Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Άλκηστις Αβραμίδου(πρωταθλήτρια κόσμου πόλο): «Να “ανθίσει” το άθλημα» (στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6)

http://www.sport-fm.gr/article/491178
«Να “ανθίσει” το άθλημα»
Την ελπίδα της να αναβαθμιστεί το ελληνικό πόλο, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική Ελλάδος Γυναικών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, εξέφρασε η Άλκηστις Αβραμίδου μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Η διεθνής πολίστρια χαρακτήρισε «τελικό» τον αγώνα της φάσης των ομίλων κόντρα στη Ρωσία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της ομάδας, αλλά και τον στόχο την πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Αναλυτικά όσα είπε η Αβραμίδου:

Για την επιτυχία:
«Είμαστε όλες πολύ χαρούμενες. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα αυτό που έχουμε κάνει. Θα μας πάρει λίγο χρόνο».

Για το αν ήταν η πιο σημαντική νίκη αυτή κόντρα στη Ρωσία:
«Όλοι αυτό λένε. Ήταν η πιο σημαντική νίκη. Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά, όπως σε όλα τα ματς. Είχαμε δει τα βίντεό μας και μπήκαμε να το πάρουμε. Νικώντας στο τελευταίο λεπτό πήραμε την πρώτη θέση στον όμιλο και γλιτώσαμε την Αμερική, αλλά και να αντιμετωπίσουμε για δεύτερη φορά τη Ρωσία. Για μένα αυτός ήταν ο τελικός. Τα άλλα παιχνίδια τα κερδίσαμε πιο εύκολα. Ακόμα κι αν οι διαιτητές έδιναν σφυρίγματα για να μας πλησιάσουν οι αντίπαλες ομάδες».

Για το αν το πίστευαν ότι θα φτάσουν τόσο ψηλά:
«Όποιος είναι σωστά προετοιμασμένος και δεν το πιστεύει δεν έχει φιλοδοξίες. Στόχος ήταν το βάθρο και όσο προχωράγαμε το χρώμα που θέλαμε στο μετάλλιο ήταν το χρυσό».

Για το κλίμα μέσα στην ομάδα:
«Είμαστε σαν οικογένεια. Όλες οι κοπέλες, εκτός από μία, είμαστε από Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη και γνωριζόμαστε καλά, είμαστε κοντά και από τα ντέρμπι και έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Αυτό φαίνεται εδώ και τρία χρόνια που είμαστε μαζί. Καλή χημεία έχουμε και με τον προπονητή μας, αλλά και με το υπόλοιπο stuff»

Για τον τελικό με την Κίνα και τον κόσμο που είχαν υπέρ τους οι Κινέζες:
«Μας χαροποίησε γιατί όλες θέλαμε να παίζουμε σε γεμάτα κολυμβητήρια και όχι όπως στην Ελλάδα που είναι άδεια. Εδώ ήταν κατάμεστα τα κολυμβητήρια ακόμα και στα πιο αδιάφορα ματς. Μας έβλεπαν και αθλητές από άλλα αθλήματα. Ήταν άλλο συναίσθημα να παίζεις σε γεμάτα γήπεδα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό, θεωρήσαμε ότι η Κίνα ήταν ευκολότερη από τη Ρωσία. Τη θέλαμε στον τελικό. Ήταν πιο πολύ στα μέτρα μας. Ξέραμε ότι ως διοργανώτρια θα πάρει σφυρίγματα αλλά είχαμε στο μυαλό μας ότι ήταν πιο εύκολη από τη Ρωσία».

Για τους στόχους από εδώ και πέρα:
«Βασικός στόχος είναι η πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Είναι λίγο άδικο να έχεις πάρει το χρυσό στο παγκόσμιο και να μην πηγαίνεις στους Ολυμπιακούς. Στους Άνδρες περνάνε απευθείας οι πρώτοι. Εμείς έχουμε στόχο την πρώτη θέση το πανευρωπαϊκό και την πρόκριση στο Λονδίνο».

Για το αν θα “ανθίσει” το άθλημα μετά από αυτή την επιτυχία:
«Δεν ξέρω τι να πιστέψω. Το 2004 όταν οι κοπέλες πήραν το δεύτερο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα νομίζαμε ότι θα αναβαθμιζόταν το άθλημα. Πήρε μια τέτοια τροπή αλλά μετά υποβαθμίστηκε και πάλι. Είμαστε λίγο αδικημένες σε αυτόν τον τομέα. Ο κόσμος ίσως δει μετά από αυτήν την επιτυχία ότι είμαστε και εμείς εδώ και υπάρχουν και άλλα αθλήματα εκτός από το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο».

Για το χρονικό σημείο που ήρθε η επιτυχία, την ώρα που η Ελλάδα μαστίζεται από την οικονομική κρίση:
«Θέλαμε να δώσουμε μία χαρά στον ελληνικό λαό. Ό,τι και αν σημαίνει για τον καθένα αυτή η επιτυχία. Να δείξουμε ότι ο Έλληνας δεν το βάζει κάτω. Να δείξουμε ότι είμαστε εδώ και πολεμάμε. Λάβαμε όλες οι κοπέλες πάρα πολλά μηνύματα και μερικά πολύ συγκινητικά, από ανθρώπους που δεν γνωρίζαμε καν».

Για το τι περιλαμβάνει το άμεσο μέλλον:
«Λίγη ξεκούραση τώρα, όλες οι κοπέλες την χρειαζόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου