Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

H απόλυτη γελοιότητα του ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο της Siemens

http://anatropi2020.blogspot.com/2011/07/h-siemens.html
ΜΕ 14 ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΤΑΡΣΙΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ
Απορρίφθηκε η σύσταση γνωμοδοτικού συμβουλίου για τους Γ. Αλογοσκούφη και Χ. Μαρκογιαννάκη, με 141 ψήφους υπέρ έναντι 7 κατά, για τον πρώτο πρώην υπουργό και 136 υπέρ και οκτώ κατά, για τον κ. Μαρκογιαννάκη.
Το συμβούλιο θα εξέταζε τις κατηγορίες για την υπόθεση της Siemens, όσον αφορά στον πρώην υπουργό Οικονομίας, ενώ για το Χρήστο Μαρκογιαννάκη, θα εξέταζε τη βασιμότητά αλλά και τυχόν παραγραφή των αδικημάτων.
Στη συνέχεια θα παρέπεμπε ή όχι τους δύο πολιτικούς σε προανακριτική επιτροπή.
Η είδηση όμως είναι περισσότερο στο ότι επί της ουσίας η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε φιάσκο για την κυβερνητική πλειοψηφία.
Απουσίαζαν τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ η Ροδούλα Ζήση, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, που νοσηλεύεται μετά από επέμβαση, ο Φραγκίσκος Παρασύρης και η Βάσω Παπανδρέου.
Όμως, η μυστική ψηφοφορία έδειξε ότι υπήρξαν και άλλες διαρροές από το ΠΑΣΟΚ, κάτι το οποίο πρέπει να προβληματίσει.
Η ΝΔ αλλά και ο ΛΑΟΣ αποχώρησαν από την ψηφοφορία καταγγέλλοντας την διαδικασία, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν λευκό...

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ακύρωσαν τα ψηφοδέλτια γράφοντας επάνω "ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ", ενώ και η Ντόρα Μπακογιάννη ψήφισε λευκό κάνοντας λόγο για συγκάλυψη και συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων.
Τώρα, τι σημαίνει πρακτικά αυτό.
Οι δύο πρώην υπουργοί μπορούν να παραπεμφθούν σε προανακριτική, αλλά η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να επανέλθει σε νέα ψηφοφορία μέσα σε 15 ημέρες.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης ΜΙχελάκης σε δήλωσή του αναφέρει ότι "ο πολιτικός εκφυλισμός, του σκανδάλου Siemens που επεχείρησε η κυβέρνηση, απορρίφθηκε από τους ίδιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Το σκάνδαλο Siemens έχει πράσινο χρώμα και με τη σφραγίδα πλέον των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος".
Από το ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης υποστήριξε ότι "ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατάφεραν αυτό που επεδίωκαν εξ αρχής. Μετέτρεψαν ένα μεγάλο δικομματικό σκάνδαλο σε ένα μεγάλο φιάσκο, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες και ένα κακόγουστο θέατρο".
Σε δήλωση προχώρησε και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
"Όλοι θυμούνται τα πρωτοφανή εξωθεσμικά παζάρια μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το ποιοι θα ενταχθούν στο «κάδρο» των ενόχων και όλοι γνωρίζουν πώς υπαγορεύθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο η προσθήκη, την τελευταία στιγμή, και του δικού μου ονόματος, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ανάμειξή μου, άμεση ή έμμεση, στην υπόθεση.
Αυτή είναι η κάθαρση που θέλουν. Να παραπέμπουν, «στη ζούλα», εμένα που δεν υπέγραψα καμία σύμβαση με τη Siemens και να απαλλάσσουν όσους υπέγραψαν και είχαν την πολιτική ευθύνη των χειρισμών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου