Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ (23-25/09)

http://agioritikovima.gr/2011-07-14-22-28-56/3232


altΜε λαμπρότητα ετοιμάζεται να εορτάσει το Παναγιοφρούρητο νησί των Κυθήρων την προστάτιδα και έφορό του Παναγία Μυρτιδιώτισσα. Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι η Ιερά και Σεβασμία Μονή Μυρτιδίων, όπου θησαυρίζεται και η Θαυματουργός εικών της Θεομήτορος, το πολυτιμότερο και ιερότερο κειμήλιο της νήσου, που βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο στην κατάφυτη από μυρτιές περιοχή, προ πολλών αιώνων και έκτοτε βρίσκεται στην καρδιά κάθε Κυθηρίου, εγγύς και μακράν.

Στην Ιερά Μονή αναμένεται να συρρεύσει πλήθος προσκυνητών από όλο το νησί, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και πολλές περιοχές της Ελλάδας, ενώ έχουν προβλεφθεί ειδικά δρομολογία για την εξυπηρέτηση των προσκυνητών: http://kithiraikanea.blogspot.com

Προσκεκλημένοι του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ θα είναι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και Αργολίδος κ. Ιάκωβος.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:
23-9-2011, ώρα 5.30μ.μ. Ακολουθία Μικρού Εσπερινού εις το Καθολικόν της ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Μυρτιδιωτίσσης.

23-9-2011, ώρα 7μ.μ. Ακολουθία Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού εις το νέον Καθολικόν της Ιεράς Μονής χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ.Ιακώβουκαί συγχοροστατούντων των παρισταμένων Ιεραρχών.

23-9-2011,ώρα 10 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία εις το Καθολικόν της ευρέσεως της Θαυματουργού Εικόνος της Μυρτιδιωτίσσης μέχρι 2ας πρωϊνής.

24-9-2011, ώρα 7 π.μ. Ακολουθία Όρθρουκαί εν συνεχεία Αρχιερατικόν Συλλείτουργον, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.Ευσταθίου.

24-9-2011,ώρα 10.30 π.μ.
Ιερά Λιτάνευσιςτής Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης πέριξ της Ιεράς Μονής,προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κυθήρων & Αντικυθήρων κ.Σεραφείμ.

24-9-2011, ώρα 7μ.μ. Ακολουθία Εσπερινού Αποδόσεως της Εορτής.

25-9-2011, ώρα 7 π.μ. Ακολουθία Όρθρου και Θεία Λειτουργία μετά του Κτητορικού Ιερού Μνημοσύνου.

Παρακαλούνται και προσκαλούνται ο Ιερός Κλήρος της νήσου και άπασαι αι Πολιτικαί, Στρατιωτικαί και Αστυνομικαί Αρχαί της νήσου και του Νομού να παρευρεθούν εις τας λατρευτικάς ευκαιρίας επί τη μεγάλη Τοπική Θεομητορική Εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης.

Τελετάρχης κατά την Ιεράν Λιτάνευσιν της Θαυματουργού Εικόνος ωρίσθη ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, Αναπλ.Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου