Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

«Ο πατέρας μου ζητούσε την απομάκρυνση των πυρομαχικών από τη βάση»

http://ellinikisaita.blogspot.com/2011/07/blog-post_2673.html?spref=fb

Η συγκλονιστική συνέντευξη του γιου Ιωαννίδη

Μεταξύ των 12 νεκρών της σημερινής φονικής έκρηξης στη βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» είναι και ο διοικητής της ναυτικής βάσης, πλοίαρχος Ανδρέας Ιωαννίδης.

Με μία συγκλονιστική μαρτυρία στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο γιος του αδικοχαμένου διοικητή, Νικόλας, κατήγγειλε ότι τόσο ο πατέρας του, όσο και άλλοι αξιωματικοί του ναυτικού, τόνιζαν συνεχώς την ανάγκη καταστροφής ή απομάκρυνσης των πυρομαχικών που φυλάγονταν στη ναυτική βάση, αλλά, όπως είπε, οι προειδοποιήσεις τους «έπεσαν στο κενό».

Ο κ. Ιωαννίδης είπε επίσης ότι ο πατέρας του είχε αναφέρει ότι την τελευταία εβδομάδα επικρατούσε μεγάλη ανησυχία στη βάση, γιατί την περασμένη Δευτέρα είχε σημειωθεί μικρή έκρηξη, που δημιούργησε οπή στα εμπορευματοκιβώτια.

Ειδικά χθες, όπως πρόσθεσε, υπήρχαν πληροφορίες ότι είχαν φουσκώσει τα εμπορευματοκιβώτια και τα ξημερώματα άρχισαν μικρές εκρήξεις με αποτέλεσμα να σημειωθεί η τραγωδία.

Εξ άλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, ο διοικητής της βάσης είχε αποστείλει επιστολές προς το Υπουργείο Άμυνας, στις οποίες αναφερόταν στους σοβαρούς κινδύνους από τα εμπορευματοκιβώτια με την πυρίτιδα.

Το δε κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι τις τελευταίες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών σημειώνονταν αναφλέξεις στα κιβώτια που περιείχαν την πυρίτιδα για αυτό το λόγο αποφασίστηκε τα κιβώτια να ραντίζονται με νερό. Όμως , σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, σήμερα το πρωί η ανάφλεξη ήταν πολύ μεγάλη και ακολούθησε πυρκαγιά. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του πυροσβεστικού οχήματος να κατασβέσει τη φωτιά, η έκρηξη ήταν αναπόφευκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου