Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τζορτζ Σόρος: "Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη"

http://pelekis.blogspot.com/2011/07/blog-post_9542.html
Τζορτζ Σόρος: "Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη"

Αναπόφευκτη θεωρεί και ο μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος, την χρεοκοπία της Ελλάδας.

«Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει ατάκτως. Και προκειμένου να σταματήσει η μετάδοση της κρίσης, η ευρωζώνη οφείλει να υπερασπιστεί το νόμισμα της. Με τη μεγαλύτερη χρήση των ευρωομολόγων και κάποιου είδους σχέδιο ευρωπαϊκής εξασφάλισης καταθέσεων», αναφέρει.Στην συνέχεια προτρέπει τους ηγέτες της ευρωζώνης να προχωρήσουν σε πολιτική ενοποίηση.

«Η Ε.Ε είναι το δημιούργημα μιας ομάδας πολιτικών με μακρόπνοες βλέψεις, που είχαν εμπνευστεί από το όραμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης... Αναγνώρισαν ότι το όραμα τους μπορεί να υλοποιηθεί σταδιακά μόνο, προχωρώντας βήμα - βήμα… Η ευρωπαϊκή ελίτ θα πρέπει να πάει το οικοδόμημα ένα βήμα παραπέρα. Όταν υπάρχει αδράνεια του status quo, θα πρέπει να αναζητηθεί μία ευρωπαϊκή λύση και όχι εθνικές λύσεις. Η φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία πρέπει να κινητοποιηθεί και να υπερισχύσει των αντιευρωπαϊστών είτε αυτοί βρίσκονται στη Φιλανδία είτε στη Γερμανία ή αλλού» γράφει.

Για επιλεκτική χρεοκοπία έκανε λόγο και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κεες ντε Γιάνκερ, ο οποίος διατηρεί αυστηρή στάση απέναντι στην χορήγηση νέου πακέτου στήριξης.

«Καταφέραμε να λύσουμε τον κόμπο, έναν πολύ δύσκολο κόμπο, μιας αντιφατικής δήλωσης όπου λέμε ότι θέλουμε σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και από την άλλη ότι θέλουμε να αποφύγουμε την επιλεκτική χρεοκοπία», ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο είπε:«Δεν αποκλείεται πλέον.

Προφανώς η ΕΚΤ έχει δηλώσει σε ανακοίνωσή της ότι εμμένει στη θέση της, αλλά οι 17 υπουργοί δεν την απέκλεισαν πλέον, οπότε έχουμε περισσότερες επιλογές, ένα ευρύτερο πλαίσιο για να εργαστούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου