Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Το πρόβλημα είναι μόνο στην Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου;

http://www.antinews.gr/2011/07/28/115245/
Η εικόνα από το "Έθνος"
Όπως όλα τα σοβαρά πράγματα σ’ αυτή τη χώρα συμβαίνουν… νύχτα (θυμηθείτε τον προηγούμενο ανασχηματισμό) έτσι και στο ποδόσφαιρο, νύχτα αποφάσισαν τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας. Επίσης, αποφασίστηκε ο δια βίου αποκλεισμός του Αχ. Μπέου και του Μ. Ψωμιάδη από τα ελληνικά γήπεδα.
Κάποιοι θα πουν ότι επιτέλους κάποιοι αποφάσισαν σωστά, ότι λειτουργεί και στην Ελλάδα η αθλητική δικαιοσύνη και κάποιος πέφτει κατηγορία, όπως γίνεται και σε άλλες σοβαρές χώρες.
Είναι όμως έτσι; Γιατί σε πολύ κόσμο όλο αυτό που ανακοινώθηκε στις 5 τα ξημερώματα μοιάζει με μια προσπάθεια να βγουν από το κάδρο άλλοι πιο ισχυροί, αυτοί που κινούν τα νήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, παίρνουν τίτλους, στήνουν παιχνίδια και διαιτητές, κάνουν τζόγο εκατομμύρια μέσω του Στοιχήματος.
Ορθώς υποβιβάστηκαν οι δύο ομάδες εφόσον διαπιστώθηκε εμπλοκή τους σε στημένα ματς.
Ακόμη πιο ορθά που έφαγαν οριστική κόκκινη κάρτα οι Μπέος και Ψωμιάδης. Όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι και τι έχουν κάνει.
Όμως, στο ελληνικό ποδόσφαιρο επικρατεί ζούγκλα, χάος και είναι αντανάκλαση της ελληνικής κοινωνίας. Εκεί που την πληρώνουν κάποιοι και τη γλιτώνουν όσοι έχουν τα λεφτά και τα κονέ. Που κάνουν συμφωνίες με την Αστυνομία και τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης στη συνέχεια. Που μοιράζουν εκατομμύρια σε παράγοντες και ομάδες και που δεν τολμά κανείς να τους πειράξει.
Και θα συνεχιστεί το χάος όσο το ποδόσφαιρο είναι αντανάκλαση της κοινωνίας. Που ζει στον κόσμο της, χωρίς κανόνες, χύμα και τσουβαλάτα.
Και θα συνεχίσουν να στήνονται αγώνες, να παίζεται στοίχημα με πολλά εκατομμύρια και να την γλιτώνουν τα μεγάλα ψάρια.
Γι’ αυτούς τους λόγους αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν νύχτα. Γιατί αν βγουν μέρα θα ντρέπονται όλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου