Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΤΡΟΜΕΡΟ ΣΟΚ! Ακόμα ένα περιστατικό λιποθυμίας μαθητή σε σχολείο! Είχαν να φάνε οικογενειακώς 2 μέρες!

http://olympia.gr/2011/11/30/%cf%83%ce%bf%ce%ba-%ce%b1%ce%ba%cf%8c%ce%bc%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%bb%ce%b9%cf%80%ce%bf%ce%b8%cf%85%ce%bc%ce%af%ce%b1%cf%82/

 
Κύριε Παπαδήμο τα βλέπετε αυτά;
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ηρακλείου η είδηση ότι μαθητής λιποθύμησε σε Γυμνάσιο της πόλης λόγω ασιτίας!
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές του μήνα και έχει συγκλονίσει τη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου.
Όπως είπε στην «Πατρίδα» η διευθύντρια του σχολείου, πρόκειται για μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά ενώ οι γονείς είναι χωρισμένοι και η μητέρα προσπαθεί να αντεπεξέλθει μόνη της στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Πριν από λίγες βδομάδες, ο 13χρονος μαθητής δεν αισθανόταν καλά, «ήταν κάτωχρος», περιγράφει η διευθύντρια. Η πάγια τακτική που ακολουθείται στα σχολεία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να ενημερώνεται ο γονέας του παιδιού, όπως και έγινε.
Όμως, την ώρα που γινόταν το τηλεφώνημα στη μητέρα του, ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου λιποθύμησε. Η διευθύντρια κάλεσε την γυμνάστρια και προσφέρανε τις πρώτες βοήθειες στο παιδί.
Τελικά, στο σχολείο έφτασε η μητέρα του και ενημέρωσε τους καθηγητές ότι η οικογένεια είχε να φάει δύο μέρες!
Τα τέσσερα παιδιά προσπαθεί να μεγαλώσει μόνη της η μητέρα τους, η οποία κατάγεται από τη Μακεδονία. Ο σύζυγός της, Κρητικός, έχει εγκαταλείψει την οικογένειά του και η μόνη της βοήθεια είναι τα χρήματα που στέλνει η γιαγιά των παιδιών από τη Μακεδονία.
Η μητέρα τους εργάζεται σε ένα σούπερ μάρκετ και, μάλιστα, αναγκάζεται να πηγαινοέρχεται με τα πόδια γιατί η δουλειά της είναι σε μακρινή απόσταση από το σπίτι τους.
Με τα πενιχρά της έσοδα προσπαθεί να προσφέρει τα απαραίτητα στα τέσσερα αγόρια της, το μικρότερο πηγαίνει Δημοτικό, το παιδί που λιποθύμησε στην Α’ Γυμνασίου, και έχει ακόμα δύο παιδιά, ένα στη Β’ Γυμνασίου και ένα στη Γ’ Λυκείου.
Μόλις πληροφορήθηκαν το περιστατικό, ευαισθητοποιήθηκαν αμέσως τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και παρενέβησαν έτσι ώστε το κυλικείο να προσφέρει φαγώσιμα στα παιδιά της οικογένειας. Επίσης, έχουν ετοιμάσει και δέματα για τη μητέρα και τα παιδιά της.
«Είμαι 31 χρόνια καθηγήτρια και δεν έχω συναντήσει ανάλογες περιπτώσεις», λέει χαρακτηριστικά η διευθύντρια του σχολείου. «Υπάρχουν οικογένειες που δεν μπορούν πλέον να δώσουν ούτε τα απαραίτητα στα παιδιά τους», σχολιάζει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Ηρακλείου, κ. Γιούλα Μωραϊτη Λιαπάκη.
Πηγή: Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου