Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΠΑΟ: Περνάει... έτσι ή αλλιώς!

http://www.gazzetta.gr/article/item/212616-pernaei-etsi-e-alliosvid
Ο σοβαρός Παναθηναϊκός έχασε την... χρυσή ευκαιρία να πάρει απευθείας το εισιτήριο πρόκρισης, όμως παρά την ισοφάριση στο 89', το 1-1 με την μετριότατη Οντένσε του χαρίζει ξεκάθαρο προβάδισμα για τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ!
Ότι καλύτερο διέθετε
Από την στιγμή που τόσο ο Κουίνσι όσο και ο Τοτσέ άργησαν να ενσωματωθούν και ο Βιτόλο παρέμεινε στην Αθήνα λόγω τραυματισμού, τα... κουκιά για την ενδεκάδα του Φερέιρα ήταν μετρημένα. Ο Πορτογάλος επέλεξε τους έντεκα που ξεκίνησε στο φιλικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, αφήνοντας στον πάγκο τον Ισπανό επιθετικό και τον Γκανέζο εξτρέμ για...ώρα ανάγκης!
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τζόρβας, αριστερό μπακ ο Σπυρόπουλος, δεξί ο Βύντρα και ο Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Ο Σιμάο σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά του Κατσουράνη και Νίνη. Ο Λέτο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, ο Μαρίνος δεξιά και στην κορυφή του 4-3-3 ο Πετρόπουλος.
Στα μέτρα του
Μετά το πρώτο δεκάλεπτο που συνοδεύτηκε από ανεξήγητη... τρικυμία σε άμυνα και μεσαία γραμμή, ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα, πάγωσε τον ρυθμό και πήρε την κατοχή της μπάλας, χάρη στο καθαρό μυαλό του Κατσουράνη που άνοιγε σωστά το παιχνίδι αλλά και την σταθερότητα του Σιμάο.
Οι Δανοί, όπως γνωρίζαμε, θα προσπαθούσαν να εκμεταλλευθούν τον... δαίμονα Ουτάκα αλλά μετά τα πρώτα προβλήματα που δημιούργησε, με αποκορύφωμα την ευκαιρία του 6', η «πράσινη» άμυνα τον εξουδετέρωσε, βγαίνοντας στις περισσότερες φάσεις πρώτη πάνω στη μπάλα.
Μάλιστα, από το 20' και μετά, οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα βελτίωσαν ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία της μπάλας και κυρίως από τα αριστερά με Λέτο και Σπυρόπουλο δημιούργησαν κάποια ρήγματα. Πάντως, θα μπορούσαν να «φτιάξουν» ακόμη περισσότερες φάσεις αν ο μαχητικός Νίνης και ο Μαρίνος ήταν πιο προσεκτικοί.
Το ζήτημα ήταν πως Ο Παναθηναϊκός είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του και θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 34' έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και σουτ του Λέτο που «έβγαλε» ο πορτιέρο των Δανών.

Χάρισε το «διπλό», περνάει στο ΟΑΚΑ!

Η εικόνα της Οντένσε μόνο να... τρομάξει δεν μπορούσε τον Παναθηναϊκό. Τον σοβαρό, Ευρωπαίο... Panathinaikos, ο οποίος έδειξε τα... δόντια με το καλησπέρα(48') του δευτέρου ημιχρόνου. Τα στόπερ της Οντένσε «κουτούλησαν» μεταξύ τους, η μπάλα έφτασε στο αριστερό του Λέτο και ο Αργεντινός παιχταράς με «κεραυνό» την έστειλε να καρφωθεί στο αριστερό παραθυράκι του Βέσελς!
1-0 για το «τριφύλλι», γκολ που έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης αν γίνονταν τα στοιχειώδη. Ο Φερέιρα φρέσκαρε την ομάδα με την είσοδο του Κουίνσι και του Καραγκούνη(αριστερά ο Γκανέζος, στην κορυφή ο ''Σέμπα''), εκτός από την τρομερή ευκαιρία του Ουτάκα οι «πράσινοι» δεν απειλήθηκαν σοβαρά και θα έφευγαν από το Οντένσε με... διπλό πρόκρισης!
Στο φινάλε, όμως, ο Σαριέγκι... κοιμήθηκε, ο στόπερ των γηπεδούχων Ρεγκίνιοσεν ισοφάρισε και ο Κουίνσι στο 93' έχασε τετ-α-τετ για να φέρει την νίκη στην ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός άξιζε πέρα για πέρα την νίκη, θα την είχε πάρει αν ήταν πιο προσεκτικός αλλά σίγουρα το 1-1 είναι αποτέλεσμα που του δίνει τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για την ρεβάνς.

MAN OF THE MATCH: Μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα των Δανών. Δεν τους άφησε σε ησυχία ο Λέτο. Στο πρώτο ημίχρονο χτύπησε... καμπανάκι και στο δεύτερο το «κόλλησε» με εξαιρετικό αριστερό σουτ. Πολύ καλός ακόμη και στο ρόλο του επιθετικού όταν βγήκε από το ματς ο Πετρόπουλος. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Αργεντινό.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κώστας Κατσουράνης. Ο έμπειρος μέσος έκανε γεμάτο παιχνίδι και ήταν ο κύριος λόγος για την καλή κυκλοφορία του Παναθηναϊκού. Έτρεξε πολύ, κάλυψε χώρους και ήταν καθοριστικός για την ομάδα του.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:Ήταν εξ' αρχής ο νούμερο ένα κίνδυνος για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Το επιβεβαίωσε κατά την διάρκεια της αποψινής αναμέτρησης αλλά ευτυχώς έμεινε... άσφαιρος. Έχασε την μεγάλη ευκαιρία των Δανών σε ένα απίστευτο τετ-α-τετ με τον Τζόρβα λίγο μετά το γκολ του Λέτο. Ο λόγος, φυσικά, για τον Ουτάκα.
Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση του Σαριέγκι στην ισοφάριση των Δανών. Στο φινάλε πρέπει να... μασάς σίδερα, όμως, ο Βάσκος ήταν με πλάτη στον σκόρερ της Οντένσε, τον έχασε και του έδωσε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Ισπανός Κάρλος Γκόμες δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος αλλά δεδομένα σφύριξε έδρα σε αρκετές περιπτώσεις, κυρίως όσον αφορά τα φάουλ. Χωρίς λάθη οι επόπτες του.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με τα φιλικά του παιχνίδια που έβγαζαν μεγάλο προβληματισμό. Πολύ καλά στημένοι οι «πράσινοι» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, άξιζαν πέρα για πέρα την νίκη αλλά στο τέλος δεν είχαν το καθαρό μυαλό που ζητούσε επίμονα ο Φερέιρα.
Πρέπει να... προσπαθήσει πολύ η ομάδα του Φερέιρα για να αποκλειστεί από αυτή την Οντένσε, η οποία στην Αθήνα δεν έχει καμία τύχη αν ο Παναθηναϊκός είναι απλά ο εαυτός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου