Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Όταν η Αποκάλυψη επαληθεύεται > Ρεκόρ σημειώνουν οι τοποθετήσεις εμφυτευμάτων στο Μεξικό για προστασία από τις απαγωγές...

http://www.epirus-ellas.gr/2011/08/blog-post_556.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Epirus-ellas+%28Epirus-Ellas.+%CE%9D%CE%AD%CE%B1+%CE%B1%CF%80%CF%8C+%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%89%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF.+%CE%86%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%82+%CE%93%CE%AE.%29
Ένα από τα περίεργα περιστατικά που συνόδευσαν την απαγωγή του Fernandez de Cevallos Μεξικανού χρηματιστή και πρώην υποψήφιου για το προεδρικό αξίωμα της χώρας γνωστό και ως «Boss Diego» ήταν και η ιστορία που κυκλοφόρησε πως οι απαγωγείς του ένα από τα πρώτα πράγματα που έκαναν όταν τον έπιασαν ήταν να αφαιρέσουν από το σώμα του ένα τσιπάκι μέσω του οποίου γινόταν γνωστή η θέση του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν τα ΜΜΕ η συμμορία που εισέβαλε στο σπίτι του Fernandez άνοιξε πρώτα το χέρι του χρησιμοποιώντας ψαλίδια και έβγαλε από εκεί ένα τσιπάκι το οποίο μέσω δορυφόρου έδινε τη θέση του φορέα του. Ο Boss Diego αφέθηκε εφτά μήνες αργότερα ελεύθερος, χωρίς κάποια προφανή εξήγηση, αλλά το γεγονός της επιτόπιας αιματηρής εγχείρησης την οποία υπέστη δεν αποθάρρυνε χιλιάδες Μεξικανούς οι οποίοι στρέφονται στην υιοθέτηση της λύσης τοποθέτησης ΄παρόμοιων εμφυτευμάτων είτε με δορυφορική παρακολούθηση είτε με χρήση τεχνολογίας RFID καθώς οι απαγωγές στη χώρα αυτή σημειώνουν εκρηκτική άνοδο.

Σύμφωνα με μια μελέτη επιτροπής της μεξικανικής γερουσίας οι απαγωγές τα τελευταία πέντε σημείωσαν άνοδο της τάξης του 317%, αλλά το πλέον ανησυχητικό είναι πως αστυνομικοί και στρατιώτες είχαν εμπλοκή στο 1/5 των υποθέσεων αυτών ενισχύοντας τη γενικότερη πεποίθηση που επικρατεί στους πολίτες του Μεξικό πως η διαφθορά έχει εισέλθει για τα καλά και στις αρχές ασφαλείας.

Τα εμφυτεύματα, σαν αυτό που έφερε επάνω του ο Fernandez και τα οποία πωλούνται για αρκετές χιλιάδες δολάρια τα εμπορεύεται στο Μεξικό η εταιρεία Xega η οποία πραγματοποιεί και τις εγχειρήσεις εμφύτευσης. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε πως οι πελάτες της έχουν αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια κατά 40% τουλάχιστον. Η εταιρεία προσφέρει ένα VIP πακέτο το οποίο περιλαμβάνει προκαταβολή 2000 $ και ετήσια συνδρομή 1990 $ για την τοποθέτηση υποδόρια ενός RFID.

Το τσιπ αυτό επικοινωνεί με μια εξωτερική μονάδα GPS η οποία έχει το μέγεθος ενός κινητού τηλεφώνου, την οποία όμως πρέπει να φέρει μαζί του συνέχεια ο χρήστης. Ο Diego Kuri CEO της Xega δήλωσε όμως πως είναι δυνατό ο εντοπισμός του χρήστη ακόμη και αν του έχει αφαιρεθεί η συσκευή GPS, ενώ δήλωσε πως η εταιρεία του έχει βοηθήσει στην εξιχνίαση τουλάχιστον 178 περιπτώσεων απαγωγών. Οι σκεπτικιστές Υπάρχουν όμως και οι σκεπτικιστές γύρω από την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Όχι τόσο για λόγους που σχετίζονται με την εθελούσια αυτή νεοταξική υποδούλωση, αλλά με τις δυνατότητες των ίδιων των RFID με τα σημερινά επίπεδα τεχνολογίας. Στο Μεξικό 10.000 άτομα κυκλοφορούν φέροντας εμφυτεύματα ενώ και ο γενικός εισαγγελέας του Μεξικό Rafael Macedo είχε παραδεχθεί το 2004 ότι είχε και αυτός ένα τέτοιο εμφύτευμα επάνω του. Κάποιοι όμως διαφωνοιύν με την αποτελεσματικότητα των RFID. Είναι καθαρά επιστημονική φαντασία λένε, ερευνητές και μηχανικοί παρόμοιων τεχνολογιών στις ΗΠΑ.

Κάθε συσκευή που μπορεί να επικοινωνεί είτε με δορυφόρο είτε ακόμη και με ένα τοπικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας χρειάζεται τόσο μπαταρίες όσο και μια κεραία. Η ανάπτυξη μιας συσκευής RFID σε μορφή εμφυτεύματος ως συσκευή εντοπισμού απέχει ακόμη από την πραγματικότητα, δηλώνει ο Justin Patton διευθυντής στο κέντρο έρευνας μικροκυματικής τεχνολογίας του πανεπιστημίου του Άρκανσο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση ένα εμφύτευμα τύπου RFID να μπορεί να δουλέψει από μόνο του ως συσκευή εντοπισμού και μάλιστα να επικοινωνεί με δορυφορικό δίκτυο», υποστηρίζει ο Patton για να προσθέσει πως το νερό είναι ένα από τα σοβαρότερα εμπόδια στη μετάδοση ραδιοσυχνοτήτων και το ανθρώπινο σώμα στο μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από νερό.

Έτσι ένα εμφύτευμα χωρίς τη συνεργασία μιας συσκευής GPS είναι ουσιαστικά άχρηστο και μόνο ψυχολογική υποστήριξη μπορεί να προσφέρει στο χρήστη του κάτι που αναγκάστηκε να παραδεχθεί και σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της Washington Post και ο πρόεδρος της Xega.

defencenet.gr

ΑΕΚ για τα… πανηγύρια! Ήττα με 2-0 στην Πάτρα από την Παναχαϊκή!

http://www.sport-fm.gr/article/497838
Για τα… πανηγύρια!  
Photo: Action Images
Ασορτί με την πανηγυρική ατμόσφαιρα για τα 120 χρόνια της Παναχαϊκής παρουσιάστηκε στην Πάτρα η ΑΕΚ!

Χωρίς πειστική δικαιολογία τις απουσίες -απέναντι σε ομάδα που μόλις ανέβηκε στη Football League- η «Ένωση» ηττήθηκε 2-0 και (τουλάχιστον) προβλημάτισε ξανά τους φίλους της!

Ενθαρρυντικό ντεμπούτο (για 45 λεπτά) του Βάργκας, που… πρόλαβε να ν' αποφύγει το «ναυάγιο» του β’ μέρους.

Παναιτωλικός: Υπέγραψε ο Νταβίντ Άντι

http://panaitolikos1926.blogspot.com/2011/08/blog-post_4915.html

Παίκτης του Παιτωλικου είναι από σήμερα ο 21χρονος Γκανέζος αριστερός μπακ της Πόρτο Ντάβιντ Άντι. Όπως σας ενημέρωσε από χθες το panaitolikos1926.blogspot ο παίκτης ήρθε σήμερα στο Αγρίνιο και υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους. Ο παίκτης αποκτήθηκε δανεικός από την Πόρτο, με τους κυανοκιτρινους να αποκτούν ενα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή σε μια θέση που "πονάνε". Ο Παναιτωλικος πλέον μετά τον Γκολια θα έχει στην διάθεση του και τον Αντι, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν θα αποκτηθεί κι' άλλος ποδοσφαιριστής για την συγκεκριμένη θέση.

Αναλυτικα η ανακοινωση

Στον Παναιτωλικό ανήκει από το απόγευμα ο Νταβίντ Άντι. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής παραχωρήθηκε για ένα χρόνο από την Πόρτο και έφτασε στην Ελλάδα, όπου υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τον Παναιτωλικό. Από αύριο Τρίτη θα ενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας μας, συμμετέχοντας στην προπόνηση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο EMILEON SportCenter στις 6.00 μ.μ.



Ποιος είναι ο Ντάβιντ Αντι

Oσο αφορα τον Αντι, ξεκίνησε την καριέρα του στην Γκάνα με την Wa Allstars FC από την οποία μεταγράφηκε στη Δανέζικη Ράντερς το καλοκαίρι του 2008 σε ηλικία 17 ετών. Εκεί αγωνίστηκε  με μεγάλη επιτυχία μιάμιση χρονιά και έκανε έτσι το μεγάλο βήμα με τη μεταγραφή του στην Πόρτο με 800.000€ τον Ιανουάριο του 2010. Εκεί δεν αγωνιζόνταν και πάρα πολύ όμως οι άνθρωποί της Πόρτο πίστευαν και πιστεύουν στο ταλέντο του και τον έδωσαν δανεικό στην Ακαδέμικα όπυ ήταν βασικός με 20 συμμετοχές και 2 γκολ ,κάνοντας πολύ καλά παιχίδια. Η συνέχεια είναι  γνωστή αφού είναι η στιγμή που έκανε τη μεταγραφή του στον Παναιτωλικό και πάλι δανεικός για ένα χρόνο. Ο Άντι έχει συμβόλαιο με του «Δράκους» μέχρι το καλοκαίρι του 2013.
Ο Ντάβιντ Άντι είναι και διεθνής με την Εθνική ομάδα της Γκάνας με 13 συμμετοχές , ενώ έχει και 7 συμμετοχές στην U20.
 

Βραβευμένες με pulitzer φωτογραφίες απο το 1981 μέχρι σήμερα...



Δείτε τις φωτογραφίες που συγκλόνισαν τον κόσμο και βραβεύτηκαν με Pulitzer από το 1981 έως το 2011...

1981

Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (1)

 

1982
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (2)

 

1983
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (3)

 

1984
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (4)

 

1985
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (5)

 

1986
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (6)

 

1987
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (7)

 

1989
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (8)

 

1990
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (9)

 

1992
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (10)

 

1993
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (11)

 

1995
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (12)

 

1996
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (13)

 

1997
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (14)

 

1998
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (15)

 

2000
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (16)

 

2001
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (17)

 

2002
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (18)

 

2003
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (19)

 

2005
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (20)

 

2006
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (21)

 

2007
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (22)

 

2009
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (23)

 

2010
Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (24)

 

2011Βραβευμένες με Pulitzer φωτογραφίες (25)



 Πηγή

Βουλή: Το χρέος είναι εκτός ελέγχου!

http://www.antinews.gr/2011/08/31/119823/

It’s official, που λέει και ο Γιώργος. Το χρέος είναι εκτός ελέγχου. Το λέει η ίδια η Βουλή. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής, που παρακολουθεί την εκτέλεσή του, κάνει φύλλο και φτερό την οικονομική πολιτική ΓΑΠ (και με Παπακωνσταντίνου και με Βενιζέλο).
Η έκθεση τονίζει ότι αναθεωρήθηκαν «επί τα χείρω» οι εκτιμήσεις και υπάρχει «σημαντική επιδείνωση των μακροοικονομικών δεδομένων».
Για το χρέος προειδοποιεί ότι «η δυναμική του πλέον είναι εκτός ελέγχου» και για το έλλειμμα ότι «θα υπερβεί τις προβλέψεις ακόμη και με την υπόθεση ότι το σύνολο των μέτρων που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο, καθώς και κάποια μέτρα που λήφθηκαν αργότερα, θα υλοποιηθούν εγκαίρως και στο ακέραιο έως το τέλος του έτους»!
Εκφράζει δε την εκτίμηση ότι «υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι στην υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου» και ότι «θεωρείται απίθανο» να σταθεροποιηθεί το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ «ενισχύοντας έτσι τις αμφιβολίες των αγορών για την επιτυχία του μεσοπρόθεσμου και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας». «Η δυναμική του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ παραμένει ανεξέλεγκτη, καθώς οι παράγοντες που το προσδιορίζουν εξελίσσονται αρνητικά»,προσθέτει.
Ουσιαστικά εκτιμά ότι ούτε με την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου αναστρέφεται η κατάσταση (άρα θα χρειαστούν νέα μέτρα;). «Η απαρέγκλιτη και έγκαιρη εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου είναι δυνατόν να περιορίσει σημαντικά, αλλά όχι και να εξαλείψει πλήρως τις αποκλίσεις από τον ετήσιο διορθωμένο στόχο του ελλείμματος του κρατικού προϋπολογισμού» σημειώνεται στο δελτίο το οποίο εξετάζει την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2011. Το Δελτίο αναφέρει πως εάν δεν εφαρμοστούν εγκαίρως όλα τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου τότε το έλλειμμα τόσο του κρατικού προϋπολογισμού όσο και της γενικής κυβέρνησης «είναι δυνατόν να υπερβούν τους στόχους», τονίζει.
Για την πορεία του προϋπολογισμού σημειώνει ότι είναι «ιδιαίτερα ανησυχητική» η εξέλιξη του πρωτογενούς ελλείμματος που αυξήθηκε στο 2,4% από 1,5% το 2010.
Στο «Μηνιαίο Δημοσιονομικό Δελτίο» που εξέδωσε το Γραφείο και μοιράστηκε σήμερα  στους βουλευτές – μέλη της Επιτροπής Απολογισμού και Ισολογισμού του Κράτους τονίζεται τέλος ότι πρέπει «να ενισχυθούν οι προσπάθειες μείωσης των πρωτογενών δαπανών» την οποία προκρίνει ως λύση περισσότερο φιλική προς την ανάπτυξη σε σχέση με την αύξηση των εσόδων.
Με απλά λόγια τι λέει η έκθεση του γραφείου, επικεφαλής του οποίου είναι η διδάκτωρ Οικονομικών κυρία Στέλλα Σάββα-Μπαλφούσια;
Ότι δε φτάνουν τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου, ότι οι αποκλίσεις στον προϋπολογισμό τρώνε τις θυσίες του ελληνικού λαού και ότι ίσως θα απαιτηθούν κι άλλα μέτρα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ασκούνται πιέσεις από το οικονομικό επιτελείο προς το γραφείο να ανασκευάσει κάπως τις προβλέψεις τους γιατί έχουν γίνει ρόμπα…

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

http://agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/3027


ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥΓιορτάζουμε σήμερα 31 Αυγούστου, ημέρα ανάμνησης του γεγονότος της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, ας πούμε λίγα λόγια:

Η Τιμία Ζώνη της Μητέρας Παναγίας αποτελεί το μοναδικό Ιερό κειμήλιο που σχετίζεται με τον επίγειο βίο της Θεοτόκου και διασώζεται μέχρι σήμερα στην Ιερά Μονή του Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος, στο Περιβόλι της Παναγίας. Η ίδια η Θεοτόκος την ύφανε από τρίχες καμήλας.

Οι πληροφορίες για τον επίγειο βίο της Θεοτόκου είναι λιγοστές και προέρχονται από την Καινή Διαθήκη και από την παράδοση που διασώθηκε από τούς αποστολικούς ακόμη χρόνους. Η Θεοτόκος μέχρι την Κοίμησή της παρέμεινε στα Ιεροσόλυμα και ήταν μέλος της πρώτης Εκκλησίας. Τη φροντίδα της είχε αναλάβει ο αγαπημένος μαθητής του Κυρίου, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης.

Οι τελευταίες στιγμές της επίγειας ζωής της είναι θαυμαστές και συγκινητικές. Κοντά της βρέθηκαν οι Απόστολοι οι οποίοι έφτασαν από τα πέρατα της οικουμένης στα Ιεροσόλυμα με τρόπο θαυμαστό, «επί νεφελών» . Και τότε, ο ίδιος ο Κύριος εμφανίστηκε θριαμβευτικά «επί νεφελών», με τη συνοδεία πλήθους αγγέλων. Η Θεοτόκος προσευχήθηκε στον Υιό της, παρηγόρησε τούς Αποστόλους και υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα κοντά στην Εκκλησία για να μεσιτεύει στον Υιό της και παρέδωσε την πανάμωμη ψυχή της στον Κύριο.

Οι Απόστολοι εναπόθεσαν την Αγία Σορό της Θεοτόκου σε «καινόν μνημείον» στη Γεθσημανή. Εκεί η Αγία Ελένη αργότερα έκτισε το ναό της Κοιμήσεως. Τρεις μέρες μετά την κοίμηση κατέβηκε ο Κύριος με τη συνοδεία των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πλήθους αγγέλων. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ με εντολή του Κυρίου παρέλαβε την Αγία Σορό της Θεοτόκου και όλοι μαζί ανήλθαν στούς ουρανούς. Η θαυμαστή Μετάσταση της Θεομήτορος είχε συντελεστεί. Το Ιερό Σώμα Της ενώθηκε πάλι με την αγνή ψυχή Της.

Ο Απόστολος Θωμάς ήταν ο μόνος από τούς Αποστόλους που είδε τη θαυμαστή Μετάσταση της Θεοτόκου. Δεν είχε μπορέσει να παρευρεθεί στην κηδεία της ευρισκόμενος στις Ινδίες. Εκεί, μετά από τρεις ημέρες, και ενώ τελούσε τη Θεία Λειτουργία, βρέθηκε στη Γεθσημανή με θαυμαστό τρόπο και είδε όλα όσα συνέβησαν. Τότε παρακάλεσε την Παναγία να του δώσει για ευλογία τη Ζώνη Της. Και Εκείνη, καθώς ανέβαινε στούς ουρανούς, του έριξε το Ιερό κειμήλιο «προς δόξαν ακήρατον, ανερχομένη Αγνή, χειρί σου δεδώρησαι τω αποστόλω Θωμά την πάνσεπτον Ζώνην σου» ψάλλουμε στο απολυτίκιο της εορτής της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης.

Ο Απόστολος Θωμάς στη συνέχεια πληροφόρησε και τούς υπόλοιπους Αποστόλους για τα θαυμαστά αυτά γεγονότα και τούς έδειξε την Αγία Ζώνη της Παναγίας. Εκείνοι δοξολόγησαν τον Θεό και του ζήτησαν να τούς ευλογήσει, καθώς ήταν ο μόνος που αξιώθηκε να δει την ένδοξη Μετάσταση της Θεοτόκου.

Τη διαφύλαξη της Αγίας Ζώνης ανέλαβαν δύο φτωχές και ευσεβείς γυναίκες στα Ιεροσόλυμα, οι οποίες φρόντιζαν τη Θεοτόκο. Παρέλαβαν με ευλάβεια το Ιερό κειμήλιο και από τότε το έργο της διαφύλαξής του συνέχιζε από γενιά σε γενιά μία ευλαβής παρθένος καταγόμενη από την οικογένεια αυτή.

Η ανακομιδή της Τιμίας Ζώνης και η μεταφορά της στην Κωνσταντινούπολη έγινε από τον αυτοκράτορα Αρκάδιο (395-408). Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου στη Βασιλεύουσα ήταν λαμπρότατη. Ο αυτοκράτορας κατέθεσε την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου σε λειψανοθήκη που ονόμασε «αγίαν σορόν». Η κατάθεση έγινε στις 31 Αυγούστου, τελευταία μέρα του εκκλησιαστικού έτους. Στην πόλη του Αγίου Κωνσταντίνου, της οποίας Υπέρμαχος Στρατηγός και Προστάτις ήταν η Θεοτόκος, θα φυλασσόταν πλέον η Αγία Ζώνη της Θεομήτορος.

Η κόρη του Αρκάδιου, η αυτοκράτειρα Πουλχερία, ανήγειρε λαμπρό ναό προς τιμή της Παναγίας, τον περίφημο ναό της Θεοτόκου των Χαλκοπρατείων. (Χαλκοπράτεια ονομαζόταν η συνοικία όπου κτίστηκε ο ναός· το όνομά της η συνοικία το έλαβε από το γεγονός ότι εκεί πριν κατασκευάζονταν και πωλούνταν χάλκινα αντικείμενα). Στο ναό αυτό η αυτοκράτειρα κατέθεσε την Αγία Ζώνη της Παναγίας. Η ίδια μάλιστα η Πουλχερία κέντησε με χρυσή κλωστή την Τιμία Ζώνη διακοσμώντας την. Η χρυσή αυτή κλωστή είναι ευδιάκριτη και σήμερα στο τμήμα που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Ο αυτοκράτορας Ιουστίνος Β' και η σύζυγός του Σοφία ανακαίνισαν τον ιερό ναό των Χαλκοπρατείων και ανήγειραν εκεί και το παρεκκλήσιο της Αγίας Σορού· εκεί, μέσα σε λειψανοθήκη και πάνω στην Αγία Τράπεζα, φυλασσόταν η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου.

Πλήθος πιστών συνέρρεαν για να την προσκυνήσουν με ευλάβεια ζητώντας από την Παναγία να μεσιτεύσει με τις πρεσβείες Της στον Κύριο. Πλήθος θαυμάτων επιτέλεσε η Τιμία Ζώνη. Άνθρωποι δυστυχισμένοι και πονεμένοι βρήκαν λύτρωση με τη θαυματουργή δύναμη του Αγίου Λειψάνου. Για το λόγο αυτό υμνήθηκε από φημισμένους ανθρώπους της εποχής· με τη Χάρη της Παναγίας καθαγιάζει τούς πιστούς που προσέρχονται ευλαβικά για να το προσκυνήσουν· τούς ανυψώνει από τη φθορά, τούς απαλλάσσει από ασθένειες και θλίψεις.

Στη συνέχεια η Αγία Ζώνη τεμαχίστηκε και τεμάχιά της μεταφέρθηκαν σε διάφορους ναούς της Κωνσταντινούπολης. Μετά την άλωση της Πόλης από τούς Σταυροφόρους το 1204, κάποια τεμάχια αρπάχτηκαν από τούς βάρβαρους και απολίτιστους κατακτητές και μεταφέρθηκαν στη Δύση. Ένα μέρος όμως διασώθηκε και παρέμεινε στην Κωνσταντινούπολη και μετά την απελευθέρωση της Πόλης από τον Μιχαήλ Η' Παλαιολόγο. Φυλασσόταν στον ιερό ναό της Θεοτόκου των Βλαχερνών. Η τελευταία αναφορά για το Άγιο Λείψανο είναι ενός ανώνυμου Ρώσου προσκυνητή στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του 1424 και 1453.

Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τούς Τούρκους το 1453, είναι άγνωστο τι απέγινε το υπόλοιπο μέρος της Αγίας Ζώνης στη συνέχεια. Έτσι το μοναδικό σωζόμενο τμήμα είναι αυτό που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου· με εξαιρετικά περιπετειώδη τρόπο έφτασε εκεί.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος είχε κατασκευάσει έναν χρυσό Σταυρό για να τον προστατεύει στις εκστρατείες. Στη μέση του σταυρού είχε τοποθετηθεί τεμάχιο Τιμίου Ξύλου· ο Σταυρός έφερε επίσης θήκες με Άγια Λείψανα Μαρτύρων, και ένα τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης. Όλοι οι βυζαντινοί αυτοκράτορες έπαιρναν αυτόν τον Σταυρό στις εκστρατείες. Το ίδιο έπραξε και ο αυτοκράτορας Ισαάκιος Β' Άγγελος (1185-1195) σε μία εκστρατεία εναντίον του ηγεμόνα των Βουλγάρων Ασάν. Νικήθηκε όμως και μέσα στον πανικό ένας Ιερέας τον πέταξε στο ποτάμι για να μην τον βεβηλώσουν οι εχθροί. Μετά από μερικές μέρες όμως οι Βούλγαροι τον βρήκαν· έτσι πέρασε στα χέρια του Ασάν.

Οι Βούλγαροι ηγεμόνες μιμούμενοι τούς Βυζαντινούς αυτοκράτορες έπαιρναν μαζί τους στις εκστρατείες το Σταυρό. Σε μία μάχη όμως εναντίον των Σέρβων ο βουλγαρικός στρατός νικήθηκε από τον Σέρβο ηγεμόνα Λάζαρο (1371-1389). Ο Λάζαρος αργότερα δώρισε το σταυρό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου μαζί με το τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης.

Εύχομαι χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:

Ἦχος πλ. δ'.
Θεοτόκε ἀειπάρθενε, τῶν ἀνθρώπων ἡ σκέπη, Ἐσθῆτα καὶ Zώνην τοῦ ἀχράντου σου σώματος, κραταιὰν τῇ πόλει σου περιβολὴν ἐδωρήσω, τῷ ἀσπόρῳ τόκῳ σου ἄφθαρτα διαμείναντα, ἐπὶ σοὶ γὰρ καὶ φύσις καινοτομεῖται καὶ χρόνος, διὸ δυσωποῦμέν σε, εἰρήνην τῇ πολιτείᾳ σου δώρησαι, καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος.

Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός




alt
Η Αγία Ζώνη της Θεοτόκου, στην λειψανοθήκη όπου φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους

agiazoni.gr

Αποκαλύψει ς στα "Επίκαιρα" που κυκλοφορούν αύριο: Πληρώνουμε ξανά τα… χιλιόμετρα της ντροπής Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επαναχρηματοδοτεί έργο-«φάντασμα» 17 εκατ. ευρώ

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχωρούν τα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» με τη δημοσιοποίηση του εισαγγελικού πορίσματος για τις τηλεφωνικές υποκλοπές ακόμα και εις βάρος του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.    
 
Σε διακεκριμένη κατασκοπεία σε βάρος της χώρας μας προχωρούσαν κατ’ εξακολούθηση στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας, όπως προκύπτει από την προδικαστική έρευνα του εισαγγελέα εφετών Δ. Δασούλα για τις υποκλοπές της περιόδου 2004-2005!  

 
 
Διαβάστε επίσης: 
- «Διαπλεκόμενος» ελληνικός Τύπος και ο ρόλος των ιδιοκτητών του. Τα απόρρητα έγγραφα του WikiLeaks για την Ελλάδα. 
Οι σχέσεις διαπλοκής μεταξύ των ελληνικών μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής, το ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς του εγχώριου Τύπου αλλά και η αμερικανική παρείσφρηση σε αυτόν αποκαλύπτονται στο νέο κύμα αποκαλύψεων του ιστότοπου WikiLeaks.

- Ξεμένει από… μετρητά η Εθνική Aμυνα.
Το υπουργείο Οικονομικών περικόπτει τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ κατά 160 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2011, δημιουργώντας συνθήκες οικονομικής «ασφυξίας» στις Ένοπλες Δυνάμεις και θέτοντας σε κίνδυνο την άμυνα της χώρας. Οι νέες περικοπές αναμένεται να επηρεάσουν καίρια και το εισόδημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

- «Εισβολή» Ερντογάν στη Θράκη. 
«Aρτος και θεάματα» από τους Τούρκους για τη διείσδυση στην περιοχή και τον έλεγχο των Ελλήνων μουσουλμάνων. 
- Πληρώνουμε ξανά τα… χιλιόμετρα της ντροπής
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επαναχρηματοδοτεί έργο-«φάντασμα» 17 εκατ. ευρώ. 

- Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα: Αποκλίσεις σε όλους τους στόχους.
Νέα μέτρα μείωσης των δαπανών θα ζητήσει η τρόικα που έχει απογοητευτεί από την ανικανότητα της κυβέρνησης να εντοπίσει και να τιμωρήσει παραδειγματικά όσους φοροδιαφεύγουν και κυρίως τα «μεγάλα κεφάλια».

-         Η οικονομία θα φέρει εκλογές τον Οκτώβριο;

Δικτατορία – Δημοκρατία…

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/08/blog-post_8287.html

Οι διαφορές μεταξύ δικτατορίας και κοινοβουλευτικής δημοκρατίας,
από το "italianimbecilli"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Η απάντηση στο ερώτημα γιατί ανέλαβε το ΥΠΟΙΚ ο κ. Βενιζέλος!

http://olympia.gr/2011/08/31/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B5-%CF%84/
Στις 27/7/2011 το ΥΠΟΙΚ, ανακοινώνει τον ορισμό του δικηγορικού γραφείου Gottlieb Steen & Hamilton LLP ως διεθνούς νομικού συμβούλου.
Ποια είναι όμως η Gottlieb Steen & Hamilton LLP;
Πρόκειται για μία από τις γνωστότερες και μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες της Νέας Υόρκης, με 14 γραφεία σε όλο τον κόσμο.
Καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων από τραπεζικές επενδύσεις, χρεοκοπίες, αναδιάρθρωση χρέους, ιδιωτικοποιήσεις, μέχρι διεθνείς έρευνες. 
Στην εταιρεία αυτή εργάζεται ως συνεργάτης ο κ. Λι Μπούχαϊτ (εκπροσώπησε τις κυβερνήσεις της Ισλανδίας και της Αργεντινής κατά τις διαπραγματεύσεις τους με τους δανειστές τους).
Ο  κ. Μπούχαϊτ, όλως τυχαίως μαζί με κάποιον Μίτου Γκουλάτι, έχουν ασχοληθεί με το ελληνικό χρέος από τον Απρίλιο του 2010.
Οι προαναφερθέντες έχουν εκπονήσει δυο μελέτες μελέτες.
Η πρώτη, τον Απρίλιο του 2010, είχε τίτλο «Πώς να αναδιαρθρώσουμε το ελληνικό χρέος», ενώ η δεύτερη, του Απριλίου 2011, «Ελληνικό χρέος: Τα τελικά σενάρια».
Ας δούμε όμως ποια είναι τα τρία κύρια σημεία της μελέτης.
1. Η Ελλάδα πορεύεται με το τρέχον πρόγραμμα της τρόικας και η αναδιάρθρωση χρέους αποφεύγεται.
2. Η αναδιάρθρωση του χρέους γίνεται κάποια στιγμή μετά τον Ιούνιο 2013 (εξάλλου η Ε.Ε έχει πει, όχι αναδιάρθρωση μέχρι το 2013) 
3. Διαχείριση χαρτοφυλακίου (LIABILITY MANAGEMENT), που θα επηρεάσει  μέρος ή το σύνολο των ομολόγων που θα πραγματοποιηθεί πριν το 2013.
Από τις πιο πάνω λύσεις η μελέτη εστιάζει κυρίως στην αναδιάρθρωση, αλλά αναφέρει ότι η υλοποίηση της έχει σοβαρά και δυσεπίλυτα νομικά προβλήματα.
Πιο συγκεκριμένα προσκρούει σε δύο άρθρα του συντάγματος (17 και 106), στο άρθρο 1 της ευρωπαϊκής συνθήκης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στις πάνω από 40 διμερείς συνθήκες επενδύσεων (Bilateral Investment Treaties) που έχει υπογράψει η Ελλάδα και προστατεύουν από απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση, καθώς και άδικη και άνιση μεταχείριση…
Ας θυμηθούμε τα σχετικά άρθρα του συντάγματος.
Άρθρο 17
  1. Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος.
Άρθρο 106
  1. Για την εδραίωση της κοινωνικής ειρήνης και την προστασία του γενικού συμφέροντος το Κράτος προγραμματίζει και συντονίζει την οικονομική δραστηριότητα στη Χώρα, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη όλων των τομέων της εθνικής οικονομίας. Λαμβάνει τα επιβαλλόμενα μέτρα για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, από την ατμόσφαιρα και τα υπόγεια ή υποθαλάσσια κοιτάσματα, για την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και την προαγωγή ιδίως της οικονομίας των ορεινών, νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών.
  2. Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία δεν επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.
Όπως καταλάβατε ο Παπακωνσταντίνου έκανε όλες τις επαφές και της οικονομικής υφής ρυθμίσεις για την χρεοκοπία. Μάλιστα πριν φύγει σε ΚΤΕ οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, τους ενημέρωσε κιόλας ..
Σας θυμίζουμε τι είχαμε αποκαλύψει ΕΔΩ .
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” (8 Ιουνίου 2011), είπε :


“Στο χθεσινό ΚΤΕ είχαμε μια πολύ σημαντική  ανακοίνωση από τον ΥΠΟΙΚ..που ο καθένας μπορεί να την κρίνει !!!
Φαίνεται ότι το ζήτημα της επαπειλούμενης χρεοκοπίας, μετατέθηκε για μετά από 3-4 χρόνια..
Έχει γίνει επιλογή από την Ε.Ε σε συμφωνία με την χώρα μας…να μετατεθεί η επαπειλούμενη χρεοκοπία σε 3-4 χρόνια…
Κ. Παπαδάκη σας λέω όλη την αλήθεια, δεν σας λέω την μισή…”

Αφου λοιπόν έγιναν όλες οι ρυμίσεις και η προεργασία, μπήκαμε στην φάση της υλοποίησης της αναδιάρθρωσης…
Φάση που όπως είπαμε πιο πάνω έχει νομικά και συνταγματικά προβλήματα…
Ποιος ήταν ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να αναλάβει αυτό το εγχείρημα;
O διαπρεπής καθηγητής και συνταγματολόγος κ. Βενιζέλος.
Καταλάβατε τώρα γιατί ανέλαβε υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος ;;
Υ.Γ
Διαβάστε πιο κάτω τις δυο μελέτες των Λι Μπούχαϊτ και Μίτου Γκουλάτι
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/08/blog-post_1512.html

Με το δεξί: Νίκη της Εθνικής μπάσκετ με 76-67 εναντίον της Βοσνίας στην πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας

http://www.sport-fm.gr/article/497792

Πήρε το σωστό δρόμο

Πήρε το σωστό δρόμο  
(photo: Action Images)
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας η Εθνική, επικρατώντας στην πρεμιέρα της Βοσνίας με 76-67.

Οι Έλληνες διεθνείς αν και βρέθηκαν πίσω από το ξεκίνημα μέχρι το ημίχρονο, κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν άνετα τη νίκη, αποτέλεσμα που διατηρεί την ομάδα του Ηλία Ζούρου σε τροχιά για την πρωτιά του τρίτου ομίλου.
Εξαιρετική εμφάνιση από τον Νικ Καλάθη με 13 πόντους (7 ριμπάουντ).

Από κοντά και οι Ζήσης 13, Κουφός 10, Μπουρούσης 12 και Μπράμος 10.

Την Πέμπτη στις 18:00 η "επίσημη αγαπημένη" αντιμετωπίζει στο Αλίτους την Φινλαδία στο δεύτερο της ματς στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Στα άλλα ματς του τρίτου ομίλου το Μαυροβούνιο επικράτησε της Π.Γ.Δ.Μ. στην παράταση με 70-65, ενώ Φινλανδία και Κροατία κοντράρονται στις 21:00.


Το ματς

Με Καλάθη, Ζήση, Παπανικολάου, Φώτση και Μπουρούση ξεκίνησε η Εθνική ομάδα, η οποία ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ ενάμιση λεπτό μετά το πρώτο τζάμπολ, με μία βολή του Νικ Καλάθη. Η απάντηση ήταν άμεση από έναν γνώριμο των ελληνικών γηπέδων, τον Σάσα Βασίλιεβιτς που έκανε το 1-3 από τα 6,75μ. Η Ελλάδα έψαχνε να βρει τα πατήματα της στην επίθεση, αλλά και να εξολοθρεύσει τα όπλα της Βοσνίας. Δεν επέτρεψε στον Τελέτοβιτς να ευστοχήσει σε τρίποντο (0/4) ωστόσο η ομάδα του Χάτζιτς βρήκε λύσεις χάρις στον Κικάνοβιτς (9 πόντοι στην πρώτη περίοδο) τόσο κοντά στο καλάθι όσο και μακριά από αυτό, διατηρώντας το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο (15-17). Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου εκμεταλλεύτηκαν όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία το ανοικτό γήπεδο, ωστόσο για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξαν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ.

Δύο λεπτά χρειάστηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για να βρει το δρόμο για το καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Καϊμακόγλου για το 17-20. Ο Ηλίας Ζούρος πέρασε στο ματς τον Κώστα Κουφό ο οποίος ενίσχυσε την ομάδα κοντά στο καλάθι τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, μειώνοντας με τέσσερις δικούς του πόντους σε 23-24. Με τον Φώτση να ανεβάζει ρυθμούς, η Ελλάδα συνέχισε να κυνηγά τη Βοσνία που προηγούταν σταθερά από έναν έως τρεις πόντους. Τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ενώ το σκορ ήταν 29-30 η «γαλανόλευκη» είχε την ευκαιρία να περάσει μπροστά όμως ο «Μπάτμαν» χρεώθηκε με τρία δευτερόλεπτα με την κατοχή να δίνεται στους Βόσνιους και τον Μπαϊράμοβιτς να κάνει το 31-34, με το οποίο και οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα οι δύο ομάδες.

Με τρίποντο από τα… αποδυτήρια ο Βασίλιεβιτς έδωσε στην ομάδα του το μέγιστο –μέχρι εκείνη τη στιγμή- πλεονέκτημα (31-37). Άμεσα απάντησαν οι Έλληνες διεθνείς που αρχικά μείωσαν με τον Μπουρούση σε 38-39, στη συνέχεια ισοφάρισαν με τρίποντο του Ζήση σε 41-41 για να περάσουν τελικά μπροστά με λέι απ του Καλάθη (43-41) για πρώτη φορά μετά το 1-0 στην έναρξη του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Ζούρου συνέχισαν να αυξάνουν την υπέρ τους διαφορά και με επιμέρους 11-2 έκαναν το +7 (49-42). Ξανθόπουλος και Μπράμος χάρισαν την θεαματικότερη φάση του αγώνα με το άλει ουπ κάρφωμα του παίκτη της Γκραν Κανάρια έπειτα από πάσα του γκαρντ του Πανελληνίου. Οι Βόσνιοι μείωσαν με τρεις βολές του Βασίλιεβιτς (51-47) και θα μπορούσαν να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο όμως ο Τελέτοβιτς αδυνατούσε να βρει το δρόμο για το καλάθι από τα 6,75 (0/8 μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου). Ο Μπουρούσης διαμόρφωσε το 55-49 στην εκπνοή της τρίτης περιόδου έπειτα από ασίστ του Σλούκα.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ συνέχισε το έργο του και στο τέταρτο δεκάλεπτο για το +8 (57-49) όμως η Βοσνία δεν είχε πρόθεση να παραδοθεί και το έδειξε αμέσως. Με σερί 7-0 με τους Κικάνοβιτς, Μπαϊράμοβιτς και Ντόμερκαντ ροκάνισαν τη διαφορά πλησιάζοντας στο πόντο (57-56). Με αντίστοιχο 11-0 απάντησε η Εθνική για το +12 (68-56) κλειδώνοντας επί της ουσίας το παιχνίδι και παίρνοντας την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. 76-67 το τελικό σκορ με τρίποντο του Γκόρντιτς για τους –τυπικά- φιλοξενούμενους.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 31-34, 55-49

Ελλάδα (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Μπουρούσης 12 (5 ριμπάουντ), Ζήσης 13 (4 ασίστ), Βασιλειάδης, Καλάθης 13 ( 7 ριμπάουντ), Φώτσης 9 (1), Παπανικολάου 5 (1), Μαυροειδής, Μπράμος 10, Κουφός 10 (10 ριμπάουντ), Σλούκας, Καϊμακόγλου 2.

Βοσνία (Σαμπίτ Χάτζιτς): Γκόρντιτς 12 (2), Νέσοβιτς, Τζάζβιν, Ίκονιτς, Μιλόσεβιτς, Μπάβτσιτς 1, Βασίλιεβιτς 9 (5 ασίστ), Κικάνοβιτς 15, Τελέτοβιτς 6 (0/9 τρίποντα), Ντόμερκαντ 7 (6 ριμπάουντ), Ντέντοβιτς 8, Μπαϊράμοβιτς 9 (5 ριμπάουντ).

Ο ΣΤΙΓΚΛΙΤΖ ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ «ΛΑΘΗ»ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ, ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΑΝ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ

http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com/2011/08/blog-post_1849.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FYWJNE+%28%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A9+%CE%91%CE%A0%CE%9F+%CE%A4%CE%97%CE%9D+%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A1%CE%A4%CE%99%CE%9D%CE%91%29




Με τα όσα γράφει στην "Η καμπή του ΔΝΤ", ο Joseph Stiglitz, επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις για τους πραγματικούς λόγους που «ανακαλύφθηκε» η καμαριέρα.
Ο Strauss Kahn, λέγει, προσπαθούσε να οδηγήσει τον τραπεζικό τομέα σε μία πιο θετική κατεύθυνση, που δεν θα απαιτούσε από τα κράτη να αφήσουν ανοικτή την πόρτα στην καταστροφή. Είχε σχεδιάσει μία πορεία «πιο μαλακή», που δεν θα εξανάγκαζε του ξένους ηγέτες να ιδιωτικοποιήσουν τις κρατικές επιχειρήσεις ή να κατεδαφίσουν τα συνδικάτα.
Προφανώς οι πρωτοβουλίες του δεν αντιμετωπίστηκαν με ευχαρίστηση από τους τραπεζίτες και τις πολυεθνικές, που θέλουν την εξουσιοδότηση από το ΔΝΤ για λαφυραγωγία του πλανήτη. Πρόκειται για άτομα, λέγει ο Stiglitz, που θεωρούν ότι οι τρέχουσες πολιτικές είναι σωστές ακριβώς επειδή παράγουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλ. περισσότερα κέρδη για τους ίδιους και περισσότερη φτώχεια για τους άλλους.

Η απορία είναι ότι, ο Stiglitz είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού μας. Γιατί δεν ακούει αυτόν και ακούει τον Soros;
πηγή

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το...''Τσάμικο ζήτημα''!!!



Με αυτόν τον τίτλο κυκλοφόρησε σήμερα η εφημερίδα Shqip. Τα έγγραφα που βγήκαν τις τελευταίες μέρες στο φως της δημοσιότητας από το Wikileaks του Τζούλιαν Ασάντζ, και αφορούν τηλεγραφήματα του πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα Τζον Ουίδερς, ταρακουνούν τη χώρα, ενώ το σημερινό αφορά άμεσα τις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας.

Ακολουθεί η δημοσίευση από το borioipirotika.

Η Αλβανική κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με την Ελλάδα για το «Τσάμικο». Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα της ανάλυσης του πρώην Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Τίρανα, Τζον Γουίδερς, σε ένα τηλεγράφημα που έστειλε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 10 Νοεμβρίου 2008.

Στο έγγραφο αυτό, ο πρέσβης των ΗΠΑ κάνει μια λεπτομερή σύνοψη και ανάλυση του όλου προβλήματος των Τσάμηδων, παρέχοντας λεπτομερή «ιστορικά στοιχεία». Σύμφωνα με τον Γουίδερς, η αλβανική κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με την Ελλάδα, φοβούμενη ότι θα της χρεωθεί εθνικισμός. Στο τηλεγράφημα της 10ης Νοεμβρίου σημείωσε ότι «Οι Αλβανοί Τσάμηδες που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν μια δικαστική μάχη σχετικά με το ζήτημα της ελληνικής ιθαγένειας και της αποζημίωση σε σχέση με την κακομεταχείριση από την ελληνική κυβέρνηση για ζημιές κατά τον βίαιο διωγμό.

Πολύ ελάχιστα πράγματα έγιναν για το ζήτημα των τσάμηδων δεδομένου ότι με ψήφισμα του Κοινοβουλίου το 1994, οπότε και αναγνωρίστηκε ως ένα θέμα και φαίνεται ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν θέλει να αντιπαρατεθεί με την Ελλάδα και να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις, επιμένοντας στο θέμα αυτό. Η νομική προοπτική του θέματος απαιτεί περισσότερη προσοχή από τους Τσάμηδες, αλλά δεν είναι σαφές ποιο δικαστήριο θα έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα. »

Παρακάτω, ο Πρέσβης Withers περιγράφει με την οπτική του για το Τσάμικο ζήτημα, το οποίο ως φαίνεται αντικατοπτρίζει και την μυστική γραμμή των ΗΠΑ επί του Τσάμικου:

«Οι Τσάμηδες είναι Αλβανοί που ζούσαν στη δυτική Ελλάδα. Κοντά στο τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, περίπου 20 χιλιάδες με 40 χιλιάδες Τσάμηδες εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα ως συνεργοί του φασισμού και εγκαταστάθηκαν στην Αλβανία. Στην αρχή η μεταχείρισή τους ήταν καλή στην Αλβανία, αλλά αργότερα στράφηκε εναντίον της η κομμουνιστική κυβέρνηση και εκτελέστηκαν πολλά μέλη της. Ως αποτέλεσμα, η Τσάμηδες ήταν ισχυρές αντιπάλους του κομμουνιστικού καθεστώτος. Πολλά μέλη της Τσάμικης κοινότητας σήμερα είναι στον κεντροδεξιό συνασπισμό (φιλοκυβερνητική) και πιστεύουν ότι ο αριθμός του Τσάμικου πληθυσμού στην Αλβανία εκτιμάται σε 400 χιλιάδες κατοίκους. Οι Τσάμηδες έχουν αγωνιστεί επί μακράν για την επιστροφή (στην Ελλάδα).

Τον Οκτώβριο (2011), ο Tahir Muhedini, Τσάμης ηγέτης και πρόεδρος του κόμματος PDI, δήλωσε στον πολιτικό σύμβουλο της πρεσβείας, πως οι Τσάμηδες, σε συνεργασία με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της αλβανικής κυβέρνησης, τα ονόματα των οποίων δεν ανέφερε, έχουν ετοιμάσει το νομικό πλάνο για το ζήτημα της κακοποίησης και της «γενοκτονίας» από την ελληνική κυβέρνηση. Ο Muhedini πρόκειται να ετοιμάσει το φάκελο και να το στείλετε στο Διεθνές Δικαστήριο. Ο Muhedini είπε πως κανένα από τα προβλήματα της Τσάμικης κοινότητας δεν έχει επιλυθεί και δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς την βοήθεια της Αλβανικής κυβέρνησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με Muhedini, η αλβανική κυβέρνηση έχει δώσει μια μικρή βοήθεια για το ζήτημα των τσάμηδων, μετά την υπερψήφιση του ψηφίσματος το 1994, οπότε και αναγνωρίστηκαν τα δικαιώματα των Τσάμηδων. Οι Αλβανοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης, είπε ο Muhedini έχουν διασχίσει τα σύνορα, ενώ έχει δίκιο για την περιγραφή της κακομεταχείρισης των Τσάμηδων στην Ελλάδα, αλλά είπε επίσης ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Muhedini, οι Έλληνες έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχει τσάμικο ζήτημα».

Εν τω μεταξύ, στο τελευταίο σχόλιο του πρέσβη Withers , στο τηλεγράφημα που απευθύνεται στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, σημείωσε ότι ενώ το Τσάμικο πρόβλημα είναι ατυχές, φαίνεται ότι η αλβανική κυβέρνηση ανησυχεί περισσότερο για τις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα από ό,τι για τις απαιτήσεις των Τσάμηδων. Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αλβανίας, και περίπου 1 εκατομμύριο Αλβανοί εργάζονται στην Ελλάδα, γιαυτό η Αλβανική κυβέρνηση δεν φαίνεται πρόθυμη να βλάψει τις σχέσεις με τους Έλληνες, θέτοντας το ζήτημα των τσάμηδων. Ωστόσο, αποτελεί γεγονός ότι οι Τσάμηδες ετοιμάζουν μια δικαστική υπόθεση εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και οι πρωτοβουλία που λαμβάνεται εκτός της αλβανικής κυβέρνησης παραμένει δύσκολοι, καθώς η διεθνή δικαιοσύνη για να ανοίξει το ζήτημα απαιτεί νομική σύγκρουση.»

 Πηγή

Η φλόγα των λόγων του πατρο-Κοσμά απέναντι στην αδράνεια των σημερινών ιεραρχών

http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/blog-post_8946.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FvhzE+%28%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!%29

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου Οικονομολόγος

Στις 23 και 24 Αυγούστου, τιμήθηκε δεόντως στην Κόνιτσα, η μνήμη του ισαποστόλου, Εθναποστόλου και Ιερομάρτυρα, Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, πολιούχου της ακριτικής και ηρωικής πόλεως της Ηπείρου. Το βράδυ της 23ης Αυγούστου ημέρα Τρίτη, παραμονή της εορτής, στον ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά, τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Συλλειτούργησαν επίσης, οι Μητροπολίτες, Ξάνθης και Περιθωρίου κ. Παντελεήμων, Καστορίας κ. Σεραφείμ, πρώην Αυλώνος κ. Χριστόδουλος και ο Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας. Μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην πόλη της Κόνιτσας, την οποία ακολούθησα ευλαβικά μαζί με περισσότερους από δυο χιλιάδες πιστούς και δυστυχώς μεταξύ αυτών δεν ήταν κανένας από τους πέντε βουλευτές του νομού Ιωαννίνων, που έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Ο οικοδεσπότης Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, στον πύρινο λόγο του προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα, αναφέρθηκε στα Εθνικά θέματα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν να μου κλείσουν το στόμα, αλλά μόνον ο θάνατος θα μου κλείσει το στόμα και δεν θα μιλώ για τα Εθνικά θέματα».

Την επομένη το πρωί, 24η Αυγούστου ημέρα Τετάρτη τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τους προαναφερθέντες ιεράρχες καθώς και με τη συμμετοχή του Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλίνικου στην μνήμη του Αγίου. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας άπαντες μετέβησαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου, δεκαεπτά χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πόλη της Κόνιτσας και εγγύς της συνοριακής γραμμής με την Βόρειο Ήπειρο, όπου τελέσθηκε τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Κονίτσης Σεβαστιανού, μεγάλου Ιεράρχη και αγωνιστή του βορειοηπειρωτικού απελευθερωτικού αγώνα και προκατόχου του σημερινού Μητροπολίτου Ανδρέα.

Ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός (1714-1779) υπήρξε μεγάλη μορφή της Εκκλησίας και του Γένους των Ελλήνων, σε πολύ δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς για την πατρίδα μας, όπου στην Τουρκοκρατούμενη Ελλάδα όλα «τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά». Όμως εκείνος με το ισχνό και μικροκαμωμένο κορμί, που μέσα του φώλιαζε ψυχή η οποία ξεχείλιζε από πίστη προς το Θεό και αγάπη προς τη σκλαβωμένη πατρίδα, άρχισε τον δύσκολο αγώνα του περιοδεύοντας όλη την Ελλάδα σε μια προσπάθεια αναγέννησης της ελπίδας της λευτεριάς από τον Τούρκικο ζυγό και της αναθέρμανσης της πίστεως των Ελλήνων στον Ένα και Μοναδικό Τριαδικό Θεό. Αυτός ο Μέγας διδάσκαλος του Γένους των Ελλήνων κράτησε άσβεστη την σπίθα της ελευθερίας στις ψυχές των Ελλήνων και φούντωσε την μεγάλη πυρκαγιά του ξεσηκωμού του Γένους με τους πύρινους λόγους του.

Η τεράστια αποδοχή των λόγων του από τους σκλαβωμένους Έλληνες δημιούργησε πολλούς εχθρούς που τον μισούσαν και ήθελαν το θάνατό του με μεγαλύτερους εχθρούς του τους Εβραίους. Χαρακτηριστική η επιστολή προς τον αδελφό του Χρύσανθο, στις 2 Μαρτίου 1779 όπου αναφέρει: «Δέκα χιλιάδες χριστιανοί με αγαπώσι και ένας με μισεί. Χίλιοι Τούρκοι με αγαπώσι και ένας όχι τόσον. Χιλιάδες Εβραίοι θέλουν τον θάνατόν μου και ένας όχι». Έτσι στις 24 Αυγούστου 1779 ημέρα Σάββατο συλλαμβάνεται και εκτελείται δια απαγχονισμού.

Ο σπόρος όμως των λόγων του όλα αυτά τα χρόνια φώλιασε στις καρδιές των Ελλήνων και μετά από λίγα χρόνια η φλόγα του απελευθερωτικού αγώνα λαμπάδιασε και άστραψε το φως της ελευθερίας.

Η Εκκλησία έχει προσφέρει πολλά μέχρι σήμερα στους Εθνικούς αγώνες της πατρίδος μας και συνδέθηκε πολύ με τους αγώνες του λαού μας δίνοντας πολλές φορές την ίδια την ζωή κληρικών της για την ελευθερία της Ελλάδος. Κληρικοί που θυσίασαν τη ζωή τους για την πίστη τους στο Θεό και το χρέος τους στην πατρίδα. Απτά παραδείγματα, ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Γρηγόριος Ε΄, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός, ο Επίσκοπος Σαλώνων Ησαίας, ο Γρηγόριος Δικαίος (Παπαφλέσσας), ο Αθανάσιος Διάκος, ο καλόγηρος Σαμουήλ, οι Μητροπολίτες Σμύρνης Άγιος Χρυσόστομος, Κυδωνίων Γρηγόριος, Μοσχονησίων Αμβρόσιος και πολλοί άλλοι.

Σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται εκ νέου υπό νέας μορφής κατοχή. Της κατοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και των διεθνών αγορών.

Στις μέρες μας δυστυχώς τις τύχες της χώρας διαχειρίζεται μια ανίκανη και επικίνδυνη Κυβέρνηση που συνειδητά παρέδωσε το κράτος στις δαγκάνες των διεθνών κερδοσκόπων και τοκογλύφων. Μιας κυβέρνησης που εξαθλιώνει κάθε μέρα με τις αποφάσεις της όλο και περισσότερο το λαό της, που απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και παραιτείται οποιασδήποτε ασυλίας πηγάζει από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις.

Σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές για το Έθνος και την πατρίδα μας, ο λαός μας θα περίμενε από την Ιερά Σύνοδο της εκκλησίας της Ελλάδος να ορθώσει το ανάστημά της και να ξεσηκώσει τους Έλληνες από του βήματος των εκκλησιών κατά αυτής της καθεστηκυίας τάξεως των μικρόψυχων και μικρόμυαλων πολιτικών ταγών που καθημερινά ξεπουλούν την πατρίδα και τον λαό της. Να εκμεταλλευτεί την άνευ προσκλήσεως αθρόα προσέλευση του κόσμου στις εκκλησίες και να τους ξεσηκώσει γιατί η πατρίδα κινδυνεύει. Και αυτό γιατί δεν πρέπει η αγανάκτηση του λαού από την εξαθλίωση να μετατραπεί σε οργή και να ακολουθήσει η απελπισία. Διότι την απελπισία ακολουθούν ακραίες καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε αλληλοσπαραγμό του λαού μας.

Οι Ιεράρχες μας, όμως δυστυχώς κηρύττουν τις διδαχές του Πατροκοσμά του Αιτωλού αλλά επί της ουσίας δεν πιστεύουν απολύτως τίποτε και εφησυχάζουν μέσα στην ευδαιμονία της κοσμικότητάς τους και των προνομίων τους.

Παρόλα αυτά, όλοι αυτοί πρέπει να γνωρίζουν πως ο Πατροκοσμάς περιόδευε όλη την Ελλάδα, ρακένδυτος, με μόνο περιουσιακό στοιχείο το ράσο του, το σκαμνάκι του όπου ανέβαινε για να τον βλέπουν και τον Σταυρό του Κυρίου που έστηνε όπου δίδασκε τον λόγο του Θεού και αναζωπύρωνε την ελπίδα της Ελευθερίας της πατρίδος.

Ας αναλογισθούν οι Ιεράρχες μας λοιπόν, τις δύσκολες ώρες που περνά ο λαός μας και ας λάβουν λίγη από τη φλόγα του Πατροκοσμά ή έστω του Σεβαστιανού και ας ξεσηκώσουν τον λαό μας κατά των σχεδίων της επερχόμενης παγκοσμιοποίησης και της νέας τάξεως πραγμάτων με την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης-δικτατορίας που θα οδηγήσει τον πλανήτη στο απόλυτο σκοτάδι. Ας αφουγκρασθούν και ας συνταχθούν με το πατριωτικό φρόνημα των φωτεινών εξαιρέσεων της εκκλησίας μας όπως είναι οι Ιεράρχες, Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Ας ηχήσει μέσα στην ψυχή τους το πατριωτικό εγερτήριο: «Ω παιδιά μου, ορφανά μου, σκορπισμένα εδώ και εκεί διωγμένα υβρισμένα απ΄ τα Έθνη πανοκεί! Ξυπνήστε τέκνα κι ήλθεν η ώρα. Ξυπνήστε όλα τρέξατε τώρα κι ήλθεν ο Δείπνος ο Μυστικός!»

Λατέρνα, φτώχεια και δημοσιογραφικό φιλότιμο - του κ. Κώστα Βαξεβάνη

http://ostria-gr.blogspot.com/2011/08/blog-post_31.html
Τα δείγματα τις τελευταίες μέρες είναι κατά διαβολική σύμπτωση πολλά, αν και δεν είναι απαραίτητα για να καταλάβουμε πώς δεν βρέχει. Μας φτύνουν.
Η πρώτη μπόρα ξεκίνησε όταν ο υπουργός κύριος Μόσιαλος ανακοίνωσε πώς καταργούνται επιτέλους τα μυστικά κονδύλια στη Γενική Γραμματεία Τύπου. Τα κονδύλια δηλαδή που χρηματοδοτούσαν Μέσα Ενημέρωσης και δημοσιογράφους για «εθνικούς» λόγους. Ποιοί ήταν αυτοί οι «εθνικοί» λόγοι, και βέβαια ποιοί ήταν οι σύγχρονοι εθνοσωτήρες με την εγγύηση του Δημοσίου; Ουδείς απάντησε και τα συλλογικά όργανα των δημοσιογράφων δεν ρώτησαν.
Βεβαίως οι μυστικές επιδοτήσεις Εθνικής σωτηρίας (όλα τα λεφτά για όλα τα κιλά «πατριωτισμού» που θα λέγανε και οι επιδοτούμενοι αγρότες), δεν είναι ούτε το μόνο ούτε το πιο σοβαρό πρόβλημα....
Τα φανερά κονδύλια που επιδοτούν τους δημοσιογράφους σε γραφεία Τύπου, Γραμματείες, και ευαγή ιδρύματα, είναι ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα. Όπως σωστά λέει η αμερικανική Πρεσβεία σε μία έκθεση της για τα ελληνικά ΜΜΕ, κακοπληρωμένοι δημοσιογράφοι εξασφαλίζουν δεύτερο μισθό δουλεύοντας σε γραφεία Τύπου υπουργείων τα οποία ταυτόχρονα μπορεί να καλύπτουν δημοσιογραφικά. Τα βλέπουν μέχρι και οι Αμερικανοί αλλά όχι η ΕΣΗΕΑ. Με το πρόσχημα της εξασφάλισης ενός επιπλέον μεροκάματου, οι δημοσιογράφοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους (δημοσιογραφικές;) σε γραφεία Τύπου, την ίδια την Γενική Γραμματεία Τύπου ακόμη και εταιρείες, προσφέροντας ουσιαστικά τον εαυτό τους και το λειτούργημα όμηρο σε ένα διαβρωμένο πολιτικό σύστημα. Και το υπηρετούν διακομματικά και συνήθως σιωπηλά. Το έχω ξαναγράψει.Το πρόβλημα στην δημοσιογραφία δεν είναι ο άμεσος χρηματισμός, αλλά ο εκμαυλισμός και η διολίσθηση στη λογική πώς δεν έγινε και τίποτα τραγικό. Δυστυχώς το τραγικό το ζούμε ήδη.
Το δεύτερο περιστατικό είχε να κάνει με τις αποκαλύψεις του wikileaks από τα τηλεγραφήματα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, όπου γίνεται μία ανάλυση για τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα. Ανάμεσα στα άλλα (σωστά πρέπει να ομολογήσω) που γράφονται από τους αναλυτές της Πρεσβείας για τα ΜΜΕ της χώρας, υπάρχει και η αποκάλυψη πώς η αμερικανική πρεσβεία χορηγεί ποσά σε σχολές δημοσιογραφίας για να δημιουργηθεί μία γενιά δημοσιογράφων με άλλη αντίληψη για την πολιτική των ΗΠΑ. Σε άλλο τηλεγράφημα, ένας από τους γνωστούς έλληνες δημοσιογράφους εμφανίζεται ως επιτυχής διαμορφωτής της κοινής γνώμης υπέρ των αμερικανικών θέσεων. Δικαίωμα του θα πει κάποιος να έχει ο,τι θέσεις θέλει.Συμφωνώ, αλλά εμφανίζεται η εκπομπή του να παίρνει έγκριση και να μοντάρεται με την σύμφωνη γνώμη των αμερικανών στην Πρεσβεία. Δεν πιστεύω σε θεωρίες με πράκτορες. Υπάρχει όμως και πάλι ένα γεγονός αν ισχύουν όλα αυτά. Ένα κομμάτι των ελλήνων δημοσιογράφων, προάγει σκανδαλωδώς θέσεις ξένων πρεσβειών, έχει προνομιακή σχέση πληροφόρησης από αυτούς, χτίζει με τον τρόπο αυτό προφίλ εγκυρότητας και στη συνέχεια ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της δημοσιογραφίας και της πολιτικής για να επιστρέψει στη συνέχεια την χάρη φαντάζομαι. Όλη αυτή η διαδικασία υποταγής και αμοραλισμού, στη γλώσσα της συναλλαγής, ονομάζεται απενοχοποιητικά λομπισμός και δημόσιες σχέσεις.
Το τρίτο δείγμα είναι ακόμη πιο σοβαρό. Στην εισαγγελία της Αθήνας υπάρχουν σοβαρά στοιχεία, πώς οι υποκλοπές του 2004, με θύματα τον πρωθυπουργό της χώρας, υπουργούς αλλά και πολίτες (συμπεριλαμβάνομαι αλλά αυτό δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία), έγιναν από την αμερικανική πρεσβεία. Αριθμοί τηλεφώνων που λειτούργησαν ως τηλέφωνα σκιές που προωθούσαν τις συνομιλίες για καταγραφή, ανήκαν και χρησιμοποιήθηκαν από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα. Είναι άγνωστο πού θα βγάλει αυτή η έρευνα του εισαγγελέα. Αλλά όταν υπάρχει ένα τέτοιο δεδομένο σε εισαγγελικό φάκελο, αυτό λέγεται είδηση. Που φαντάζομαι δεν είδατε σχεδόν πουθενά.
Η δημοσιογραφία, δεν παίζει το ρόλο της. Αυτή η κοινότοπη διαπίστωση, δυστυχώς θα ξεχαστεί από εμάς τους δημοσιογράφους τώρα που το ντόμινο της πτώσης των παραδοσιακών μέσων Ενημέρωσης θα παρασύρει πολλούς από τον κλάδο στην ανεργία και ίσως στην εξαθλίωση. Γι αυτό που συμβαίνει, ευθύνη δεν έχουν κάποια άψυχα στατιστικά αλλά εμείς που χάσαμε την ψυχή μας. Κάναμε τη δημοσιογραφία λατέρνα που έπαιζε τον σκοπό αυτού που πλήρωνε, και θα ζήσουμε τη φτώχεια των ιδεών και της τσέπης μας. Ζητείται τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δημοσιογραφικό φιλότιμο.      Το κουτί της Πανδώρας  

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου