Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ ...ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ! - του κ. Γιάννη Κανελλάκη

http://www.agioritikovima.gr/%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%9F-%CE%95%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3%CE%95%CE%A9%CE%9D/2558


  Του    Γιάννη Κανελλάκη
 •  Είναι ντροπή και αίσχος για το υπουργείο πολιτισμού, δήμους, κοινότητες και περιφέρειες να αφήνουν μία χώρα να πνίγεται στα σκουπίδια. Έλληνες και ξένοι τουρίστες αλλά και μόνιμοι κάτοικοι σε πολλές περιοχές αυτής της χώρας διαμαρτύρονται καθημερινά για τις σωρούς των σκουπιδιών που συναντούν όπου κι αν σταθούν, όπως λένε, σε πάρκα, σε πλατείες, σε παιδικούς σταθμούς, σε παιδότοπους αλλά και άλλους δημόσιους χώρους όπου συχνάζουν μικροί και μεγάλοι.
Ένα ακόμα οδυνηρό φαινόμενο που παρατηρούμε σε αυτή τη χώρα, είναι και οι εθνικές οδικές αρτηρίες οι οποίες δεξιά και αριστερά μετατρέπονται καθημερινά σε μικρές χωματερές. Ο κάθε ασυνείδητος εκτοξεύει μέσα από το αυτοκίνητό του κάθε αντικείμενο που του περισσεύει, είτε είναι πακέτο από τσιγάρα, είτε χαρτομάντιλα, είτε πλαστικά μπουκάλια και άλλα αντικείμενα τα οποία δυστυχώς καταστρέφουν το περιβάλλον.  Είναι οδυνηρό, μερικές φορές, να βλέπεις μανάδες να πετάνε έξω από τα αυτοκίνητά τους μέχρι και πάνες, μπέϊμπυλίνο κ.α.  Οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει επιτέλους να κινητοποιηθούν και να προβούν άμεσα σε καθαρισμό των δημόσιων χώρων και ιδιαίτερα σε παραλίες γιατί οι επιδημίες καραδοκούν. 
•             Ταξίδευα τις τελευταίες μέρες για επαγγελματικούς λόγους σε πολλές περιοχές της Κρήτης. Ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές του Ρέθυμνου , έκανα αρκετά οδοιπορικά για να συναντήσω ανθρώπους. Δυστυχώς με λύπη διαπίστωσα ότι όλοι οι περιφερειακοί, αγροτικοί και δημοτικοί δρόμοι είναι γεμάτοι παγίδες, κακοτεχνίες και λακκούβες. Οι διερχόμενοι με τα αυτοκίνητά τους, έλληνες και ξένοι τουρίστες αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι αναγκάζονται σε πολλές περιπτώσεις να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους με μικρή ταχύτητα ώστε να αποφύγουν τις λακκούβες και να μην προκληθούν σε αυτά ζημιές. Παρά τις καταγγελίες που έχουν γίνει σε αρμόδιες υπηρεσίες οι λακκούβες παραμένουν σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο της νότιας Κρήτης, μεγάλες παγίδες για κάθε διερχόμενο με το αυτοκίνητό του. Τόσο δύσκολο είναι, οι δήμοι, οι περιφέρειες και οι κοινότητες να κλείσουν τις λακκούβες που προκαλούν τροχαία ατυχήματα και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα έχουμε θρηνήσει και ανθρώπους ; Έλεος κύριοι ! Βγέστε επιτέλους και λίγο έξω από τα γραφεία σας να διαπιστώσετε τα προβλήματα του τόπου σας και να δώσετε κάποιες λύσεις. Τόσο δύσκολο είναι !.
•             Διαβάσαμε τελευταία δηλώσεις της κόρης του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη Λοίζου , Μυρσίνης, σχετικά με τα δικαιώματα των τραγουδιών του πατέρα της «Θα τον τρελάνουμε τον ήλιο σίγουρα ναι», «Θα με ξανάβρεις στους μπαξέδες» και μερικά άλλα. Η κυρία Μυρσίνη Λοίζου, προφανώς, ως κληρονόμος των τραγουδιών από τον πατέρα της ζητά από το ΠΑΣΟΚ να μην τα χρησιμοποιεί στο εξής σε διάφορες συγκεντρώσεις ή εκδηλώσεις του. Δικαίωμά της να το κάνει από την στιγμή που, όπως ισχυρίζεται, είναι η νόμιμη κληρονόμος. Μήπως όμως η κυρία Μυρσίνη , πριν αποφασίσει την απαγόρευση των τραγουδιών της από το ΠΑΣΟΚ , να σκεφθεί να επιστρέψει και τα χρήματα που «κληρονόμησε» από το ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα , από την αγορά , δίσκων, κασετών και CDs από οπαδούς του κόμματος αλλά και χιλιάδες άλλους έλληνες ; Τι λέτε κυρία Μυρσίνη ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου