Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

SPIEGEL: “ Αλωνίζουν” οι πράκτορες της MOSSAD στον Πειραιά του Παπανδρέου!

http://emprosdrama.blogspot.com/2011/07/spiegel-mossad.html
Τη Δευτέρα το πλοίο “ Juliano”, που βρίσκεται στον Πειραιά και στο οποίο επιβαίνουν Έλληνες, Σουηδοί και Νορβηγοί ακτιβιστές, που νόμιζαν ότι θα πάνε στη Γάζα αλλά δεν ήξεραν ότι ΓΑΠ-Παπουτσής είναι οι χωροφύλακες του Ισραήλ στη Μεσόγειο, βρέθηκε να έχει πριονισμένη προπέλα!
Για τους ακτιβιστές είναι σίγουρο ότι αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν μόνο δύτες και μια τέτοια “ χειρουργική” επέμβαση μόνο πράκτορες της Μοσσάντ μπορεί να την έκαναν.
“ Αν η προπέλα έσπαγε μεσοπέλαγα μπορεί να τρύπαγε το σκαρί του πλοίου και το πλοίο να βυθίζονταν” λέει ο Fintan Lane, ο ιρλανδός υπεύθυνος του πλοίου όσο και ο... καπετάνιος του.

Οι επιβάτες του πλοίου MV “ Saoirse” κατηγορούν το Ισραήλ για διεθνή τρομοκρατία που με το σαμποτάζ στο πλοίο θα προκαλούσε το θάνατο ανθρώπων. Μιλάνε για επιθέσεις στους δρόμους του Πειραιά και για κλοπές κινητών τηλεφώνων. 
Επίσης αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες έχουν εμφανιστεί κοντά στο πλοιάριο “ ψαράδες” που ψαρεύουν σε θολά νεά με καλάμια χωρίς δολώματα!

Το Ισραήλ από την άλλη προσπαθεί να εμφανίσει τους ακτιβιστές σαν “ σκληροπυρηνικούς τρομοκράτες που θέλουν σύγκρουση και αίμα” όπως λέει ο ΥΠΕΞ Avigdor Lieberman, και τον στολίσκο σαν “ στολίσκο μίσους” όπως λέει ο αρχηγός του Στρατού Benny Gantz.

Την Τρίτη και οι 3 μεγάλες εφημερίδες του Ισραήλ είχαν πρωτοσέλιδο τις πληροφορίες του στρατού, ότι οι ακτιβιστές έχουν στόχο να σκοτώσουν στρατιώτες. 
Η κατηγορία ήταν ότι μεταφέρουν και θείο που είναι χημικό “ όπλο” που αν το χύσουν σε στρατιώτες μπορεί να τους προκαλέσει παράλυση, ενώ αν τους βάλουν φωτιά θα φεγγοβολάνε σαν αστέρια…

Χρειάστηκε να περάσουν δύο μέρες μέχρι κάποιοι δημοσιογράφοι να αρχίσουν να αμφισβητούν τις πληροφορίες του Στρατού. Τα σακιά με θείο, είναι λίπασμα, έγραψε η “ Jedioth Achronoth”. 
Το Ισραήλ έχει απαγορεύσει την εισαγωγή λιπάσματος γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατσκευή πυραύλων και βομβών. Η απαγόρευση βέβαια είναι αναποτελεσματική μιας και αν οι εγκλωβισμένοι θέλουν μπορούν να εισάγουν όσο θείο θέλουν από τα υπόγεια τούνελ από τα οποία τροφοδοτούνται παράνομα οι κάτοικοι της Γάζας.

Ο στολίσκος θέλει να μεταφέρει 3000 τόνους υλικών όπως τσιμέντο, φάρμακα και λίπασμα. 
Το να χρησιμοποιηθεί αυτό σαν “ όπλο” εναντίον των στρατιωτών αμφισβητείται. Για να λειτουργήσει σαν “ όπλο” θα έπρεπε οι ακτιβιστές να αδειάσουν ένα ολόκληρο σακί πάνω σε έναν στρατιώτη και να του βάλουν φωτιά… παράλληλα σ’ όλη αυτή τηδιαδικασία οι σαν αστακοί οπλισμένοι ισραηλινοί στρατιώτες θα έπρεπε να κάθονται προσοχή… Ακόμα και αν υπάρχουν διατεθειμένοι για χρήση βίας ακτιβιστές στα μέλη του στολίσκου… το λίπασμα αποκλείεται να είναι το “ όπλο” επιλογής τους.

Στο μεταξύ ακόμα και στο Ισραήλ κανένας δεν πιστεύει πλέον τα περί χημικών όπλων και οι ισραηλινοί υπουργοί διαρρέουν μετά το επικοινωνιακό φιάσκο ότι είναι εξοργισμένοι με τον στρατό που έδωσε τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες.

Οι ακτιβιστές θέλοντας να δείξουν ότι δεν έχουν να κρύψουν κάτι κάλεσαν την Παρασκευή τους δημοσιογράφους στο αμερικάνικο πλοίο “ Audacity for Hope”. Εκτόυτού κάθε πλοίο έχει σελίδα στο ιντερνετ στην οποία συστήνονται τα μέλη του: από συγγραφείς μέχρι βουλευτές, ακόμα και επιζώντες του “ ολοκαυτώματος” ή ισραηλινός πιλότος στρατιωτικών ελικοπτέρων είναι οι συμμετέχοντες από 22 χώρες.

Εν τω μεταξύ η τακτική καθυστέρησης του ελληνικού κράτους, με το να μην χαρακτηρίζει τα πλοία του στολίσκου αξιόπλοα, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους ακτιβιστές. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ο Νετανιάχου ευχαρίστησε δημόσια τον Παπανδρέου την Πέμπτη για τη βοήθειά του στο συγκεκριμένο θέμα.

Κάθε μέρα παραμονής στον Πειραιά κοστίζει 1000 ευρώ για τα πλοία συν έξοδα για διατροφή και ξενοδοχεία γι’ αυτό οι ακτιβιστές θέλουν να φύγουν όσο το δυνατόν συντομότερα. Από τα αρχικά 1500 άτομα και τα 15 πλοία, έχουν μείναι μόνο 350 και 9 πλοία μετά και την άρνηση της τούρκικης οργάνωσης ΙΗΗ [η οποία δεν συμμετέχει αυτή τη φορά και έχει αποδειχθεί ότι χρηματοδοτείται και από τις τούρκικες μυστικές υπηρεσίες]. 
Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Παρασκευής όπου το πλοίο επέστρεψε βιαίως στο λιμάνι από σκάφη του ελληνικού λιμενικού, οι ακτιβιστές δηλώνουν ότι θα κάνουν την επόμενη απόπειρα να φύγουν, την ερχόμενη Τρίτη όταν θα έχει τελειώσει και η επισκευή της προπέλας του πλοίου “ Juliano”.

Ακόμα όμως και αν καταφέρουν και φύγουν οι ακτιβιστές, το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δεν θα τους επιτρέψει να προσεγγίσουν και θα τους στείλει στο αιγυπτιακό λιμάνι Arisch. Αν επιμείνουν θα κατασχέσει τα πλοιάρια και θα το οδηγήσει στο Aschdod. Και αυτή τη φορά δεν θα απελευθερώσει τους ακτιβιστές τόσο γρήγορα όσο την προηγούμενη φορά.


spiegel.de
taxalia
politika-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου