Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Σκάει η φούσκα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

http://media-industry.blogspot.com/2011/07/blog-post_7164.html

"Ξεφουσκώνει" η αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων; Η αποκάλυψη της υπόθεσης των στημένων θέτει σε νέα βάση τη διαπραγμάτευση για το αληθινό κόστος των μεταδόσεων , αφού ο θεατής που πληρώνει και οι τηλεοπτικές εταιρείες που αγοράζουν τους αγώνες, ζητούν καθαρό πρωτάθλημα.  Όλα τα προηγούμενα χρόνια το πρωτάθλημα, εκτινάχθηκε στα ύψη,  με το σπάσιμο συμβολαίων τηλεοτπιικών δικαιωμάτων, με τη διάθεση κρατικού χρήματος,  την εμπλοκή γνωστών ατζέντηδων και το γενικότερο ρόλο έντονα  αναξιόπιστων προσώπων.

Πρώτη έστειλε το «μήνυμα» η κυβέρνηση με την «πάγωμα» των συζητήσεων της ΕΡΤ με τις ομάδες. Ακολούθησε η Forthnet ζητώντας τη μείωση κατά 25% του κόστους της ισχύουσας σύμβασης. «Η ισχυρή αμφισβήτηση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος της Super League προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στα συμφέροντα του ομίλου, εκθέτοντας τον «σε ανυπολόγιστους οικονομικούς κινδύνους» σημειώνεται στην προχθεσινή ανακοίνωσή.  Άλλωστε οι τηλεθεατές- συνδρομητές αντέδρασαν ήδη στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος,  κόβοντας τις συνδρομές στη  Nova, οι οποία παρέμεινε στους 380.000 πελάτες, ενώ αισιοδοξούσε πως θα έφτανε στους 400.000.  Επιπροσθέτως και οι μέτοχοι της Forthnet, αλλά και η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν θέλουν να πληρώνουν ένα πρωτάθλημα  που δείχνει διαβλητό.


Ήδη την επόμενη Δευτέρα πρόκειται να συνεδριάσει η SuperLeague επί του ζητήματος, αφού πλέον  το τίμημα των 174 εκατ. ευρώ  για 4 χρόνια αμφισβητείται από τις αποκαλύψεις  για τους στημένους  αγώνες, σε συνδυασμό με τα κρούσματα βίας που έπληξαν την αγωνιστική περίοδο 2010-11. έτσι  διαπραγμάτευση με τη SuperLeague  για τη σύμβαση των 14 ομάδων αλλά και για τα δικαιώματα του Ολυμπιακού  και της Ξάνθης μπαίνει σε άλλη βάση, υπό το πρίσμα των τελευταίων σαρωτικών γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου