Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

“Σύγκρουση πολιτισμών”: Το όραμα των φανατικών

http://www.antinews.gr/2011/07/27/114989/
Ρώσοι skinheads
Η τρομερή τραγωδία της Νορβηγίας μας θυμίζει ότι οι φανατικοί εξτρεμιστές (Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι) επιδιώκουν αμφότεροι μια σύγκρουση των πολιτισμών.
Ο ένας τρέφεται από το μίσος του για τον άλλο, καταστρέφοντας τον διάλογο και τη συμφιλίωση για χάρη κάποιων μεσαιωνικών φαντασιώσεων.
Οι ιστοσελίδες  των οπαδών της Τζιχάντ «τρελάθηκαν» από τη χαρά τους μόλις κυκλοφόρησαν οι πρώτες ειδήσεις από το Όσλο για την έκρηξη στο κυβερνητικό κτίριο. Τα διαδικτυακά chat rooms που συνδέονται με την Αλ Κάιντα έσπευσαν να διαδώσουν με υπερηφάνεια, ότι η επίθεση έγινε από ισλαμικές εξτρεμιστικές οργανώσεις. Κάποιοι άφησαν να εννοηθεί πως αποτελούσε συνέχεια της αποτυχημένης απόπειρας του περασμένου Δεκέμβρη στη Στοκχόλμη, που είχε στόχο ένα πολυκατάστημα γεμάτο με Χριστουγεννιάτικους πελάτες. Η Σουηδία και η Νορβηγία έπρεπε, είπαν, να τιμωρηθούν, επειδή απέστειλαν στρατεύματα στο Αφγανιστάν για να πολεμήσουν τους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα.
Μόλις κυκλοφόρησαν τα νέα ότι οι επιθέσεις δεν οφείλονταν σε κάποια οργάνωση της Τζιχάντ, αλλά σε έναν μοναχικό Χριστιανό ακροδεξιό, οι ισλαμικοί ιστότοποι δεν έπαψαν να πανηγυρίζουν. «Ας το απολαύσουμε, άσχετα με το ποιος είναι υπεύθυνος», γράφτηκε. Κάποιος άλλος ευχαρίστησε τον Αλλάχ που «έστειλε τη καταστροφή στους σταυροφόρους…».
Η χαρά των τζιχαντιστών αντανακλά τη σύγκλιση των εξτρεμιστών και των δυο πλευρών, σε αυτή τη σύγκρουση των θρησκειών. Και οι δυο θέλουν έναν κόσμο πολωμένο σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα. Για όλους αυτούς, η συμφιλίωση είναι ο Νο1 εχθρός, και ο διάλογος αποτελεί έναν κίνδυνο που θα πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία.
Τζιχαντιστές
Δεν είναι τυχαίο που και οι δυο πλευρές λατρεύουν τις σταυροφορίες, και αυτοπροσδιορίζονται ως ιππότες του 21ου αιώνα, που πολεμάνε σε ένα πόλεμο χιλιετιών.
Ο Anders Breivik προφανώς έβλεπε τον εαυτό του σαν έναν σύγχρονο Ναίτη ιππότη, του τάγματος δηλαδή που συμμετείχε στις σταυροφορίες βοηθώντας να επανέλθει ο Χριστιανισμός στην Ιερουσαλήμ.
Κάτι ανάλογο πιστεύουν και τα μέλη της Αλ Κάιντα. Ο νέος αρχηγός της Ayman al-Zawahiri, έχει συγγράψει βιβλίο, στο οποίο δικαιολογεί τις μαζικές δολοφονίες ως νόμιμη μορφή πολέμου εκ μέρους ηρωικών ιπποτών, όπως αυτοί που αντιμετώπισαν τους σταυροφόρους πριν από χίλια χρόνια. Αναφερόμενος στον νεκρό Μπιν Λάντεν, τον περιγράφει ως ιππότη που πολέμησε μέχρι θανάτου τους Σιωνιστές εχθρούς του Ισλάμ. Άλλοι θεωρούν τον Μπιν Λάντεν ως μετενσάρκωση του Σαλαντίν, του Κούρδου πολεμιστή, που νίκησε τους σταυροφόρους και ξανακέρδισε την Ιερουσαλήμ από τους Ναίτες ιππότες.
Ακόμη και στην ορολογία τους, οι δυο πλευρές είναι ίδιες. Και οι δυο πιστεύουν ακράδαντα πως ο Θεός τους εξουσιοδότησε να ενεργούν για λογαριασμό του. Και οι δυο μισούν αφάνταστα όσους υποστηρίζουν την ανάγκη προσέγγισης των διάφορων θρησκευμάτων ώστε να κερδίσει η ανθρωπότητα.
Η Αλ Κάιντα είχε εξοργιστεί όταν πριν από μερικά χρόνια, ο βασιλιάς Abdullah της Σαουδικής Αραβίας είχε οργανώσει δια-θρησκευτικές συναντήσεις στη Μαδρίτη, και συνεχίζει να κατηγορεί ως προδότες της πίστης αυτούς που επιθυμούν τον διάλογο μεταξύ των θρησκειών.
Στη φαντασία των τζιχαντιστών, οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι δεν δικαιούνται να ζουν σε έναν μουσουλμανικό κόσμο. Η Αμερική και η Ευρώπη θα πρέπει να διωχθούν από όλα τα εδάφη που ιστορικά ανήκαν στο Ισλάμ, από την Ισπανία και την  Παλαιστίνη, έως το  Κασμίρ. Οι φανατικοί Χριστιανοί, πιστεύουν κάτι ανάλογο για τους Μουσουλμάνους της Ευρώπης και της Αμερικής.
Βεβαίως, οι εξτρεμιστές αυτοί δολοφονούν τους δικούς τους κατά δεκάδες, όπως έκανε ο Breivik που δεν στόχευσε Μωαμεθανούς αλλά Χριστιανούς.
Η Αλ Κάιντα έχει δολοφονήσει πολύ περισσότερους Μουσουλμάνους  τη τελευταία δεκαετία, απ ότι Αμερικανούς και Ευρωπαίους.
Σε αυτό το τρομακτικό στοιχείο, βλέπουμε μια ακόμη  σύγκλιση μεταξύ των εξτρεμιστών και των δυο πλευρών.

S.A.-The Daily Beast
http://www.thedailybeast.com/articles/2011/07/25/what-norway-terrorist-anders-behring-breivik-has-in-common-with-al-qaeda.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου