Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Τα σούργελα κι οι ιπποκόμοι του γΑΠ ήθελαν φωτοτυπικό με 11.000 Ευρώ; Να τους δείξουμε τους υπονόμους να κρυφτούν!

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/09/11000.html

Φωτοτυπικό μηχάνημα 11 χιλιάδων για τον κ. Παπανδρέου

Ρεπορτάζ:
Παναγιώτης Σουρέλης
Ένα υπερσύγχρονο φωτοτυπικό μηχάνημα «κοσμεί» το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το μοντέλο DP-C354 της Panasonic, που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα ψηφιακά φωτοαντιγραφικά μηχανήματα. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει τη δυνατότητα να αντιγράψει/τυπώσει μέχρι 26 έγχρωμες ή 35 ασπρόμαυρες σελίδες το λεπτό, διαθέτει αυτόματη επιλογή χρώματος, ενώ έχει τη δυνατότητα ακόμη και να δημιουργήσει βιβλίο 30 σελίδων με την προαιρετική χρήση του αντίστοιχου επεξεργαστή. Ακόμη, διαθέτει αυτόματη επιλογή χαρτιού, κασέτας, ρύθμισης φωτεινότητας, σμίκρυνσης και... μεγέθυνσης, ηλεκτρονική απαλοιφή σκιάς, 1000 κωδικούς τμημάτων, 10 μνήμες συγκεκριμένων εργασιών, αλλά και προσωρινή αποθήκευση ως και 12 φωτοαντιγραφικών εργασιών ενώ το μηχάνημα παράγει αντίγραφα. Αυτές οι λειτουργίες του, όμως, κοστίζουν πολύ ακριβά και συγκεκριμένα 11.316 ευρώ, όσα δηλαδή δόθηκαν για την αγορά του για το πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού!
Το newsbomb αποκαλύπτει την απόφαση του γραφείου Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης στις 26/11/2010 με αριθμό πρωτοκόλλου 3711 και την οποία υπογράφει η προϊσταμένη κα Αργυρώ Αλεβιζοπούλου. «Μετά από πρόχειρο διαγωνισμό, κατακυρώνεται, με βάση το από 25/11/2010 πρακτικό της αρμοδίας επιτροπής, η ανάθεση στην εταιρεία “ΚΟΝΤΗΣ Ε.Π.Ε.” - Μάρνη 18 Κ. 104 33 -, της προμήθειας ενός (1) ψηφιακού φωτοαντιγραφικού μηχανήματος, καθώς και μίας (1) βάσης φωτοαντιγραφικού, για τις ανάγκες του Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού. Το ποσό της δαπάνης (11.316,00) ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ, θα βαρύνει την πίστωση του ΚΑΕ 1713 / 23-650 “ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ” του προϋπολογισμού εξόδων οικονομικού έτους 2010. Η πληρωμή θα γίνει με την έκδοση τακτικού χρηματικού εντάλματος πληρωμής στο όνομα του δικαιούχου και μέσω της αρμόδιας Δ.Ο.Υ.».
Από την έρευνα που κάναμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας με τα προϊόντα, διαπιστώσαμε, ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί – και μάλιστα με μικρή έκπτωση – στο μοντέλο DP-C354 της Panasonic, το πιο ακριβό της κατηγορίας του. Υπήρχαν, όμως και αρκετά φθηνότερα φωτοτυπικά μηχανήματα, εξίσου αποτελεσματικά για να καλύψουν τις ανάγκες όχι απλώς ενός γραφείου, αλλά ολόκληρης επιχείρησης που ασχολείται αποκλειστικά με τις φωτοτυπίες.
Ασφαλώς και ο πρωθυπουργός δεν ασχολείται με θέματα όπως η αγορά ενός φωτοτυπικού μηχανήματος. Τίθεται, λοιπόν, ζήτημα για τους συνεργάτες του που επέλεξαν τη «rolls royce» των φωτοαντιγραφικών εκθέτοντας με τις ενέργειές τους τον κ. Παπανδρέου. Εξάλλου, το υπερσύγχρονο μηχάνημα των 11.316 ευρώ χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους όσο το δυνατόν πιο εύκολα και γρήγορα. Και ας κοστίζει «χρυσάφι» η κάθε σελίδα που τυπώνουν…
Από newsbomb, μέσω "Το Γρέκι"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου