Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΙΕΡΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΥΠΕΡ... ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΑΠΟ ΑΜΒΩΝΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

http://indobserver.blogspot.com/2011/07/blog-post_8742.html


Τον άκουγαν οι πιστοί και έμεναν με το στόμα ανοιχτό!

Ο πατήρ Ευάγγελος  Πιτσουλάκης (στην φωτογραφία τον βλέπουμε στα εγκαίνια του υποψήφιου Δημάρχου Δεμερτζή), εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Σκέπης Παπάγου, στο κήρυγμα του κατά την Θεία Λειτουργία της 3ης  Ιουλίου, την οποία τέλεσε στην ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, έκανε κήρυγμα που δημιουργούσε σαφείς εντυπώσεις υπέρ του Μνημονίου. 
Συγκεκριμένα,  ο ιερέας  θεωρώντας την απληστία του Έλληνα ως υπεύθυνη για τα όσα δεινά  περνά ο τόπος, μεταξύ των άλλων είπε ότι, εάν η χώρα έφθασε σε αυτό το σημείο, οφείλεται στη συνεχή επιδίωξη του Έλληνα να αποκτά όλο και περισσότερα υλικά αγαθά.  Στον υλισμό του. 
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι ο Έλληνας πρέπει επιτέλους να μάθει να πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν και να μην φοροδιαφεύγει. Να είναι συνεπής απέναντι στην Πολιτεία και ό,τι φόρους του βάζει, να τους καταβάλλει. Αναφέρθηκε σε άρθρο που διάβασε στο «Βήμα» το οποίο δημοσίευσε την αύξηση που έχει παρατηρηθεί στις αυτοκτονίες στη χώρα μας, για να συνεχίσει ότι, ευτυχώς  ο Θεός βοήθησε την Πατρίδα μας να μην πτωχεύσει και παραμείναμε στο ευρώ. Γιατί , τόνισε ο ιερέας, "φαντάζεσθε να επιστρέφαμε στη δραχμή τι καταστροφή θα ερχόταν για τη χώρα μας;" Τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά θα οδηγούντο στην πτώχευση και δεν θα είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν σχεδόν τίποτε.
Ο ιερέας μάλιστα τά’βαλε ακόμη και με την ομογένεια της Αμερικής λέγοντας ότι, πριν από χρόνια είχε πάει στην Αμερική, όπου εκεί ζουν τα δυο του παιδιά και επισκέφθηκε την ελληνική παροικία στην Αστόρια, όπου είδε έναν Έλληνα να του λέει ότι “εδώ είναι ο επίγειος Παράδεισος”. Όταν του ζήτησε να του εξηγήσει τι εννοούσε, ο Έλληνας ομογενής του απάντησε, “εδώ μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, να κερδίσεις όσα θέλεις, χωρίς να σε ελέγχει κανείς. Μπορείς να αγοράζεις ένα προϊόν 1 δολάριο και να το πουλάς 20 δολάρια, χωρίς να σου λέει κανείς τίποτε"!

Το κήρυγμα του πατρός Ευάγγελου προκάλεσε εντύπωση, διότι από άμβωνος εκκλησίας φάνηκε να αναδεικνύεται σε διαπρύσιο υπερασπιστή της μνημονιακής πολιτικής !!!
Κατέκρινε την αλόγιστη τάση πολλών Ελλήνων  να αποκτούν συνεχώς περισσότερα αγαθά, τους χαρακτήρισε εμμέσως κλέφτες γιατί φοροδιαφεύγουν και τέλος θεώρησε σαν θεϊκή παρέμβαση την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από τους βουλευτές και την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας δι' αυτής της ψήφισης!!! 
Ούτε λόγος όμως από τον ιερέα, για την πολιτική της Κυβέρνησης που οδήγησε στην εξαθλίωση την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων! Μια πολιτική, που με μίζες,  ρουσφέτια και διορισμένο ...εκλογικό στρατό, δημιούργησε το χάος που περνά σήμερα η Πατρίδα!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου