικροκαταθέτες, αλλά για Funds, ταμεία και κρατικές αποταμιεύσεις)
2. Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ, θα άνοιγε την όρεξη σε Ισπανία και Ιταλία και το όνειρο μιας ενιαίας Ευρώπης υπό Γερμανική εποπτεία, θα πήγαινε περίπατο και θα καθιστούσε τη Γερμανία ακόμα ένα ασήμαντοι πιόνι στη διεθνή σκακιέρα
Για να μπορέσουν οι Γερμανοί φίλοι μας να αντεπεξέλθουν αυτές τις διελκυστίνδες, αποφάσισαν να κρατήσουν την Ελλάδα εντός του Ευρώ και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της επανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών με φρέσκα κεφάλαια από την ΕΚΤ, εγγυώμενοι ταυτόχρονα και τις καταθέσεις (τα κεφάλαια αυτά υπολογίζονται σε 20 δις).  Η διαδικασία αυτή συμπεριλαμβάνει πωλήσεις βαλκανικών θυγατρικών, συγχωνεύσεις, μερικές κρατικοποιήσεις και εξυγίανση ενεργητικού.
Σύμφωνα με το Γερμανικό σχέδιο, η περικοπή του χρέους θα επιτρέψει τη δραστική μείωση του ελλείμματος έτσι ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια με βάση μια εξοντωτική δημοσιονομική πολιτική (που θα εποπτεύεται από Γερμανούς αξιωματούχους), να καταστεί το –μειωμένο- χρέος εξυπηρετήσιμο, από τα έσοδα του προϋπολογισμού ή έστω με μικρές ενέσεις ρευστότητας από εκδόσεις εντόκων γραμματίων ή διμερή δάνεια.
Η συμφωνία αυτή, η οποία βρίσκεται ήδη σε διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση (όλοι γνωρίζουμε πόσο σκληρά διαπραγματεύεται η κυβέρνησή μας), προαπαιτεί την πλήρη εκχώρηση της άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής στη Γερμανία, με τρόπο που να καλύπτει τη διαφαινόμενη συνταγματική εκτροπή.  Για τις επιπτώσεις που θα δημιουργήσει στο μέσο ελληνικό  νοικοκυριό, πήρατε ήδη μια πρόγευση από τα πρόσφατα μέτρα που ανακοινώθηκαν.
Το μόνο παρήγορο (αν και όχι απόλυτα σίγουρο) είναι ότι μια τέτοιας σοβαρότητας συμφωνία απαιτεί, είτε αυξημένη πλειοψηφία, είτε προκήρυξη εκλογών.
 Κακοφωνίξ

Η Γερμανία κρύβει χρέος 5 τρις ευρώ;;;

http://olympia.gr/2011/09/23/%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82-5-%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E/

Λέτε να πηγαίνει γι’ αυτό ο Παπανδρέου την Τρίτη στο Βερολίνο; Να δώσει συμβουλές στη Μέρκελ;

Λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες ότι το έλλειμμα του 2009 «μαγειρεύτηκε» για να παρουσιαστεί μεγαλύτερο, έρχονται αποκαλύψεις για τη Γερμανία ότι κρύβει χρέος!
Greek statistics ή μήπως German statistics;
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις του Bernd Raffelhueschen, καθηγητή Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Freiburg, το γερμανικό δημόσιο χρέος είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με αυτό που εμφανίζουν τα επίσημα στοιχεία.
Μια Γερμανία που «ξεσκίζει» τις υπόλοιπες χώρες, όπως η Ελλάδα για να μειώσει το έλλειμμα και μετέπειτα να κάνει διαχειρίσιμο το χρέος.
Πέραν των 2 τρισ. ευρώ γερμανικού χρέους που προκύπτει από τα δηλωμένα στοιχεία, η Γερμανία φέρεται να έχει επιπλέον υποχρεώσεις 3 τρισ. ευρώ εξαιτίας των ελλειμμάτων στην κοινωνική ασφάλιση και τα συνταξιοδοτικά ταμεία!
Δηλαδή, ως ποσοστό του ΑΕΠ, το χρέος της όχι μόνο δεν είναι διαχειρίσιμο, αλλά ξεφεύγει από κάθε όριο.
Το χρέος της Γερμανίας υπολογίζεται στα 2,1 τρις ευρώ, αν το διαιρέσουμε το 2,5 ονομαστικό ΑΕΠ θα δούμε ότι μέχρι στιγμής το χρέος της χώρας ανέρχεται στο 84% του ΑΕΠ. Φανταστείτε που πάει αν δούμε ότι το χρέος είναι 5 τρις!
Να δούμε τη Γερμανία στο Μνημόνιο και τι στον κόσμο!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ> -Κοίτα Βενιζέλε, πως απέδρασε η κυβέρνηση της Αργεντινής

http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=7643








Το Δεκέμβριο του 2001 στο Μπουένος Άιρες, μεγάλες λαϊκές μάζες κατευθύνονται προς την ιστορική πλατεία «Πλάσα δε Μάγιο.» Η Αργεντινή μία από τις πλουσιότερες οικονομίες στο παρελθόν, έχει χρεοκοπήσει.
Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ο Πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο Δε Λα Ρούα διαφεύγει από το Προεδρικό Μέγαρο με ελικόπτερο μέσα στη θύελλα του οργισμένου λαού που συγκρουόταν με την αστυνομία, έσπαγε τράπεζες, λεηλατούσε σούπερ μάρκετ και φώναζε μαζικά «Να φύγουν όλοι!».
Η κοινωνική έκρηξη του 2001, ήταν το τέλος ενός νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου διάρκειας 10 ετών και άφησε πίσω της 35 νεκρούς (δολοφονημένους από την αστυνομία και τους ιδιωτικούς φρουρούς των τραπεζών), 30.000 παράπλευρες απώλειες (ανθρώπους που αυτοκτόνησαν, η υπέστησαν καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια), και περίπου 20.000.000 ανθρώπους (πάνω από το μισό του πληθυσμού) βουτηγμένους στην φτώχεια και τη μιζέρια.
Σχεδόν 10 χρόνια μετά, ο Γιώργος Αυγερόπουλος, που είχε εργαστεί στην Αργεντινή το 2001-2002 κατά την περίοδο της κρίσης, επιστρέφει για μια νέα αυτοψία στην οικονομία, την πολιτική και την κοινωνική κατάσταση της χώρας.
Επιτόπια Έρευνα, Σενάριο, Σκηνοθεσία: Γιώργος Αυγερόπουλος / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Αυγερόπουλος / Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Σκουμπρή / Έρευνα & Οργάνωση Θέματος: Μανώλης Φυλακτίδης / Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης / Μοντάζ: Γιάννης Μπιλήρης, Άννα Πρόκου / Μια παραγωγή της Small Planet, για την ΕΡΤ ©2010-2011

«Στο παγκόσμιο σύστημα εξουσίας
τα κέρδη ιδιωτικοποιούνται και
οι ζημιές κοινωνικοποιούνται.»

Εδουάρδο Γαλεάνο-Συγγραφέας

ΥΠΟΘΕΣΗ Α' ΜΕΡΟΥΣ
Όταν ο Γιώργος Αυγερόπουλος έφυγε από την Αργεντινή το 2002, είχε αφήσει την ιστορική πλατεία του Μαΐου, γεμάτη διαδηλωτές και συνθήματα. Τώρα την ξαναβλέπει σχεδόν στην ίδια κατάσταση, όμως ο λόγος είναι διαφορετικός. Ο τέως πρόεδρος της Αργεντινής Νέστορ Κίρσνερ,2010038σύζυγος της σημερινής προέδρου Κριστίνα, έχει μόλις πεθάνει, χτυπημένος από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο.
Οι υποστηρικτές του, που αποτελούν και την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, τον θεωρούν ήρωα, καθώς ήταν ο άνθρωπος που κατάφερε να βγάλει την Αργεντινή από την κρίση και να διώξει το Δ.Ν.Τ. από τη χώρα. "Μας έδωσε πίσω την αξιοπρέπειά μας." "Αυτός ήταν που μας απελευθέρωσε από τα νύχια αυτού του αρπαχτικού τέρατος!", είναι μερικές από τις φράσεις των συγκεντρωμένων στην πλατεία. "Και αφού εσείς είστε από την Ελλάδα που περνάει τώρα άσχημες στιγμές, να ξέρετε ότι εμείς ήδη το περάσαμε. Ήμασταν αιχμάλωτοι των δανείων και του συσσωρευμένου χρέους. Κι αυτά τα δάνεια δεν ήταν για εμάς. Δεν ήταν για το λαό. Ποτέ δεν είναι για τον λαό. Γι' αυτό και οι Έλληνες κάνουν καλά και διαδηλώνουν. Είναι θλιβερό να μη μαθαίνεις, να μη καταλαβαίνεις..."
Ο πρώην υπουργός οικονομικών, Ντομίνγο Καβάλο, θεωρείται από τους αντιπάλους του ως ένας από τους πιο βασικούς υπεύθυνους για την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής, το 2001. Είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε και υλοποίησε για χρόνια όλο το μοντέλο πάνω στο οποίο στηρίχθηκε η χώρα μέχρι την καταστροφή. Σήμερα ο Ντομίνγο Καβάλο, άλλοτε μια από πιο σημαντικές πολιτικές φιγούρες της Αργεντινής, είναι ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους στην χώρα. Δεν παραδέχεται ότι έχει κάνει κάποιο λάθος. Το αντίθετο: "Αφού ξερίζωσα τον πληθωρισμό και ενοποίησα την Αργεντινή με τον υπόλοιπο κόσμο, αφού επέτρεψα τον εκμοντερνισμό όλων των παραγωγικών δομών της Αργεντινής, τότε θεωρώ ότι αυτά ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα και έχω ένα μερίδιο επιτυχίας, όχι όλο, σ’ αυτό το κατόρθωμα".
Ο Ντομίνγο Καβάλο περιγράφει με λεπτομέρειες ό,τι έγινε πίσω από τις _
κλειστές πόρτες των συμβουλίων με το Δ.Ν.Τ. σε Ουάσινγκτον και Μπουένος Άιρες. "Το Δ.Ν.Τ. μας είχε ήδη δώσει ένα δάνειο, προσπαθώντας να βοηθήσει την Αργεντινή να βγει από την οικονομική κρίση, που είχε ήδη ξεκινήσει από τα μέσα του 2000", λέει. "Αυτό φαινόταν ξεκάθαρα. Μας έδωσε λοιπόν ένα δάνειο με εκταμιεύσεις ανά τρίμηνο. Το 1ο τρίμηνο αυτού του προγράμματος δεν είχε τηρηθεί. Έτσι έθεσα στο Δ.Ν.Τ. να αναπρογραμματίσουμε τους στόχους με τέτοιον τρόπο, που να μπορούμε να τους τηρήσουμε.
Γιώργος Αυγερόπουλος: Πόσα ήταν;
Ντομίνγο Καβάλο: Δεν ήταν πολλά. Συνολικά το πρόγραμμα του Δ.Ν.Τ. ήταν 12 δις δολάρια και οι τριμηνιαίες δόσεις ήταν η κάθε μια 1,3 δις δολάρια. Ασήμαντα ποσά, δηλαδή, μπροστά σε αυτά που αναφέρονται για την Ελλάδα. [...] Είχαμε πετύχει τους στόχους μας για το 3ο τρίμηνο. Το οποίο είχε τελειώσει το Σεπτέμβριο. Τότε έστειλαν μιαν αποστολή για να δούνε αν είχαμε πετύχει ή όχι. Είχαμε πετύχει και έπρεπε να εγκρίνουν την επόμενη εκταμίευση. Μετά άρχισαν να παρατηρούν αν θα πετυχαίναμε τους στόχους μας για το 4ο τρίμηνο. Και φυσικά για το 4ο τρίμηνο θα είχαμε προβλήματα για να πετύχουμε τους στόχους. Όπως ούτε και στην Ελλάδα θα μπορέσετε να εκπληρώσετε ακριβώς τους στόχους, όπως έχουν προγραμματιστεί. Έτσι λοιπόν με το επιχείρημα ότι για το 4ο τρίμηνο, που δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί, δεν θα εκπληρώναμε τους στόχους, μας ακύρωσαν την εκταμίευση των χρημάτων για το Νοέμβριο. Και αφού μας αφαίρεσαν την στήριξη, δεν έμενε άλλη λύση απ’ το να εξαγγείλουμε στάση πληρωμών. [...] 
Εκείνο τον καιρό κυριαρχούσε η θεωρία της ηθικής του κινδύνου, δηλαδή όταν μια χώρα είναι χρεωμένη και υπάρχουν τράπεζες και κάτοχοι ομολόγων που έχουν δανείσει αυτή τη χώρα, είναι καλύτερα η χώρα να φτάσει στη χρεοκοπία,  γιατί έτσι αυτή η χώρα θα υποστεί τις συνέπειες αλλά και οι πιστωτές επίσης θα υποστούν τις συνέπειες, κι αυτό θα αποτελέσει ένα μάθημα για το μέλλον για να μην ξαναχρεωθεί αυτή η χώρα και οι πιστωτές να μην ξαναδανείσουν μια χώρα που θα βρίσκεται κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες. Δηλαδή εφάρμοσαν σε μας μια θεωρία που σήμερα ευτυχώς κανείς δεν τη υποστηρίζει και που μας έκανε να υποφέρουμε πολύ.
Δεν την εφάρμοσαν στην Τουρκία, που ήταν κι αυτή σε κρίση την ίδια εποχή. Αλλά γιατί δεν την εφάρμοσαν στην Τουρκία; Την ίδια χρονιά, το 2001 η Τουρκία βρισκόταν σε μια τρομερή κρίση, αλλά την Τουρκία δεν την έσπρωξαν στη στάση πληρωμής του χρέους. Και δεν την έσπρωξαν γιατί θα χρησιμοποιούσαν την Τουρκία ως στρατιωτική βάση στον πόλεμο ενάντια στο Ιράκ. Η Αργεντινή, αφού δεν μπορούσε να γίνει βάση για κανέναν πόλεμο, είπαν: «Εντάξει,  αυτή είναι η περίπτωση της χώρας που μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα για τις άσχημες συνέπειες της υπερχρέωσης.
Ο Ντομίνγο Καβάλο, ωστόσο, διευκρινίζει ότι η κριτική που κάνει στο Δ.Ν.Τ. δεν είναι η ίδια με αυτή που κάνει η αριστερά. "Το Δ.Ν.Τ. βοήθησε πολλές χώρες, τώρα βοηθά μαζί με την Ευρώπη την Ελλάδα", λέει. "Η μόνη χώρα που δυστυχώς δεν βοήθησε ήταν η Αργεντινή".
"Προσέξτε συμπεριφέρονται όπως οι μαφιόζοι", αντικρούει ο συγγραφέας Εδουάρδο Γαλεάνο. "Απαγάγουν ολόκληρες χώρες. Πληρώνονται τα λύτρα, αλλά δεν επιστρέφουν πίσω τα θύματα. Τα λύτρα τα ονομάζουν «υπηρεσίες του χρέους». Υπαγορεύουν διαταγές στις κυβερνήσεις. Κυβερνούν τις κυβερνήσεις. Γιατί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ονομάζεται «διεθνές», αλλά το διοικούν 5 χώρες κι αυτές είναι που παίρνουν τις αποφάσεις. Γιατί το δικαίωμα ψήφου αναλογεί στο κεφάλαιο που έχει επενδυθεί. Έτσι όσοι έχουν τα περισσότερα λεφτά, είναι αυτοί που διατάζουν. Είναι πέντε χώρες που κυβερνούν τον κόσμο. Και μετά μιλούν για δημοκρατία. Ποια δημοκρατία; Αφού 5 χώρες διοικούν πάνω απ’ τις άλλες".
2010055Ο Καβάλο, αφού περιγράφει το πώς και το γιατί εφάρμοσε το περίφημο κοραλίτο, δεσμεύοντας τις καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες, υπερασπίζεται πλήρως την πολιτική ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας, που εφάρμοσε ο ίδιος την δεκαετία του '90. "Ήταν προβληματικές εταιρίες που δημιουργούσαν τεράστιες απώλειες στο κράτος. Με το να τις ιδιωτικοποιήσουμε, πετύχαμε δυο πράγματα. Απ’ τη μια μεριά εξαφανίστηκαν τα ελλείμματα, δεύτερον το κράτος δεν έπρεπε πια να επενδύει σ’ αυτούς τους τομείς και επένδυσε σ’ αυτούς ο ιδιωτικός τομέας. Έτσι εκσυγχρονίστηκαν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες".
Ωστόσο, ο Άλδο Φερρέρ, ένας από τους πιο γνωστούς και έγκυρους οικονομολόγους της χώρας και πρέσβης της Αργεντινής στη Γαλλία, περιγράφει μια τελείως διαφορετική εικόνα. "Εφαρμόστηκε μια ξέφρενη πολιτική ξεπουλήματος της εθνικής μας κληρονομιάς. Ιδίως του πετρελαίου! Η Αργεντινή ήταν η μόνη χώρα που πούλησε την εθνική της εταιρία πετρελαίου. Πουλήθηκαν τα πάντα! Το τηλέφωνο, οι τηλεπικοινωνίες και τόσα άλλα πουλήθηκαν.
Μ’ αυτά πλήρωσαν το χρέος, αλλά το χρέος συνέχισε ν’ αυξάνεται. Έτσι λοιπόν, στο τέλος της περιόδου, αφού είχε πουληθεί η εθνική κληρονομιά, ήμασταν χειρότερα κι απ’ την αρχή. Ήταν μια χείριστη πολιτική! Μια πολιτική με πηγή έμπνευσης τη «μαγεία» της Αγοράς, σύμφωνα με την οποία πρέπει να ανοιχτείς, να πουλάς, να βγάλεις το Κράτος από τη μέση και ν’ αφήσεις τις αυθόρμητες δυνάμεις της Αγοράς σε ένα σκηνικό διεθνούς κερδοσκοπίας, να κάνουν τη χώρα να προοδεύσει. Και το αποτέλεσμα ήταν η καταστροφή".
Σήμερα, σχεδόν 10 χρόνια μετά, πολλοί από τους καταθέτες, των2010036οποίων τα χρήματα μπλοκαρίστηκαν στις τράπεζες, δεν έχουν καταφέρει να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Παρά τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, που όρισε ότι οι τράπεζες οφείλουν να επιστρέψουν τα χρήματα των ανθρώπων στο αρχικό νόμισμα συν την παρακράτηση των τόκων όλων αυτών των χρόνων, οι τράπεζες κωλυσιεργούν με νομικά τερτίπια. Στους δανειολήπτες, ωστόσο, που είχαν πάρει δάνειο λίγο πριν την κρίση, παίρνουν τους τόκους. Οι ίδιοι μιλούν για τοκογλυφία. Περίπου 2.000.000 ενυπόθηκοι χρεοφειλέτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.
Πολλοί αυτοκτόνησαν μη μπορώντας να αντέξουν την οικονομική τους καταστροφή. Άλλοι επισκέπτονται συχνά τον ψυχίατρό τους. Ο Δρ. Ταραγάνο και οι συνάδελφοί του στην ψυχιατρική κλινική έκαναν μια μελέτη που κράτησε τρία χρόνια πάνω στα περιστατικά που χειρίζονταν καθημερινά. Ανακάλυψαν ότι το ποσοστό των ατόμων που υπέστησαν καρδιολογικά και εγκεφαλικά επεισόδια ως συνέπεια του άγχους που προκλήθηκε από την κρίση, εκτινάχθηκε στο 15%, την ώρα που ο παγκόσμιος μέσος όρος φτάνει μόλις το 2%.
Σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της, με τον μισό πληθυσμό να έχει βουλιάξει στη φτώχεια και τη μιζέρια, με το κράτος να είναι απόν και  στο δρόμο να μην υπάρχει δεκάρα τσακιστή, η κοινωνία έδειξε ότι διαθέτει αντανακλαστικά και εσωτερικές δυνάμεις. Οι άνθρωποι αυτοοργανώθηκαν και άρχισαν να ανταλλάσουν αγαθά και υπηρεσίες. Έτσι εμφανίστηκε το "τρουέκε", ένας προ-καπιταλιστικός τρόπος εμπορίου, ο οποίος εξασφάλισε τη διαβίωση 10.000.000 ανθρώπων.
Ο κόσμος συγκεντρωνόταν σε ειδικά μέρη και αντάλλασε προιόντα: Ένα μεταχειρισμένο ρούχο, με ένα κιλό κρέας. "Το ανταλλακτικό παζάρι, όχι μόνο μας έδινε φαγητό, μας έδινε να πιούμε, αλλά και καρδιολόγους και δασκάλους για τα παιδιά μας, για αγγλικά και χορό. Είχαμε συμβολαιογράφους που έγραφαν για σπίτια και οικόπεδα και πληρώνονταν με κουπόνια και σπίτια που πουλιόνταν και αγοράζονταν με κουπόνια που ήταν το νόμισμα της ανταλλαγής.
Είχαμε τουρισμό, είχαμε μανικιούρ, κομμωτήριο και πεντικιούρ, υπήρχε καζίνο, όλα αυτά με τα κουπόνια του ανταλλακτικού παζαριού", λέει η Γκρασιέλα Γκραγίσεβιτς, ιδρυτικό μέλος του Τρουέκε. "Ήταν σαν γιορτή, γίνονταν βραδιές, ο κόσμος τραγούδαγε, και κανείς δεν στενοχωριόταν, γιατί μπορούσε να φάει, να ντυθεί, ήταν ένα καταπληκτικό πράγμα! Να μην εξαρτάσαι από τις τράπεζες, από τα σούπερ μάρκετ, απ’ τον υπουργό οικονομίας, από το Δ.Ν.Τ. Η αλήθεια είναι ότι ζήσαμε μια περίοδο πολύ μεγάλης ελευθερίας".
trueque2Το Τρουέκε πήρε τεράστια έκταση σε όλη τη χώρα. Τόση, που σύντομα ντόπιοι οικονομικοί κύκλοι,  όσο και το ίδιο το Δ.Ν.Τ., απαξίωναν το Τρουέκε ζητώντας τη διάλυσή του, ενώ ένας γερουσιαστής των Η.Π.Α. το χαρακτήρισε οικονομική τρομοκρατία.
"Αυτή η μελέτη της αγοράς μέσα από μια μικροαγορά κάνει τον κόσμο να πραγματοποιεί ένα σπουδαίο άλμα στην θεώρησή του για την οικονομία", λέει ο Ρουμπέν Ραβέρα, συνιδρυτής του Κλαμπ Τρουέκε. "Κι αυτό γνωρίζουμε ότι είναι πολύ επικίνδυνο. Είναι πολύ επικίνδυνο ο κόσμος να κάνει πρακτική μια μέθοδο που του επιτρέπει να είναι ανεξάρτητος. Να είναι αυτός που καθορίζει τη μοίρα του".
Η αρχή του τέλους ήταν όταν η αστυνομία "επισκέφθηκε" για πρώτη φορά το μεγαλύτερο χώρο τρουέκε για έλεγχο. Ταυτόχρονα μεγάλα Μ.Μ.Ε. άρχισαν να μεταδίδουν ότι στο Τρουέκε τα προιόντα που κυκλοφορούσαν ήταν κλεμμένα, ή ότι τα τρόφιμα ήταν από τα σκουπίδια. Ούτε όμως αυτό μπόρεσε να σταματήσει το Τρουέκε.
Αυτό ωστόσο που μπόρεσε να το σταματήσει, ήταν τα δεκάδες πλαστά κουπόνια (που ήταν το νόμισμα της συναλλαγής) τα οποία διοχέτευσαν στο ανταλλακτικό εμπόριο άγνωστοι παραχαράκτες. Τα ιδρυτικά μέλη του Τρουέκε πιστεύουν ακόμα και σήμερα ότι αυτό ήταν κάτι οργανωμένο. Σε ρεπορτάζ της εποχής, η αστυνομία συλλαμβάνει εγκληματίες που μετέφεραν ένα εκατομμύριο πλαστά κουπόνια. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να είναι αυτοσχέδιο, η απάντηση είναι ότι για τέτοια παραγωγή χρειάζονταν μηχανήματα μεγάλης κλίμακας.
Το Τρουέκε συνεχίζεται ακόμα και σήμερα στο Μπουένος Άιρες. Σε χώρους που κρατούν χαμηλό προφίλ και δεν διαφημίζονται για να μη δώσουν στόχο στις αρχές.

ΥΠΟΘΕΣΗ Β' ΜΕΡΟΥΣ
Αργεντινή 6Το 2003 εκλέγεται πρόεδρος της Αργεντινής ο Νέστορ Κίρτσνερ, με μόλις το 22,2 % των ψήφων. Ήταν κυβερνήτης, μιας μακρινής επαρχίας στη Παταγονία. Σήμερα, θεωρείται ήρωας από μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης, καθώς κατάφερε να βγάλει την Αργεντινή από την κρίση.
" Ήταν ένας άνδρας αντιφατικός," λέει ο συγγραφέας Εδουάρδο Γαλεάνο. "Προήλθε από το χώρο του Μένεμ και είχε συνεργαστεί στις ιδιωτικοποιήσεις των πετρελαίων.  Ήταν ένας από τους κύριους αυτουργούς στις ιδιωτικοποιήσεις των πετρελαίων.  Αλλά όταν φτάνει στην Προεδρία γίνεται ένας από τους κυριότερους πρωταγωνιστές της Λατινικής Αμερικής, σ’ αυτήν τη διαδικασία εθνικής αξιοπρέπειας και αλλαγής την οποία βλέπουμε σε αρκετές χώρες της ηπείρου."
Η Αργεντινή αποστασιοποιείται από την επιρροή των ΗΠΑ κλείνοντας στρατηγικές συμφωνίες με τον Τσάβες της Βενεζουέλας, τον Μοράλες της Βολιβίας, τον Κορρέα του Εκουαδόρ, την Μπασελέτ της Χιλής κ.α.
Στο πεδίο της οικονομίας ο Κίρσνερ έχει δίπλα του τον Ρομπέρτο Λαβάνια. Έναν έμπειρο οικονομολόγο και υπουργό της προηγούμενης κυβέρνησης. Η πρώτη τους κίνηση είναι να αποσύρουν οποιαδήποτε αίτηση πόρων προς το ΔΝΤ.
Αργεντινή 7Μέχρι τότε οι προηγούμενοι υπουργοί είχαν προσπαθήσει να διαπραγματευτούν ένα δάνειο ύψους 20 και 25 δις δολαρίων", θυμάται ο Ρομπέρτο Λαβάνια. "Στο πρώτο ραντεβού που είχα με τον Κέλερ, που μετέπειτα έγινε πρόεδρος της Γερμανίας, εκείνη την εποχή ήταν διευθυντής του ΔΝΤ, πήγα να του ανακοινώσω ότι η Αργεντινή αποσύρει οποιαδήποτε αίτηση κεφαλαίων. Γιατί  αυτή η αίτηση έδινε χώρο σε διαπραγμάτευση που εκ των πραγμάτων σήμαινε να αποποιηθούμε τον σχεδιασμό οικονομικής πολιτικής. Ήταν μια παντελής επέμβαση στην οικονομία της Αργεντινής.
Φυσικά η δικαιολογία ήταν να δοθούν κεφάλαια στην Αργεντινή. Κεφάλαια που θα έμπαιναν από ένα παραθυράκι και θα έβγαιναν από ένα άλλο για να πληρωθούν οι πιστωτές. Ήταν προφανές ότι ο μόνος στόχος ήταν να μειωθεί η χασούρα των  πιστωτών . Με το να αποσύρω την αίτηση δανείου, η εξουσία του ΔΝΤ στην Αργεντινή, ελαττώθηκε πολύ γρήγορα."
"Στη συνέχεια προστατεύτηκαν οι συντάξεις και οι μισθοί. Η προηγούμενη κυβέρνηση ακολουθώντας το πρόγραμμα του ΔΝΤ που μοιάζει με αυτό της Ελλάδας, απαίτησε και κατάφερε  μια μείωση μισθών και συντάξεων 13%. Εμείς είπαμε ότι αυτό δεν έχει νόημα, γιατί πόσο θα μειώσεις τους μισθούς του δημοσίου για να ικανοποιήσεις τις τράπεζες; Κάναμε ακριβώς τ' αντίθετο. Με  δικαστική απόφαση  την οποία αποδέχθηκε η κυβέρνηση, επεστράφη το 13 % των μισθών που είχαν κοπεί το 2000. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα ήταν να αναγεννηθεί η αγορά. Τους τελευταίους 8 μήνες του 2002 η Αργεντινή ήδη αναπτυσσόταν με 8%. Και τα επόμενα 4 χρόνια κάπου στο 9%."
Παρόλο όμως που η οικονομική κατάσταση βελτιωνόταν, το απλήρωτο χρέος που είχε διαμαρτυρηθεί, περίπου 93 δις δολάρια, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα της ιστορίας. Ήταν σαφές ότι η Αργεντινή δεν μπορούσε να το ξεπληρώσει. Η κυβέρνηση κράτησε αμετακίνητη στάση. Πρότεινε σε όσους είχαν κρατικά ομόλογα που είχαν λήξει, να τους τα αντικαταστήσει με νέα, πολύ χαμηλότερης τιμής. Για κάθε ένα δολάριο που χρωστούσε η Αργεντινή θα πλήρωνε 25 σεντς και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου.
Αργεντινή 8" Ήταν μια αναδιάρθρωση του χρέους που κατέληξε με 75% έκπτωση" λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας Ρομπέρτο Λαβάνια. "Οι πιστωτές χρειάστηκε να αποποιηθούν το 75%. Και προσέξτε: Περισσότεροι από 3 στους 4 πιστωτές μπήκαν εθελοντικά στην αναδιάρθρωση του χρέους. Δεν πιέστηκαν. Τους εξηγήσαμε την σοβαρότητα της κατάστασης  της Αργεντινής.
Το Δεκέμβριο του 2005 ο πρόεδρος Κίρσνερ αποφασίζει να ξεπληρώσει με μία μόνο δόση ό,τι χρωστάει στο ΔΝΤ. Ήταν περίπου 10 δις δολάρια. Το ανακοινώνει σε μια αιφνίδια συνέντευξη τύπου. Ακόμα και οι εφημερίδες της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν την απόφασή του "ιστορική". Έτσι στις αρχές του 2006, οριστικά η Αργεντινή πληρώνει όλο το χρέος προς το ΔΝΤ και κάνει ακόμα πιο σαφές ότι το ΔΝΤ δεν έχει πλέον κανένα λόγο στην οικονομική πολιτική  της Αργεντινής.
Τουλάχιστον ήταν μια συμπεριφορά μεγάλης αξιοπρέπειας!" παρατηρεί ο Εδουάρδο Γαλεάνο. "Όταν έρχονται οι του ΔΝΤ και λένε: «Εσείς θα πρέπει να....». Όχι, κύριοι κάνετε λάθος. Κάνατε λάθος στο μέρος και στη στιγμή. Εδώ σ’ αυτήν τη χώρα δεν μπορείτε να μιλάτε έτσι. Αυτή η χώρα έχει μια κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη. Δεν εκλέξανε εσάς! Κανείς δεν σας ψήφισε. Κύριοι τεχνοκράτες, κανείς δεν σας ψήφισε!"
Σήμερα η Αργεντινή είναι μια χώρα σε πλήρη ανάκαμψη. Παρόλο που δεν είναι δημοφιλής στη διεθνή οικονομική κοινότητα και στις αγορές χρήματος, η οικονομία της αναπτύσσεται με ένα μέσο όρο 7% τον χρόνο.
Αργεντινή 9"Η Αργεντινή τώρα δεν εξαρτάται από τις διεθνείς πιστώσεις, απλά εξαρτάται από τη δική της οικονομία και δεν προστρέχει στις διεθνείς πιστώσεις. Το Κράτος έχει πλεόνασμα" λέει ο έμπειρος οικονομολόγος Άλδο Φερέρ. "Και για να’ ναι ξεκάθαρο: Η Αργεντινή δεν θα έβγαινε από την κρίση, αν δεν είχε αναβάλει την πληρωμή του χρέους. Η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει σε στάση πληρωμής του χρέους; Είναι ένα πολύ περίπλοκο θέμα, λόγω των επιπτώσεων στην Ευρώπη.
Ωστόσο νομίζω ότι όταν το πρόβλημα φτάσει σε ένα επίπεδο και δεν είναι δυνατόν να το χειριστείς, είναι πολύ δύσκολο να βγεις από την κρίση ακολουθώντας τους κανόνες. Έτσι λοιπόν η περίπτωση της Αργεντινής αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε άλλη λύση από το να μετατρέψει το χρέος σε επίπεδα που να μπορεί να το χειριστεί. Κι όταν το επανατοποθέτησε, η χώρα μπόρεσε να πληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει."
Υπάρχει όμως μια μεγάλη σκιά: Ο πληθωρισμός.
"Είμαστε πολύ άσχημα", υποστηρίζει ο πρώην υπουργός οικονομικών Ντομίνγο Καβάλο που κατηγορείται από τους αντιπάλους του ως ένας από τους βασικούς υπεύθυνους για την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής το 2001. "Ο πληθωρισμός είναι το χειρότερο που μπορεί να έχει μια χώρα. (53:03) Ο πληθωρισμός είναι ένας βαρύς φόρος για τους φτωχούς. Αυτό το μήνα που μόλις τελείωσε, η τιμή του κρέατος ξανανέβηκε κατά 15% με 20%. Φανταστείτε λοιπόν τι χτύπημα δέχεται η τσέπη του κόσμου. Δυστυχώς επειδή δεν υπήρξε η βούληση για να γίνει μια διαφανής τακτοποίηση, προτιμήθηκε ο ψεύτικος μηχανισμός  της υποτίμησης και της «πεσοποίησης.» Δηλαδή είναι σαν σήμερα στην Ελλάδα αντί να γίνουν οι αναγκαίες θυσίες για να τακτοποιηθούν οι λογαριασμοί στην οικονομία για να αποφευχθεί η υπερβολική χρέωση, να αποφασίσουν να βγουν από το ευρώ και να πουν ότι όλες οι υποχρεώσεις που έχουμε σε ευρώ θα τις μετατρέψουμε σε υποχρεώσεις σε δραχμές. Και μετά ας αφήσουμε τη δραχμή να υποτιμηθεί απέναντι στο ευρώ. Ναι, αλλά ο κόσμος θα παίρνει το μισθό του σε δραχμές και η δραχμή θα υποτιμηθεί ενώ οι τιμές θα φτάσουν στα σύννεφα!"
Αργεντινή 10Στην πρωτεύουσα χτίζονται όλο και περισσότεροι ουρανοξύστες. Τα μαγαζιά είναι γεμάτα, η ζωή ακολουθεί τους συνηθισμένους ρυθμούς μιας μεγαλούπολης, και τίποτα δεν θυμίζει την περιπέτεια που πέρασε η χώρα 10 χρόνια πριν.
Οι μακροοικονομικοί δείκτες είναι υπέροχοι. Παρά την ανάπτυξη όμως, πολλοί Αργεντίνοι περιμένουν ακόμα να δουν τα οφέλη της. Η φτώχεια και η ανεργία μπορεί να μειώθηκαν σε σύγκριση με το 2001, αλλά βρίσκονται ακόμα σε υψηλά επίπεδα.
Οι παραγκουπόλεις μεγάλωσαν
Αργεντινή 11"Υπάρχει ένα παγκόσμιο σύστημα εξουσίας," εξηγεί ο Εδουάρδο Γαλεάνο "που όταν εγώ ήμουν μικρός το έλεγαν Καπιταλισμό ενώ τώρα το αποκαλούν Οικονομία της Αγοράς. Έχει επίσης κι άλλα καλλιτεχνικά ονόματα. Αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι κοινωνικοποιεί τις απώλειες και ιδιωτικοποιεί τα κέρδη. Όπου η Αγορά είναι ο αόρατος και σκληρός Θεός, που υπαγορεύει τις διαταγές χωρίς κανείς να βλέπει το πρόσωπό της. Έτσι λοιπόν τίποτα! Υπάρχουν περισσότεροι ναυαγοί παρά ναυτικοί. Είναι σύστημα που αποβάλλει ανθρώπους. Και είναι ανίκανο να ενσωματώσει τα νέα στόματα που γεννιούνται και χρειάζονται να τραφούν. Περισσεύει κόσμος! Κι αυτό είναι μια από τις αντιφάσεις που δεν υπάρχει ανθρώπινη λογική που να μπορεί να την εξηγήσει. Πώς είναι δυνατόν ένας κόσμος που κάθε φορά παράγει όλο και περισσότερα τρόφιμα, έχει κάθε φορά και περισσότερους πεινασμένους; Κι ενάντια σ’ αυτές τις δομές στην Λατινική Αμερική τώρα αρχίζει ένας αγώνας και γίνεται συνειδητό ότι το πεπρωμένο δεν είναι μοιραίο. Αν και οι Έλληνες κάποιες άλλες εποχές πίστεψαν πως ήταν. Στην πραγματικότητα το μέλλον μπορείς να το ανακαλύψεις, να το φανταστείς αντί να υποταχτείς σ’ αυτό."

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Όλο βράζει και ποτέ δεν χύνεται αυτό το καζάνι του ΠΑΣΟΚ!

http://www.antinews.gr/2011/09/22/123614/

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ακούμε τις ζυμώσεις στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, την οργή βουλευτών για τα μέτρα, την επίθεση στον Η. Μόσιαλο που δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής.
Ακούμε ότι στον ΚΤΕ για την Οικονομία έγινε χαμός από τους γνωστούς «αντάρτες» με αρχηγό τη Β. Παπανδρέου. Τι μας σώσατε 6 φορές, τι επίθεση για τα μέτρα εξαπέλυσαν. Μόνο οι τοίχοι της Βουλής δεν έπεσαν από τις φωνές του.
Για καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ, λένε οι δημοσιογράφοι, δεν αντέχουμε να ψηφίσουμε λένε πολλοί επισήμως.
Διότι στα πηγαδάκια πέφτει τέτοιο βρίσιμο για την κυβέρνηση που ούτε στη λαχαναγορά του Ρέντη δεν ακούγεται.
Αλλοι, πάλι λένε ότι τα μέτρα είναι άδικα και δεν μπορεί να τα αντέξει η κοινωνία, φοβούνται να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες, τρέμουν τα γιαούρτια.
Γιατί όλα αυτά μας μοιάζουν με κακοστημένο θέατρο; Γιατί όλοι αυτοί οι γιαλατζί αντάρτες μας δημιουργούν απέχθεια;
Αν πιστεύουν πράγματι ότι είναι άδικα τα μέτρα κι ότι υπάρχει δυσαρμονία κυβέρνησης και κοινωνίας, ας κάνουν κάτι όλοι αυτοί. Ας παραιτηθούν ή ας ρίξουν την κυβέρνηση. Ας οδηγήσουν την κυβέρνηση στην κρίση του ελληνικού λαού.
Δηλαδή τι είναι όλες αυτές οι φωνές και οι δήθεν εκρηκτικές καταστάσεις; Για παράδειγμα: τι τους πείραξε ο Μόσιαλος; Που είπε για προνόμια; Ψέματα είπε δηλαδή;
Αντί να πειράζει τους πράσινους βουλευτές η ωμή επίθεση κατά των εισοδημάτων συνταξιούχων και κακομοίρηδων Ελλήνων, τους πείραξε που κάποιος τους έθιξε τα προνόμια.
Εξοργίζεται, λέει η κ. Παπανδρέου για τα μέτρα. Εδώ κι ένα χρόνο είναι μονίμως εξοργισμένη η Πασιονάρια του ΠΑΣΟΚ. Οργή για τις κάμερες; Αυτά είναι αστεία πράγματα.
Κότσια χρειάζονται για να κάνουν το αυτονόητο. Να ρίξουν μια αντιδημοφιλή κυβέρνηση.
Τι είπαν στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα  επί δύο χρόνια ψήφιζε, τώρα οφείλονται εξηγήσεις σε αυτήν ότι τα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα, θα πρέπει να μας γίνει γνωστό το σχέδιο ώστε να πειστούμε να ψηφίσουμε», τόνισε ο Μιχάλης Τζελέπης, στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ πρότεινε παράλληλα την εξαίρεση των συνταξιούχων και των ανέργων από το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ, ενώ ζήτησε και την απόδοση ευθυνών στους υπουργούς που απέτυχαν στην επίτευξη των στόχων τους.
Για «αστοχίες» της κυβέρνησης που είχαν ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς και εσωτερικά, έκανε λόγο η Μιλένα Αποστολάκη, προσθέτοντας ότι συνέπεια αυτού είναι να γίνεται επιβεβλημένη η λήψη νέων μέτρων συνεχώς. «Ποιος φταίει που επί δύο χρόνια δεν έγιναν αποκρατικοποιήσεις και τώρα πως θα ολοκληρωθούν αυτές με χαμηλές χρηματιστηριακές τιμές που επιτρέπουν στην ανεύθυνη αντιπολίτευση να μιλά για ξεπούλημα;», δερωτήθηκε.
Ο κόσμος δεν αντιδρά γιατί πληρώνει, αλλά γιατί τα βάρη είναι άδικα, παρατήρησε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουσελάς, προσθέτοντας ότι «πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε αξίες και δεν είμαστε διατεθειμένοι για τα πάντα» και αναφέροντας επιπλέον, ότι ο ίδιος προσωπικά δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει για απολύσεις.
Η Μαρία Θεοχάρη αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση έχει σχέδιο και στρατηγική για να βγάλει την χώρα από την κρίση.
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε τέλος τη διασφάλιση της 6ης δόσης και των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου προτείνοντας τη διεξαγωγή εκλογών «σε χρόνο που δεν θα διακυβεύεται η πορεία της χώρας».

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ; ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;

http://olympia.gr/2011/09/22/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9-%CF%81%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%80%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CF%84%CE%BF/

 Το Taxalia επιβεβαιώνει την αποκάλυψη μας για τον κύριο Ηλία Κικίλια διοικητή του ΟΑΕΔ, φέρνοντας νέα στοιχεία και για την κουνιάδα του!

Και όμως, ακόμα ο άνθρωπος και οι συγγενείς του είναι στην θέση τους. Θα τολμήσετε να διώξετε έστω και έναν δημόσιο υπάλληλο μετα από αυτό;
Το θέμα: Ποιός πράσινος διοικητής, καθηγητής βεβαίως – βεβαίως, έκανε μετάταξη στην γυναίκα του για να γλιτώσει την εφεδρεία εξοργίζοντας ακόμα και την Κατσέλη;;
O κύριος Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ.
Του Οργανισμού που συστάθηκε για να βοηθάει τους Έλληνες ανέργους να βρουν απασχόληση.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του κατέχει διάφορες διοικητικές θέσεις σε θυγατρικές του Ο.Α.Ε.Δ. από το 1999 και εντεύθεν.
Είναι προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου αποτελώντας μαζί με τον..
 πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτή Επικρατείας Η. Μόσιαλο τη νέα φουρνιά «των συνομιλητών του Γιώργου».
Ο κ.Κικίλιας έχει μια σύζυγο: την Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη.
Η σύζυγός του έχει μια αδερφή: την Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη.
Με το ΦΕΚ Γ’ 460/7-6-2010, διορίζεται η κουνιάδα του, ως Γραμματέας του:
Η κουνιάδα λοιπόν τακτοποιήθηκε, ως Γραμματέας του γαμπρού της Διοικητή του ΟΑΕΔ.
Πάμε στη σύζυγο Αναστασία τώρα.
Η κυρία Αναστασία Χάραρη, υπηρετούσε με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, στη θυγατρική του ΟΑΕΔ “Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Α.Ε. (ΠΑΕΠΑ.Ε.).
Με το ΦΕΚ Γ’ 1303/31-12-2010 (την τελευταία ημέρα του χρόνου, ανάμεσα στις γιορτές), η σύζυγος του Διοικητή, μετατάχθηκε στον ΟΑΕΔ, σε θέση “μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού”
Γιατί όμως έγινε η μετάταξη στον ΟΑΕΔ, από το “Παρατητηρήριο Α.Ε.”;
Μα, γιατί απλούστατα το “παρατηρητήριο” είναι ανάμεσα στους 151 φορείς, οι οποίοι θα βγάλουν το προσωπικό τους σε εργασιακή εφεδρεία ! Και προηγούνται οι εργαζόμενοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην απόλυση !
Ιδού η εγκύκλιος της εργασιακής εφεδρείας (http://www.tovima.gr/files/1/2011/09/12/efedreia12.pdf):
Η σύζυγος λοιπόν του Διοικητή του ΟΑΕΔ, μετατάχθηκε από τον φορέα που θα θέσει σε εφεδρεία, υπαλλήλους του, ώστε να μην έχει …το άγχος.
Όμως η υπόθεση δεν σταματάει εκεί!
Με το ΦΕΚ Γ΄297/2-5-2011, η κ.Χάραρη μετατάσσεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου οι αμοιβές είναι σημαντικά μεγαλύτερες από κάθε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.
Νομίζετε ότι οι “αλλαγές σαν τα πουκάμισα”, που με χαρακτηριστικά ευκολία πετυχαίνουν φίλοι της οικογένειας Παπανδρέου, τελείωσαν, γελιέστε !
Με νεώτερη απόφαση του Γ.Κουτρουμάνη κι αφού οι αλλαγές εκνεύρισαν την Υπουργό Λούκα Κατσέλη, βγαίνει το ΦΕΚ Γ’ 571/17-8-2011, που ακυρώνει τη μετάταξη, της μετάταξης, ω μετάταξη
Όμορφος κόσμος ηθικός, Πασοκικά πλασμένος.
Τσιφλίκι ολίγων το δημόσιο, οι οποίοι ολίγοι κατηγορούν μέρα-νύχτα τους δημοσίους υπαλλήλους, ως άχρηστους, πλεονάζοντες, αντιπαραγωγικούς, αιτία του υπέρογκου χρέους, αλλά όλοι,
τις γυνάικες, κουνιάδες, κουμπάρες και κόρες, στην αγκαλιά του δημοσίου τις βολεύουν.
Γιατί άραγε οι υπέρμαχοι του “μικρού και όχι σπάταλου κράτους” βολεύουν τους συγγενείς τους στο δημόσιο;
Γιατί δεν τους αφήνουν να παλέψουν, όπως όλοι μας στον ιδιωτικό τομέα;
Γιατί κάποιοι που υπηρετούν δεκαετίες σε παραμεθόρια ή μακρινά από το σπίτι τους μέρη, δεν καταφέρνουν να πάρουν μια απόσπαση ή μετάταξη και την ίδια ώρα οι εκλεκτοί της νομενκλατούρας που κατσικώθηκε στο σβέρκο των Ελλήνων (με ευθύνη τους!), διαλέγουν υπηρεσίες και αλλάζουν όποτε γουστάρουν φορείς και εργασιακή σχέση;
Γιατί; Γιατί; Γιατί;

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ επιστολή ενός κάτω των 55 απόστρατου αξιωματικού: "Φτύνω στα μούτρα σας"!

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8469
Είμαι κάτω από 55 ετών Ανώτερος Αξιωματικός ε.α και φτύνω στα μούτρα σας.
Εχω τιμηθεί με όλα τα μετάλια και τα παράσημα ,με εύφημο μνεία για τις υπηρεσίες μου , δεν 'έχω τιμωρηθεί ποτέ μου και έχω υπηρετήσει σε όλο τον κόσμο .

Έχω υπηρετήσει 22 χρόνια στην ειδική μονάδα ΧΩΚ και ήμουνα παντού και πάντα και στην κρίση των Ιμίων ενεργοποίησα τους Πυραύλους ΧΩΚ .

Στα 39 μου έπαθα έμφραγμα και υπεβλήθηκα σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ..

Από τότε υπηρέτησα σε υπηρεσία γραφείου αποφάσισα να παραιτηθώ στα 50 μου με σκοπό να φροντίσω την υγεία μου ..



Επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα μοσχεύματα έχουν ορισμένο χρόνο ζωής δεν πρόκειται να φτάσω στην ηλικία των 55 ετών , φτύνω τώρα στα μούτρα σας γιατί δεν προλαβαίνω να φτύσω στους τάφου σας 



Λυπάμαι μόνο που από τους Αξιωματικούς του Κέντρου Επιχειρήσεων είμαι ο μόνος στην Ζωή από τους( 3 )τρεις συμμαθητές μου στην ίδια υπηρεσία έχουν πεθάνει οι δύο σε ηλικία 40 χρονών και φέτος πέθανε και ο αντικαταστάτης μου σε ηλικία 35 ετών όλοι από ο έμφραγμα και όλοι από το υψηλό στρες

Λυπάμαι μόνο που δημιούργησα οικογένεια με τρία παιδιά και τα τρία επιστήμονες και άνεργα !!

Λυπάμαι που τόσα χρόνια ήμουν δίκαιος και τίμιος ,λυπάμαι που για τα χάλια της Πατρίδος μου που εσείς είστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι και την πληρώνουμε μόνο εμείς .



Λυπάμαι που με υποχρέωσαν να πληρώνω τα ταμεία σας και δεν μπορώ να εισπράξω τα χρήματα ούτε καν τις εισφορές μου (λόγω αδυναμία πληρωμής ΜΤΣ ΒΕΑ ) και δεν μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου .

Επειδή κάποιοι τα φάγανε και δεν τιμωρήθηκαν ΠΟΤΕ 

Λυπάμαι που τόσα χρόνια δεν σας πήγα στα δικαστήρια γιατί επί 30 χρόνια με υπολογισμένα 10 χρόνια υπηρεσίες και πέραν του ωραρίου ,νυχτερινά και αργίες δεν πήρα ούτε μια δραχμή .. υπερωρία ενώ οι πλασματικές υπερωρίες πάνε σύννεφο παντού 



Υ.Γ

Επειδή δεν ήμουνα ποτέ ζήτουλας θα ψάξω για μαύρη εργασία να βοηθήσω την οικογένεια μου για να μην φτάσω στο σημείο να σκοτώσω κάποιον πολιτικό ανεύθυνο .



Παραθέτω τα προσόντα μου αν κάποιος μπορεί να με χρειαστεί 

Γνωρίζω Αγγλικά ,γνωρίζω υπολογιστές γνωρίζω από ασυρμάτους ,γνωρίζω όλα όπλα ατομικά και ομαδικά ,μπορώ να σκοτώσω από 300μ απόσταση με μια σφαίρα , μπορώ να αναχαιτίσω ολόκληρο σμήνος αεροσκαφών και ελικοπτέρων ,μπορώ να ανατινάξω οποιοδήποτε κτίριο, μπορώ να κάνω υποκλοπές τηλεπικοινωνιών ,μπορώ να κάνω παρεμβολές, μπορώ να κάνω ότι δολιοφθορά μπορείτε να φανταστείτε .Έχω ειδική εκπαίδευση στους υπολογιστές με ότι αυτό συνεπάγεται .

Μακρυγιάννης Χρήστος 


Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (23-25/09)

http://agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/3232


altΜε λαμπρότητα ετοιμάζεται να εορτάσει το Παναγιοφρούρητο νησί των Κυθήρων την προστάτιδα και έφορό του Παναγία Μυρτιδιώτισσα. Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι η Ιερά και Σεβασμία Μονή Μυρτιδίων, όπου θησαυρίζεται και η Θαυματουργός εικών της Θεομήτορος, το πολυτιμότερο και ιερότερο κειμήλιο της νήσου, που βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο στην κατάφυτη από μυρτιές περιοχή, προ πολλών αιώνων και έκτοτε βρίσκεται στην καρδιά κάθε Κυθηρίου, εγγύς και μακράν.

Στην Ιερά Μονή αναμένεται να συρρεύσει πλήθος προσκυνητών από όλο το νησί, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ έχουν προβλεφθεί ειδικά δρομολογία για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών: http://kithiraikanea.blogspot.com

Προσκεκλημένοι του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ θα είναι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και Αργολίδος κ. Ιάκωβος.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
23-9-2011, ώρα 5.30μ.μ. Ακολουθία Μικρού Εσπερινού εις το Καθολικόν της ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Μυρτιδιωτίσσης.

23-9-2011, ώρα 7μ.μ. Ακολουθία Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού εις το νέον Καθολικόν της Ιεράς Μονής χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ.Ιακώβουκαί συγχοροστατούντων των παρισταμένων Ιεραρχών.

23-9-2011,ώρα 10 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία εις το Καθολικόν της ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Μυρτιδιωτίσσης μέχρι 2ας πρωϊνής.

24-9-2011, ώρα 7 π.μ. Ακολουθία Όρθρουκαί εν συνεχεία Αρχιερατικόν Συλλείτουργον, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.Ευσταθίου.

24-9-2011,ώρα 10.30 π.μ.
Ιερά Λιτάνευσιςτής Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης πέριξ της Ιεράς Μονής,προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων & Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ.

24-9-2011, ώρα 7μ.μ. Ακολουθία Εσπερινού Αποδόσεως της Εορτής.

25-9-2011, ώρα 7 π.μ. Ακολουθία Όρθρου και Θεία Λειτουργία μετά του Κτητορικού Ιερού Μνημοσύνου.

Παρακαλούνται και προσκαλούνται ο Ιερός Κλήρος της νήσου και άπασαι αι Πολιτικαί, Στρατιωτικαί και Αστυνομικαί Αρχαί της νήσου και του Νομού να παρευρεθούν εις τας λατρευτικάς ευκαιρίας επί τη μεγάλη Τοπική Θεομητορική Εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.

Τελετάρχης κατά την Ιεράν Λιτάνευσιν της Θαυματουργού Εικόνος ωρίσθη ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Αναπλ.Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

ΙΝΚΑ ΔΤ 314/22.09.11: Προσοχή στους λογαριασμούς Vodafon και Τραπεζών πριν πληρώσετε!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

Προσοχή στους λογαριασμούς Vodafon και Τραπεζών πριν πληρώσετε.

ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ VODAFON

Καλούνται οι καταναλωτές που κάνουν χρήση συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας να ελέγχουν τους λογαριασμούς επειδή παρατηρείται το εξής:

Υπάρχουν χρεώσεις για υπηρεσίες που δεν έχουν πραγματοποιηθεί και δυστυχώς εάν δεν τους προσέξουμε θα πληρώσουμε ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΔΙΚΑ τα golden boys.


ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά Νόμος Κατσέλη.

1.           Έχει παρατηρηθεί έκδοση Αναλυτικής Κατάστασης Οφειλών Ν. 3869/2010, με ανακριβή ποσά, αλλά και ως προς το αν είναι οφειλέτης η εγγυητής ο αιτών, με αποτέλεσμα η υποβληθησόμενη Αίτηση Εξωδικαστικού Συμβιβασμού να μπορεί να απορριφθεί στο επίπεδο του Ειρηνοδικείου για τυπικούς λόγους.
2.           Καμία τράπεζα δεν ανταποκρίνεται με απάντησή της στην υποβαλλομένη Αίτηση Προσθέτων πληροφοριών (ΚΥΑ Ζ1-699 ΦΕκ 917Β 23.06.10 - οδηγία 2008/48/Ε.Κ.  Τα αιτούμενα στοιχεία όμως, όπως ημερομηνία: Έναρξης σύμβασης, μεταβολής επιτοκίων, συνολικές καταβολές μέχρι σήμερα κλπ., είναι απολύτως απαραίτητα για την πληρότητα και ολοκλήρωση της Αίτησης Εξωδικαστικού Συμβιβασμού, καθώς και ιδιαιτέρως εάν απορριφθεί και οδηγηθεί σε κρίση στο Ειρηνοδικείο.
Το παρόν Δελτίο Τύπου κοινοποιείται και στον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κον Δημήτρη Σπυράκο Υπ. Εργασίας και Κοιν. Ασφαλίσεων 210 3842930 Fax. 2103821241 Grammatia-katanaloti@gge.gr, για τις αρμόδιες ενέργειές του.

ΛΟΥΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ (ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ): "Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ"!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2011/09/blog-post_604.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2Fhellas-orthodoxy+%28Hellas-Orthodoxy%29

Ένας απο τους μεγαλύτερους σύγχρονους Επιστήμονες  του εικοστού αιώνα με βαθυά πίστη στο Θεό, ο κ. Λουκάς Χριστοφόρου, γίνεται τρανό παράδειγμα συμβίωσης πίστης - θρησκείας. Για μια ακόμα φορά απιβεβαιώνεται, απο έναν κορυφαίο διεθνώς επιστήμονα ότι η πίστη είναι πέρα απο την επιστήμη και ότι η επιστήμη μπορεί να πορευτεί και αυτή με την πίστη.



Βιογραφικό Σηµείωµα Ακαδηµαϊκού Λουκά Γ. Χριστοφόρου

 
Ο Λουκάς Χριστοφόρου γεννήθηκε στο Πεντάκωµο της Λεµεσού, το 1937. Μετά τη βασική του εκπαίδευση στην Κύπρο, πήρε το πτυχίο Φυσικής του Πανεπιστηµίου Αθηνών το 1960. Ακολούθως µετέβη στην Αγγλία για µεταπτυχιακές σπουδές στο τµήµα Φυσικής του Πανεπιστηµίου του Μάντσεστερ, του οποίου αναγορεύτηκε διδάκτορας το 1963. Το 1967 το ίδιο πανεπιστήµιο του επένειµε το Doctor of Science Degree εις αναγνώριση του ερευνητικού του έργου.


Από το 1963 ως το 1995 στο Oak Ridge National Laboratory των ΗΠΑ ως ερευνητής και ως διευθυντής του τµήµατος Ατοµικής και Μοριακής Φυσικής και Φυσικής Ακτινοβολιών (Radiation Physics).
Συγχρόνως µε το ερευνητικό του έργο δίδαξε ως Ford Foundation Professor στο τµήµα Φυσικής του Πανεπιστηµίου της Πολιτείας Tennessee από το 1964
ως το 1997 και κατηύθυνε τις διδακτορικές διατριβές 30 µεταπτυχιακών φοιτητών. ∆ίδαξε, επίσης, ως προσκεκληµένος καθηγητής και εργάστηκε ως ερευνητής σε πολλά πανεπιστήµια και ερευνητικά κέντρα της Αµερικής, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας.
Από το 1995 – 2001, εργάστηκε στο National Institute of Standards and Technology στο Gaithersburg της Πολιτείας της Maryland των ΗΠΑ, όπου εκτέλεσε βασική έρευνα στη φυσική του ηλεκτρονίου και των ιδιοτήτων υλικών για τεχνολογίες πλάσµατος και ενέργειας.


Από το 2002 ως τακτικό µέλος της Ακαδηµίας Αθηνών εργάζεται για την προώθηση της επιστήµης στην Ελλάδα και διεθνώς. Στην Ακαδηµία διευθύνει το Γραφείο Έρευνας Πειραµατικής Φυσικής της Ακαδηµίας, είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδηµίας και µέλος άλλων επιτροπών, διοργανώνει τα ∆ιεθνή Συνέδρια της Ακαδηµίας επί των Παναθρωπίνων αξιών και εκπροσωπεί την Ακαδηµία σε διεθνή συνέδρια και συµβούλια Ακαδηµιών Επιστηµών.


Το ερευνητικό του έργο καλύπτει πάνω από 4 δεκαετίες και αφορά στην Ατοµική και Μοριακή Φυσική, τη Φυσική ακτινοβολιών και πλάσµατος, τις
αλληλεπιδράσεις φωτονίων, ηλεκτρονίων και ιόντων µε άτοµα και µόρια, καθώς και στις εφαρµογές αποτελεσµάτων βασικής έρευνας στην τεχνολογία
υλικών, µικροηλεκτρονικών, αερίων διηλεκτρικών και ενέργειας.

 
Ο Χριστοφόρου συνέγραψε ή εξέδωσε 23 βιβλία, δηµοσίευσε περίπου 400 εργασίες σε διεθνή επιστηµονικά συνέδρια. Υπήρξε µέλος πολλών επιστηµονικών ερευνητικών επιτροπών και έδωσε σειρά διαλέξεων σε θέµατα που αφορούν στη σχέση της επιστήµης µε την κοινωνία και των άνθρωπο. Είναι εταίρος της American Physical Society από το 1974, εταίρος της American Association for the Advancement of Science από το 1976 και επίτιµος ∆ιδάκτορας του Πανεπιστηµίου Πατρών.
ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ: Κόλαφος τα όσα λέει ο Δρ. Χριστοφόρου για "άθεους", "χριστιανομάχους", "λογικούς" και λοιπούς...προοδευτικούς!

Καθώς πλησιάζει η έξοδος από το ευρώ - του κ. Κώστα Λαπαβίτσα

http://diakyvernisi.blogspot.com/2011/09/blog-post_9120.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FDhlJX+%28%CE%94%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%A5%CE%92%CE%95%CE%A1%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%97+%CE%9A%CE%91%CE%99+%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97%29


Από την αρχή της κρίσης η κυβέρνηση τονίζει ότι η πολιτική της είναι μονόδρομος.

Όσοι ασκούν κριτική είναι ανεύθυνοι, εκτός πραγματικότητας, ή απλώς γραφικοί. Στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ομολόγησε ξεκάθαρα και την αιτία του μονόδρομου: η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει πάση θυσία μέσα στο πλαίσιο του σκληρού νομίσματος.

Είναι αλήθεια ότι η σκληρή λιτότητα πήγασε από τον συντηρητικό πυρήνα του ευρώ. Το παράδοξο όμως που δεν εκτίμησε ούτε η κυβέρνηση ούτε η τρόικα, είναι ότι η λιτότητα έφερε πιο κοντά και την έξοδο από το ευρώ. Από τη μια, η ζήτηση κατέρρευσε λόγω των κρατικών περικοπών, της αύξησης των φόρων και της μείωσης μισθών και συντάξεων.

Από την άλλη, οι τράπεζες περιόρισαν την παροχή ρευστότητας για να ισχυροποιήσουν τους ισολογισμούς τους. Ο συνδυασμός τσάκισε τη μικρομεσαία ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και ανέβασε την ανεργία στα ύψη. Συνεπώς οι στόχοι για το έλλειμμα δεν επιτυγχάνονται, ενώ η δυναμική του χρέους είναι πλέον εκτός ελέγχου.
Αντιμέτωπη με την αποτυχία, η κυβέρνηση παραδέρνει. Η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων και οι μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο θα κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα. 

Ο κ. Παπανδρέου έκανε την απίστευτη δήλωση ότι επιδιώκει να υπάρχει ένας τουλάχιστον εργαζόμενος σε κάθε οικογένεια στο άμεσο μέλλον. Ίσως για να σηκώνει το βάρος της νέας φορολογίας ακίνητης περιουσίας.

Η αλλαγή πορείας είναι πλέον απαραίτητη και πρέπει να ξεκινήσει από την παραδοχή ότι η ΟΝΕ αποδείχτηκε προβληματική και μη βιώσιμη. Η συμμετοχή της Ελλάδας ήταν καταστροφικό σφάλμα ιστορικών διαστάσεων. Η πραγματικότητα οδηγεί σε αθέτηση πληρωμών στο δημόσιο χρέος και επιστροφή στη δραχμή.

Δυστυχώς όμως η χώρα βρίσκεται μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις με γονατισμένη οικονομία ακριβώς λόγω του μνημονίου. Άρα η επερχόμενη αλλαγή μπορεί να δημιουργήσει φαινόμενα πρωτοφανούς κοινωνικής διάλυσης. Τα δύο μεγάλα κόμματα, όντας υπεύθυνα για την κατάσταση, δεν θα μπορέσουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το πρώτο ζητούμενο λοιπόν είναι να βγουν μπροστά οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να αποτρέψουν την κοινωνική καταστροφή. 

Χρειάζεται ένας ευρύς μετωπικός πολιτικός σχηματισμός με επίκεντρο την αριστερά.
Ο σχηματισμός αυτός θα προχωρήσει σε αθέτηση πληρωμών, λογιστικό έλεγχο και διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ώστε να επιτευχθεί ουσιαστική διαγραφή του χρέους. Μεγάλο μέρος του δανεισμού, ιδίως από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, μπορεί να χαρακτηριστεί μη νομιμοποιημένος. Ακόμη, ο συντριπτικός όγκος των δημοσίων ομολόγων διέπεται από την ελληνική νομοθεσία και άρα η Βουλή μπορεί μονομερώς να αλλάξει τη διαδικασία αποπληρωμής.

Η έξοδος από το ευρώ, από την άλλη, θα φέρει βαθιά αναταραχή που θα απαιτήσει συντεταγμένη αντιμετώπιση. Πρέπει να τεθούν οι τράπεζες υπό δημόσια ιδιοκτησία, να επιβληθεί έλεγχος στις κεφαλαιακές ροές, να ενεργοποιηθεί η νομισματική πολιτική για να καλυφθεί το πρωτογενές έλλειμμα, να γίνει αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου για να στηριχτούν τα λαϊκά στρώματα, και να ληφθούν έκτακτα διοικητικά μέτρα για τις ανάγκες σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα. 
Δεν υπάρχει τίποτε ακατόρθωτο ή πρωτοφανές σε όλα αυτά.

Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι, αφού σπάσει η μέγγενη του σκληρού νομίσματος, η ανάκαμψη μπορεί να είναι ταχεία. Ανακτάται η εσωτερική αγορά και υπάρχει η δυνατότητα να προστατευτεί η απασχόληση, που είναι ο πρώτος στόχος. Θα μπουν έτσι οι βάσεις για μακροχρόνια αναζωογόνηση του παραγωγικού ιστού με πλήρες πρόγραμμα κοινωνικής αλλαγής υπέρ της εργασίας και εκ βάθρων αλλαγή του κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Η τραγική επιλογή της συμμετοχής στην ΟΝΕ σε συνδυασμό με την ανικανότητα των κυρίαρχων κοινωνικών στρωμάτων έχει φέρει την Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παραμένει όμως απολύτως εφικτή η επίλυση της κρίσης με πρωτοβουλία των λαϊκών στρωμάτων προς το συμφέρον της κοινωνίας ολόκληρης. Η κρίση μπορεί όντως να γίνει ευκαιρία να αλλάξει η Ελλάδα σε προοδευτική κατεύθυνση.


Πηγή: Ελεευθεροτυπία–http://www.inprecor.gr/ 21 Σεπτεμβρίου 2011

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου