Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

To άλλο πρόσωπο του Νίκου (Χατζηνικολάου)...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2011/07/to_11.html
Της Aντιγόνης Θεοδωρίδου
Ψυχολόγου
BSc (Hons), MSc

Ομολογώ ότι είναι απολαυστικοί οι διαδικτυακοί «διάλογοι» του Νίκου Χατζηνικολάου, μέσω του twitter, στο οποίο όπως κατάλαβα είναι νεοφώτιστος, σε τέτοιο σημείο που μάλλον θα έπρεπε να κάνει πρώτα ιδιωτικές πρόβες με κάποιον που γνωρίζει το μέσο, πριν εκτεθεί.
Μ᾽ αρέσουν όμως αυτοί που εκτίθενται, έστω κι από άγνοια. H αυτόβουλη έκθεση εξάλλου, είναι η καλύτερψη ψυχοθεραπευτική μέθοδος. Μ᾽ αρέσουν και οι μεταμοντέρνες εξομολογήσεις του, γιατί γνωρίζουμε και την πιο ανθρώπινη πλευρά του γνωστού δημοσιογράφου της ελληνικής τηλεόρασης, που τελικά δεν είναι και τόσο ατσαλάκωτος όσο θέλει να εμφανίζεται. Ακόμη και στην life style συνέντευξή του σε γνωστό περιοδικό προ ημερών ήταν πολύ ... στυλιζαρισμένος και προβλέψιμος.
Μου αρέσει, λοιπόν, ο Νίκος (συγγνώμη για την οικειότητα, αλλά την ζητά και ο...
ίδιος από τους διαδικτυακούς φίλους κι όσους του απευθύνονται στον πληθυντικό τους μαλώνει) γιατί τώρα βγάζει στη δημόσια θέα τα έσω του, την έκταση του ψυχικού του κόσμου, ακόμη και τα συμπλέγματά του.
Μήπως έχει κάνει και ψυχανάλυση προηγουμένως; Μακάρι. Θα την χρειαζόταν και θα τον βοηθούσε να "απελευθερωθεί" σαν χαρακτήρας ακόμη πιο πολύ. Ξέρει πάντως ότι αυτό έχει κόστος και μπορεί να βλάψει τη δημόσια εικόνα του, την τόσο προσεγμένη επί δεκαετίες. Ίσως αυτό, όμως, εννοούσε δηλώνοντας ότι, αν και είναι στα 49 του, νιώθει να βρίσκεται ακόμη στα μισά. Προφανώς στα υπόλοιπα 49 θα μας δείχνει το άλλο πρόσωπό του. Το Νίκο τον πραγματικό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου